Da jeg våknet i dag ringte Mathilde meg og fortalte om det som skjedde i går kveld. Jeg kjente klumpen i halsen med en gang, livet er så sinnsykt urettferdig. To av mine nærmeste bor i London og det er også en av grunnen til at dette gikk ekstra inn på meg. Alle mine tanker går til alle pårørende... Jeg får så vondt i meg og det er vanskelig å sette ord på følelser, når ting som dette skjer. Jeg kom over en artikkel på VG med overskriften "Saffie (8) drept i terrorangrepet" og jeg klarer ikke trykke meg inn engang. Hvordan klarer mennesker dette og hvorfor finnes det så vonde mennesker i verden.. Jeg har fått med meg at IS har tatt på seg skylden og det kom vel ikke som et sjokk. Om det er de som står bak det eller ikke, får de uansett det de vil. Pr og masse mediaoppstyr. Jeg blir så utrolig sint, lei meg og redd. 

 

Jeg føler man aldri kan være trygg, uansett hvor man er i verden. Det verste med å vokse opp er at venner og familie går forskjellige veier. Vi bor ikke alle i samme by lengre, jeg ser ikke alle jeg er glade i hver uke og man vet aldri hvor neste angrep slår inn. Jeg selv har ikke vært redd for at noe skal skje med meg, men min største frykt er å miste noen jeg bryr meg om. Tanker som dette kan holde meg våken om nettene. Det er så mange grusomme mennesker der ute, vi lever i en syk verden. 

 

Nå sitter jeg hos Sofie å blogger. Etter jeg våknet til en slik nyhet, måtte jeg få tankene bort på noe annet -  derfor dro vi å trente. Det er så deilig å trene når man har tusen følelser og tanker som surrer rundt i hodet. Snart skal jeg komme meg hjem for å dusje, så får vi se hva resten av dagen skal brukes til. Det er utrolig fint vær ute, så jeg skal ikke sitte inne. Vi blogges senere<3 Dere er best!Hei alle sammen! Nå sitter jeg i stuen med Trym, som er en av guttene jeg bor med. Da jeg kom hjem i dag hadde han ryddet og vasket leiligheten. Dere skal tro jeg var glad da jeg åpnet døren, U the best Trym! Jeg satt faktisk og gruet meg på t banen til å komme hjem, (tuller ikke engang) fordi jeg viste det var så rotete. Det er virkelig ingenting som slår nyvasket leilighet og det var den beste overaskelsen jeg kunne fått i dag. Etter jeg har blogget kommer nok resten av kvelden min til å bestå av vasking og rydding. Nå skal rommet mitt bli så rent som det aldri har vært før, da kommer jeg til å sove ekstra godt i natt.

 

Finalefesten er forresten neste torsdag og jeg trenger sårt et antrekk! Jeg vet ikke hva jeg skal gå for og hvor jeg skal bestille. Lang kjole, kort, stram, løs, bukse??? Dilemma. En ting er sikkert og det er at jeg skal ha klart antrekket i god stund før selve festen. Da premierefesten var visste jeg ikke hva jeg skulle ha på meg før 10 minutter før festen startet, altså hva tenkte jeg på? Slik skal det altså ikke bli denne gangen. Jeg vil føle meg FAB! (Er alltid fab tho, men ekstra) Om noen av dere vet om en bra side å bestille festkjoler på, rop ut! Tar imot all hjelp.


Det er alltid snakk om å ikke bruke mobilbilder i blogginnlegg, meen til syvende og sisst who cares? Må da være lov en gang i blant!  

Jeg vet ikke om jeg tok det rette valget, men det kommer jeg aldri til å finne ut.

 

Husker dere jeg fortalte dere om at jeg var på et møte for rundt 2 uker siden. Nå har jeg endelig bestemt meg og jeg takket nei. Jeg var ganske sikker at jeg kom til å takke ja til tilbudet først, men etter mye tenking har jeg kommet fram til at det ikke var noe jeg ville. Det jeg har tenkt på de siste ukene har vært om jeg skulle bytte plattform til bloggen eller ikke. Jeg ble kontaktet og har vært veldig usikker siden da. Jeg kan ærlig innrømme at det fristet veldig mye, det var jo derfor det tok litt tid å finne ut hva jeg skulle gjøre. Jeg føler det var både positive, men også negative ting med å bytte. Jeg er ikke ny i "bloggverden", men veldig ny når det kommer til topplisten. Derfor var jeg ikke sikker på at det var lurt å bytte nå, kanskje en dag i framtiden? Jeg har en god magefølelse på at jeg gjorde det rette for meg, med å holde meg her på blogg.no.

 

Nå er det en god stund siden jeg sjekket ut av hotellet, men jeg føler jeg fortsatt klarer meg godt. Det er veldig gøy at dere fortsatt liker å lese om meg, livet mitt og tankene mine. Jeg har alltid elsket å blogge og har hatt blogger siden jeg var 14 år. Den store drømmen er jo å kunne leve av dette. Kunne jobbe med noe jeg virkelig brenner for og trives med! Vi får se hvordan ting går, men er det en ting som er sikkert - så er det at jeg kommer til å gi alt. 

 

Jeg får ikke takket dere lesere nok, for dere gjør virkelig dagene mine bedre. Alle oppmuntringene, ideene og fine tilbakemeldingene dere kommer med hver eneste dag. Jeg setter stor pris på hver og en av dere og lover å levere så godt som jeg klarer. Ha en fin mandag<3 
Hei og god morgen fine lesere. Det er mandag som betyr ny uke på paradise og topp motivasjon på bloggen fra min side. Jeg har nettopp spist frokost og sett på sommerklær og bikinier på nett. Jeg har en del sommerklær her hjemme, men noe nytt til jeg reiser hadde ikke skadet. Er jeg den eneste som elsker å shoppe sommerklær, kontra klær til resten av året? Kanskje ikke det beste når vi bor i Norge og det er de klærne man bruker minst i løpet av hele håret. Jeg føler man kan mikse og style sommerklær mye mer enn hva man kan med feks vinterklær. Snart slipper vi utejakker og bukser. Jeg gleder meg til å sprade rundt i bikini og sommerkjoler dagen lang!

 

Det er semifinale på paradise denne uken. Hvor sykt er ikke det? Snart er årets sessong over, tiden har gått så utrolig fort. Jeg gleder meg veldig til å følge med på skjermen denne uken. Jeg håper de beste vinner, men mest av alt håper jeg at jeg sjekker inn og havner i finalen:D 

 

I går brukte jeg søndagen på å slappe av. Jeg spiste pizza, så film og sov en del. Det var litt kjedelig å bruke dagen inne siden været var så fint, men når formen ikke er på topp - da må man kjenne på kroppen og slappe av. Hodepinen kommer og går i dag også, men føler meg bedre enn i går. Legen sa det kunne ta en uke før den gikk over, så jeg får bare stole på han. Om han har rett går den nok helt over i løpet av dagen eller i morgen. Vi blogges <3

 


3 snapper fra i går kveld. Det er så deilig at temperaturen fortsatt er ganske grei på kveldene, perfekt for en powerwalk før leggetid<3  


 

Hei alle sammen<3 Sen oppdatering jeg vet, men dagen har blitt brukt til mye venting og soving. Jeg sov over hos Mathilde i natt og dro direkte fra henne til legevakten da vi våknet. Vi sto ikke opp før klokken 1 i dag, noe som i seg selv egentlig var veldig deilig. Jeg følte meg veldig utvilt, men angret med en gang jeg så været. Hodepinen var ikke gått over så jeg har nå brukt 3 og en halv time på legevakten. Veldig kjedelig å bruke dagen i et venterom på en dag som dette, men det var nødvendig. Jeg har utsatt denne timen litt for lenge... Jeg har snakket om å dra til legen siden onsdag, men jeg utsetter det alltid. Det er jo ingenting som er kjedeligere enn å vente på legetime. Jeg har bare tatt ibux og håpet det skulle gi seg av seg selv, men det gjorde det jo aldri. Nå får jeg bare håpe at smertestillende jeg fikk i dag hjelper og at jeg føler meg bedre snart. 

 

Jeg fikk også hentet ny resept på p piller, woho! Nå skal jeg bli flinkere med å ta de og andre "nødvendige" piller. Jeg er elendig når det gjelder å huske ting hver morgen og derfor ender jeg ofte opp med å ta p pillen hver 3 dag. Poenget med p pillen blir jo borte og grunnen til at jeg går på de er jo for at jeg kan styre når jeg skal ha mensen eller ikke. Jeg reiser snart og derfor passet det bra med ny resept. Jeg vil helst slippe unna mensen når jeg er i syden. Jeg har også tenkt å starte med skin repair og betakaroten igjen. Nå ligger alt dette i en boks ved siden av sengen min, derfor håper jeg å huske å ta de denne gangen. Denne sommeren vil jeg bli brun, null mensen og fin hud. Snakk om overfladiske ting, men det gjør at jeg føler meg mye bedre. 

 

Jeg har startet på ukens spørsmål innlegget, men poster det ikke før i kveld. Derfor kan dere fortsatt stille spørsmål om det er noe dere lurer på, så slenger jeg det med i innlegget<3 Tivoliet i byen drar i kveld, derfor håper jeg at formen blir bedre. Jeg elsker karuseller og satser på at jeg får dratt innom en tur senere. Nå skal jeg få i meg litt mat, så dusje og finne på noe. Vi blogges<3
 


 

Nå har jeg nettopp spist lunsj med Mathilde og skal snart ut å gå en tur før vi tar sol. Nå er det ikke lenge igjen til jeg reiser til Hellas, så jeg har lyst på litt farge på kroppen før den tid. Det er ikke så mye sol ute i dag, men det er veldig fin temperatur - perfekt vær for powerwalk. Det er så deilig å kjenne at sommeren begynner å nærme seg! Jeg gleder meg veldig til tiden framover nå og til å dele alt med dere. Den neste måneden kan faktisk ikke gå fortere, jeg vil til reise til varme strøk nå. Jeg har ikke snakket så mye om sommerplanene min enda, men tenker å skrive et lengre innlegg om det en annen dag<3 Jeg vet flere av dere har spurt spørsmål angående dette, så et innlegg om planene kommer snart! 

Jeg testet ut noe jeg aldri har smakt før i dag. Nemlig avokado på ost , NAM så digg! Det må dere teste ut om dere ikke har gjort det. Det kommer til å bli en ny favoritt framover. En annen litt "uvanlig" ting jeg pleier å spise er grillkrydder på ost, selv om osten ikke er smeltet. Ser kanskje ikke så digg ut, men jeg lover det var det.  God morgen alle sammen<3 Jeg har nettopp spist rundstykke med ost og kakao (beste hangover frokosten som finnes) og ligger nå tilbake i sengen i gjen. Det er lørdag og fint vær, så jeg tenker jeg må komme meg ut en tur snart. Det første jeg tenkte på da jeg våknet var at jeg ville ha Smoothie. Smoothie exchange har jeg cravet siden torsdag, det er så godt og friskt. Jeg er nødt å dra innom å kjøpe en etterpå. For dere som aldri har testet det ut, do it! Jeg har alltid tenkt at de ikke var så god som alle sa, men så testet jeg smoothien dems for noen uker siden - nå er jeg frelst. 

 

På bildene over ser dere hvor jeg våknet opp i dag. Kanskje litt feil å si, for jeg sover jo alltid her haha! Men jeg setter ekstra stor pris på det de gangene jeg har vært ute. Jeg elsker at vinduet strekker seg fra den ene siden av sengen, til den andre! Jeg har tatt opp begge vinduene på rommet nå og det er så deilig med frisk luft, spesielt etter en lang natt på byen. Rommet mitt kommer jeg definitivt å savne litt når jeg flytter. Det er ganske lite, men utrolig koselig. Det er varmt ute og formen blir bare bedre og bedre. Bursdagen i går var utrolig gøy, til tross for at jeg fortsatt slet litt med formen. Vi ringte inn til legevakten på natten, men der var det enda lengre kø enn det var tidligere. Jeg må nok dra innom i dag, for "strømmen" i hode som jeg fortalte om gir seg jo ikke. Etter bursdagen dro vi på en uteplass på løkka som var utrolig gøy og annerledes enn nox, som jeg alltid er på. Jeg liker å teste ut nye steder og perfekt å dra et sted hvor jeg kunne gå hjem når jeg ble trøtt. Jeg er veldig glad i dag for at jeg dro rett hjem etter byen og ikke endte opp på nach. 

 

Nå skal jeg stå opp av sengen å kle på meg, jeg vil ikke kaste bort dagen på å ligge i sengen. Jeg har allerede ligget her og slappet av noen timer, så nå er det på tide å gjøre noe. Vi blogges<3 
Hei fine lesere. Jeg tenkte bare å stikke innom med en rask oppdatering til dere! Jeg har nettopp sminket meg og gjort meg klar for å dra i en bursdag. To av mine bodøvenniner fyller år og jeg gleder meg masse til feiringen. Det er så koselig når alle jentene er samlet. Formen er ikke helt på topp om dagene, vet ikke helt hva som er galt. Jeg har vært utrolig slapp og sliten i kroppen, men det verste er hver gang jeg røyser meg. Det føles nesten ut som strøm som går igjennom hode i 4 sekunder, så går det over igjen. Jeg vet ikke om det kan ha noe med at jeg ikke spiser kjøtt lengre og trenger mer vitaminer, eller om at det er noe helt annet. Jeg tenker jo såklart alltid det verste, spesielt siden jeg har følt meg slik noen dager. Jeg dro innom legevakten etter jobb for å ta noen tester, men det var utrolig lang kø - derfor dro jeg hjem igjen. Jeg tenker jeg kan dra i morgen om det ikke går over, da har jeg bedre tid. 

 

Nå må jeg dra så jeg rekker bursdagen, vi blogges i morgen<3 GOD HELG 
Nå skal jeg fortelle dere om en hendelse jeg og Rebecca var vitne til for noen dager siden. Jeg var helt sikker på at jeg hadde skrevet om det før, men så igjennom arktivet og det stemte jo ikke. Det er mye rart som skjer her jeg bor, men dette var noe jeg ikke ser hver dag. 

 

Jeg og Rebecca skulle ut å ta noen bilder, men endte tilbake i leiligheten kort tid etterpå. Det var ganske kaldt ute, så vi valgte derfor å stille oss i gaten hvor jeg bor - i steden for å finne en finere location lengre unna. Jeg bor midt i sentrum og det er alltid mye som skjer her. Det er mye folk og jeg kan ærlig si at jeg ikke alltid føler meg hundre prosent trygg. Det er noe med sentrum og Oslo som skremmer meg litt - vet ikke hva det er, men jeg får en klomp i magen flere ganger når jeg tusler alene og da spesielt på natten. Nå skulle jeg ikke fortelle så mye om det, men hendelsen vi så. Jeg hadde ikke tatt mer enn to bilder av Rebecca da det kom to personer gående forbi oss. Damen ropte etter mannen og han ropte tilbake. Jeg vet ikke helt hva det var, men jeg merket at stemningen var ganske amper. De var sinte å skrek høyt. Det virket som om det var flere innblandet, for de pratet om en annen mann - om at han ikke skulle røre dama igjen. Han roper ut "Jeg skulle kuttet av han halsen" og hun roper noe tilbake, som jeg ikke klarte å høre hva var. De var begge nesten over veien, før han snur seg rundt. Han roper at kommer til å gjøre det og slenger ryggsekken fra ryggen til magen. Opp fra sekken dreger han ut en stor kniv, som var en blanding av en sabel/kvin - hva vet vel jeg. Han begynte å løpe mot veien han kom fra, med kniven oppe. 

 

Dette skjedde 10 meter fra meg og Rebecca, så dere skal tro vi var redde. Det ble ikke tatt noen flere bilder den dagen, da vi begge var enige om å dra hjem var det eneste vi ville. Vi sa ikke stort før vi kom inn i leiligheten, men det var ikke før vi kom hjem at vi klarte å puste ordentlig ut. Jeg skal jo alltid leke så kul i "skumle" situasjoner, derfor sto jeg igjen helt til han trakk fram kvinen. Da han tok den opp av sekken var jeg rask med å følge etter Rebecca, for dette var ikke normalt og i alle fall ikke noe jeg ville være nærme.

 

Hvordan det endte vet vi ikke, for jeg og Rebecca kom oss veldig fort bort. Jeg har sjekket litt på nettet, men ikke funnet noe angående dette. Jeg håper og tror han roet seg ned og at det endte bra. Vi begge snakket om det etterpå og var veldig glad det gikk bra. Man vet aldri hva mennesker kan være i stand til å gjøre, og for alt vi viste kunne han blitt sur fordi vi så på og hadde kamera oppe. 

 

Jeg har alltid sagt at jeg ikke har vært redd for diverse ting, men denne gangen kjente jeg virkelig at hjerte dunket fort. Jeg håper det gikk bra. 

 


God morgen fine lesere. Jeg har nettopp spist frokost og sitter nå i stuen med en kopp te. I natt har jeg ikke sovet så veldig godt, først slet jeg veldig med å sovne og natten ble ikke noe bedre. Jeg har våknet typ 4 ganger i løpet av natten og har hatt vanskeligheter for å sovne igjen når jeg først våknet. Jeg har drømt så utrolig mye i natt - eller jeg vil ikke kalle det en drøm, men mareritt. Jeg har aldri opplevd å ha så mange vonde drømmer som det jeg har hatt de siste dagene, så jeg håper virkelig ikke det fortsetter. Alt føles så virkelig og jeg blir så sinnsykt glad hver gang jeg våkner og jeg merker at det ikke er virkeligheten. Jeg setter også utrolig stor pris på ting etter å ha forestilt meg noe så ille og som virket så realistisk. 

 

Jeg trodde ikke natten kunne bli noe verre, men så våknet jeg brått klokken 7. Jeg våkner av høye stønnelyder. Først tror jeg noen har satt på porno inne på rommet mitt, for det føltes virkelig ut som det kom fra mitt eget rom. Jeg bor i en bakgård som gjør at alt blir veldig lytt om man har vinduet oppe. Dette er ikke første gangen jeg har opplevd dette og sikkert ikke siste. Det er bra folk koser seg kl halv 7 på morgenen da:D

 

Nå skal jeg stelle meg og svare på noen nødvendige mailer. Håper dere alle får en kjempefin fredag. Tenk at det er helg allerede? Det føles ut som det nettopp var fredag, dagene går så utrolig fort! Det var også morsomt å lese igjennom kommentarene deres i går om hvem dere tror og håper vinner. Det er flere som håper jeg kommer inn igjen og det setter jeg veldig stor pris på. Det er ikke så alt for lenge igjen av sesongen, så snart får dere svaret<3 Dere er best. 
1. G punktet.  Kvinnenes sensuelle punkt fikk sitt navn av professor Beverley Whipple. Forslaget var "The Whipple Tickle" 
 

2. Folk som snakker åpent om sex. Er stort sett mer fornøyd med sitt sexliv enn de som holder munn.
 

3. Attraksjon topper løgn. Du har visstnok mye vanskeligere for å lyve til en person du er seksuelt tiltrukket av, enn en du ikke er gira på. Du synes heller ikke at personer eller ting er så stygge når du er opphisset.
 

4. Mister jomfrudommen. Ifølge Durex er gjennomsnittsalderen globalt 17 år. 

 

5. I en seng fra IKEA. Visstnok skal en av 10 babyer i Europa være unnfanget i en seng fra IKEA. Eller kanskje en sovesofa. 

 

6. Østrogen gir bedre hår. Kvinner kan få mer skinnende hår og finere hud av å ha sex fordi kroppen produserer mer østrogen. 

 

//Denne innformasjonen fant jeg
HER 
Hei alle sammen. Hvordan har dagen deres vært til nå? Min dag har vært utrolig fin. Jeg spiste frokost på hotellet med foreldrene mine , før vi gikk rundt i byen å så på toget og slottet. Hotellfrokost andre gang på 1 uke, kan det blir bedre?  Jeg er så glad for å ha mamma og pappa her og vi har koset oss masse i dag. 

 

Jeg har ikke feiret 17 mai en annen plass enn i Bodø på mange år, så det var gøy å feire her i Oslo. I Oslo har jeg heller aldri feiret før. Her er det mye mer som skjer, jeg fikk se slottet, toget jeg ser på tv vært år og ikke minst kongen på den store dagen! Det var veldig mange turister i byen i dag, det er så gøy at folk reiser langt for å oppleve Norge sin nasjonaldagen. 

 

I kveld skal jeg på tivoli med noen venner, det blir gøy! Jeg elsker 17 mai og i dag føler jeg meg litt yngre enn hva jeg kanskje gjorde i fjor, da champagne rokost og fest på kvelden var planene. I år har jeg tilbringt mye tid med mamma og pappa, ikke drukket alkohol og i kveld blir det tivoli. Jeg håper dere koser dere resten av dagen med venner og familie :D

Jeg føler meg veldig heldig som er født, oppvokst og bor i Norge. Jeg trakk virkelig vinnerloddet da jeg ble født. 

God morgen alle sammen og gratulerer så masse med dagen! I dag våknet jeg med masse energi og et stort smil om munnen. Det er 17 mai, foreldrene min er i Oslo og jeg våknet i nytt sengetøy. (som foresten er det beste jeg vet) Jeg har nettop stellet meg og gjort meg klar for den store dagen. Jeg skulle ønske jeg hadde den fine lofotbunaden min i Oslo, men det ble ikke denne gangen. Jeg skal jo jobbe senere, derfor tenkte jeg å spare den til en annen anledning. Mamma og pappa er jo i Oslo, så snart skal jeg møte de på hotellet for en fantastisk frokost. Jeg gleder meg til å tilbringe tid med dem i dag og jeg er virkelig heldig som har dem her.

 

I går var vi å spiste på Asia på Aker Brygge og det var fantastisk god mat der. Jeg skjønner nå at jeg må bli flinkere å utforske nye resturanter, for TGIF kan ikke måle seg med hva vi spiste i går. Det er noe jeg liker med å ha besøk av mamma og pappa, de tar med alltid ut for å spise når de kommer. Asia hadde stort utvalg av både vegetar og veganske retter, noe jeg også synes er kjempebra. Vi bestilet masse forskjellig til forett, før vi endte opp med hver vår hoverett.  Denne resturanten anbefales om du bor eller skal til Oslo en gang. 

 

Nå må jeg gå så jeg rekker trikken! GRATULERER MED DAGEN ALLE SAMMEN <3 
Fineste <3

 Klokken er halv 4 og dette er min første oppdatering siden mandag morgen, det beklager jeg for. Jeg har rett å slett ikke orket å sitte på macen, men heller prioritert mye søvn, film og ikke minst jobb. I dag har jeg fri fra jobb og planen var egentlig å dra ut å ta noen fine bilder, men det er ikke det beste været for photoshoot i Oslo idag. 

 

Det regner ute, men det gjør egentlig ingenting. I dag har jeg muligheten til å slappe av hjemme med god samvittighet, rydde og vente på at flyet til mamma og pappa skal lande. Jeg gleder meg utrolig masse til å få besøk av dem. Det er ikke alt for lenge siden jeg var hjemme i Bodø, men jeg vet jeg ikke får sett dem så mye de neste måndene. De drar allerede i morgen og jeg er nødt å jobbe i morgen, så i kveld skal vi ut å spise sammen. Vi skal på Asia, noe som er perfekt for min del som prøver å holde meg unna kjøtt. Jeg har ikke nevnt det til dere før, men på torsdag har jeg ikke spist kjøtt på en måned. Det går overaskende nok utrolig bra og og "lysten" på kjøtt er nesten ikke der. Jeg har prøvd mye nytt og testet flere av vegetaralternativene de selger over alt. Jeg vet enda ikke om dette er noe jeg kommer til å fortsette med, men jeg har lyst prøve uansett. Jeg føler meg i i alle fall veldig fin i formen og har masse energi. Jeg må fortsatt lese meg mer opp på nettet om dette - slik at jeg får i meg alt kroppen trenger. Jeg setter stor pris på tips fra dere lesere, om dere vet om noen digge vegetarrettter! 

 

Om en måned tar jeg to måneder fri fra min "faste" jobb. Jeg skal reise bort denne sommeren. I fjor reiste jeg til USA i en måned, både til California og Ariona. Jeg husket hvor gøy jeg hadde det når jeg var borte og hvor mye jeg skulle ønske at jeg var der lengre.  Denne sommeren vil jeg oppleve noe nytt, gjøre noe nytt og møte nye mennesker. Jeg har aldri vært på ferie alene. Jeg har reist alene, men det har alltid vært noen "på andre siden" å ventet på meg. Denne gangen pakker jeg kofferten å reiser helt alene. Det beste med å reise alene er jo at du bestemmer akkurat selv hva og når du skal gjøre noe. Jeg føler man blir bedre kjent med nye mennesker når man reiser alene, da har du ingen annen valg enn å snakke med nye - med mindre du faktisk vil være alene hele ferien. Jeg liker å gjøre ting på egenhånd, uavhening av hva alle rundt meg gjør. Det er når jeg gjør ting alene at jeg virkelig utfordrer meg selv og lærer mest. 

 

En annen ting jeg ikke har fortalt dere, eller jeg har kanskje det? Jeg kan ikke huske, men jeg flytter snart. Om en måned flytter jeg ut av leiligheten jeg snart har bodd i i 1 år. Det er litt trist, men samtidig gleder jeg meg utrolig masse. Hvor jeg skal bo er ikke 100% sikkert, men jeg vet det ordner seg. Jeg kommer ikke til å være i Oslo denne sommeren, men utenlands. Jeg blir borte 2 måneder, Juli og August. Jeg ser utrolig mye fram mot sommeren nå og den siste månden kan faktisk ikke gå fortere. Jeg gleder meg til forandringer, en ny hverdag og til å møte nye mennesker. Nå virker det nesten som om jeg ikke har det bra her jeg er nå, men slik er det jo absolutt ikke. Jeg elsker å være i Oslo og jeg kunne ikke tenkt meg å flytte fra Oslo slik som ting er nå. Det er jo ikke før i år at jeg virkelig føler jeg begynner å komme meg på plass her. Jeg bor nå med fantastiske gutter, nabo med Sofie og Andrea og bestevenninna har også nå flyttet hit. Ting er fantastisk, men jeg trenger forandringer av og til. Hei og god morgen fra en veldig uthvilt Martine. I går skulle jeg og Mathilde legge oss å se en film, men det ble ikke som planlagt. Etter vi hadde spist kvelds, la jeg meg i sengen for å finne en film mens Mathilde ryddet opp. Heldige meg blir tatt vare på, når jeg er fyllesyk. Det tok nok ikke lengre tid enn 2 minutter før jeg sovnet. Jeg kan ikke huske at jeg sovnet, men Mathilde sa jeg sov allerede da hun kom på rommet. Jeg tror det var til det beste da, kroppen trengte nok et par timer ekstra søvn i natt. Jeg føler meg i topp form í dag og i morgen kommer mamma og pappa, det skal bli så godt! Jeg gleder meg til å se dem<3

 

Nå må jeg stelle meg ferdig så jeg rekker bussen til jobb! Vi blogges  


Hei og god morgen alle sammen (Eller god kveld for dere normale mennesker) Jeg sitter nå på kjøkkenet å venter på at rundstykkene skal bli ferdig. Jeg har typ sovet i hele dag og våknet klokken 7, da vi ikke la oss for å sove før 4 tiden. Jeg dro på vors hos ei venninne i går, før vi tok turen videre på Nox. Det var utrolig gøy ute i går, lenge siden jeg har kost meg så masse! Jeg endte selvfølgelig med å dra på nach igjen, haha! Nå begynner endelig kroppen min å holde ut lengre, jeg sluknet jo egentlig alltid av før vi kommer oss på nach. Jeg hadde det i alle fall helt perfekt i går og veldig glad jeg dro ut i går, siden jeg hadde mine tvil tidligere på dagen. 

Det gøyeste med nachspiel er jo om du sover over og våkner med de samme menneskene dagen etterpå. Det var i alle fall en veldig fin start på min søndag. Nå skal jeg få i meg noe mat og se på film med Mathilde. Vi blogges mer senere <3
Før...


Etter...

Dagen antrekk people! Passion for fashion;) 


God morgen fine lesere <3 Vi har nettopp spist frokost og ligger begge to strakt ut i sengen. Det ble en sen kveld i går, så gjett om vi skal hjem å sove etter vi har sjekket ut. Det har vært veldig deilig å være her i natt, bare det å koble av og skru av mobiltelefonen. Vi satt å pratet til langt ut på natt, med breezer og musikk på høyttaleren -  kvelder som det her er minnerike. Jeg skulle ønske vi hadde rommet en dag til, for akkurat nå vil jeg bare ligge i sengen resten av dagen. Sånn ble det ikke denne gangen, men koselig har det vært uansett! Nå skal vi rydde og sjekke ut av rommet, så skal vi til Mathilde å sove. Jeg har planer om å dra ut i kveld, så håper formen blir mye bedre i løpet av dagen. Vi blogges etter noen timer med søvn, dere er best!

 
Hei alle sammen:) Hvordan har dere det? Akkurat nå sitter jeg nydusjet på hotell, med ansiktsmaske på og med bestevenninna. Vi har booket hotellrom for natten, aah så deilig! Vi bor på Scandic Solli, som ligger veldig sentralt i Oslo. For et fint hotellrom vi fikk! Vi kommer nok til å sove som to prinsesser i juniorsuiten i natt. Vi har begge fri denne helgen og tenkte det hadde vært koselig å gjøre noe annet. Åh, jeg gleder meg til hotellfrokost imorgen! Det er noe av det beste med å bo på hotell, haha. Jeg vet enda ikke om vi skal ta turen ut ikveld eller bare slappe av på hotellet. Man vet aldri med oss to, vi finner ut av det i siste sekund. 

Da jeg våknet i dag dro jeg på byen og handlet inn litt nødvendigheter. Etter byturen var jeg i et urolig spennende møte. Jeg forteller dere med en gang jeg får lov, men jeg skal gjøre noe veldig kult snart. Jeg elsker hvor mange morsomme muligheter jeg får for tiden. Jeg setter utrolig stor pris på alt som skjer for tiden, det er så mye gøy! Nå skal jeg legge bort mobilen og bloggen for idag, og bare nyte denne dagen med bestevenninna<3 

 Husk om du har lyst å prøve ansiktsmasken gir rabattkoden martinefacemask dere 30% på
www.maybeauty.no :)

 


//Sponset
Hei alle sammen! Nå er jeg nettopp kommet på jobb. Jeg overnattet hos Mathilde i natt, siden jeg måtte låne macen hennes til å redigere filmen til dere. Jeg sto opp halv 10 i dag og har sottet med filmen i hele dag. Nå er den endelig ferdig, men den tar jo en evighet å laste opp... Jeg irriterer meg så over tregt nett, lite som irriterer meg mer. Jeg måtte ta med macen på jobb, så den driver å laster opp nå. Håper det tar kortere tid enn vist på imovie. Jeg beklager for at ting tar litt tid. 

Dette var mitt tredje forsøk på å spille inn en film, men nå er den endelig ferdig og redigert. Jeg merker at jeg ikke er så utrolig komfortabel med å snakke til et kamera enda, men jeg håper det blir bedre etterhvert. Man skulle tro at det var blitt enklere etter paradise siden vi gjorde det flere ganger dagli, men da snakket man jo til en person bak kamera. Jeg får bare bli flinkere til å filme mere framover, for øvelse gjør vell mester;)

 


God morgen alle sammen! Jeg skulle egentlig stå opp for en time siden, men hadde ikke sjans var alt for trøtt. Nå har jeg fått sovet litt lengre og føler meg veldig klar for en ny dag. For dere som følger meg på snap og insta, så vet dere at jeg var på en shoot for ikke så lenge siden. Jeg fikk noen av bildene på mail i går og dette er et av de. Christoffer som tok bildene har masse forskjellige utstyr, masker og utkledning så derfor endte jeg opp med kaninører på noen av bildene! Jeg vet ikke helt hva jeg syns om bilde enda, men det var litt kult haha - litt playboy feeling da, men men. Jeg viser dere resten av bildene en annen dag.

 

Nå skal jeg spise frokost og kanskje dra på en joggetur. Jeg skal reise bort i 2 måneder om ikke så alt for lenge, derfor prøver jeg å trene litt før den tid. Jeg skal fortelle dere mer senere hva og hvorfor jeg reiser, men jeg venter til alt er i boks først!  Jeg tror dere vil komme til å like hva jeg skal og jeg tar selvfølgelig bloggen og dere med på reisen. Det er ikke lenge til alt er i boks, så snart får dere vite hva jeg skal. Vi blogges senere<3 Dere er best 
Mange av dere har spurt meg hvor jeg jobber og jeg jobber på pizzabakeren. Jeg tar i mot bestillinger, lager og kjører ut pizza. Jeg trives veldig godt der og mye har nok med kollegane mine å gjøre. Jeg jobber med min beste venninne og flere av mine nærmeste der. Jeg er i tilegg veldig god venn med sjefen min, noe jeg var før jeg startet også. 

 

I går var jeg på jobb og skulle kjøre ut pizza. Jeg synes alltid det er gøy å være sjåfør - det gjør at jobbdagen blir mer variert, men i går var det ikke like gøy. Jeg kjørte innom for å levere pizza og det som møtte meg var utrolig trist. Jeg ville egentlig bare snu i døren og lukke øynene. Jeg så det var noen som trengte hjelp, men tenkte først at jeg ikke kunne gjøre noe. Jeg skjønte fort da jeg satt meg i bilen og etter en telefonsamtale med mamma, at dette ikke var noe jeg kunne overse. For om jeg overså det, ville nok den neste gjøre det samme. Hvem ville da strukket ut en hand og hjulpet til? Det tar så lite av tiden til en person. Det var bare en kort telefon samtale, det trenger ikke være mer avansert. Jeg kan ikke fortelle spesifikt hva det var, men jeg måtte hjelpe til. 

 

Det er så mange som overser og tenker at det ikke er deres problem. Tenk hvordan samfunnet ville vært, om vi bare brydde oss om oss selv? Jeg vet at det er mange der ute som sitter alene, uten venner og familie. Hvem skal hjelpe en person som ikke har noen, når oss utenfor ikke hjelper til en gang? 

 

Da jeg kom tilbake ringte jeg politiet (såklart ikke 112) og lurte på hva jeg eventuelt burde gjøre i en slik situasjon og om de kunne hjelpe. Det at dem svarer at de ikke har noe med det å gjøre syntes jeg var dumt. For hva vet vel de om jeg kom til å fortsette å ringe en annen plass, eller å bare la det gå? Jeg tenker at har man muligheten å hjelpe der det trengs, bør man ikke skyve problemet over på noen andre. Jeg fikk i alle fall beskjed om å ringe legevakten, noe Erik kollegaen og kompisen min gjorde. Vi fikk beskjed om at de skulle sjekke det opp og det er jeg utrolig glad for. Hvordan det gikk og hva som skjer framover, vet jeg ikke. Det eneste jeg vet er at jeg har prøvd og sitter igjen med en god følelse om at jeg ikke bare ignorerte det jeg så. Jeg håper alt ordner seg. Det handler om å være et godt menneske, gjør det ikke? 

 Hei alle sammen:) Hvordan har dere det? Jeg er nettopp kommet hjem fra et veldig spennende møte. Hva det går ut på kan jeg ikke fortelle så mye om nå, men det vi har snakket om virket veldig bra. Dere vil komme til å se og merke hva som skal skje, om jeg takker ja. Det er mye jeg trenger å sette meg inn i, men jeg vet at det vil gå bra - legger jeg bare nok tid og energi inn i det. 

 

Nå skal jeg snart ta meg en løpetur før jeg skal på jobb klokken 5. Jeg var ferdig på jobb ganske sent i går og var ikke hjemme i leiligheten før rundt 12. Jeg fikk derfor ikke blogget så mye i går. Jeg merker hvor vanskelig det er å skal kombinere to jobber samtidig, men jeg prøver og failer av og til. Jeg skal kjøpe meg en ny mac neste uke, da den jeg har nå ikke fungerer helt som den skal. Jeg kan for det første ikke redigere filmer eller legge inn bilder, for at disken er såppas full som den er og virus over alt. Jeg har også klart å ødelegge skjermen, så halve skjermen er bare svart. Dette gjør bloggingen mye vanskeligere for meg. (skjemmes litt hvor uforsiktig jeg har vært med den) Jeg skal i alle fall få sjekket opp hva det koster å fikse min mac, før jeg kjøper meg en ny. Jeg skal få gjort alt dette i løpet av neste uke, så når alt e fikset kommer det til å bli flere videoer framover. Jeg vet dere synes det er gøy å følge meg litt tettere i hverdagen enn hva dere gjør gjennom et blogginnlegg. Jeg tenker det vil bli mere vlogs og tanker igjennom videoer framover. 

 

Jeg tenkte bare å forklare dere hva planene mine framover er, så får vi se hvordan det går. Jeg har i alle fall troen på at dere vil like det:) Håper dere alle få en kjempefin dag. 
//Inneholder spons

Hei alle sammen! Nå sitter jeg i leiligheten med Mathilde for å få blogget til dere. Jeg må dra om en halvtime på jobb og på en dag som dette, suger det rett å slett... Det er 23 grader og stor sol i Oslo. Jeg måtte jo som resten av befolkningen poste bilde på snap, med gradern midt på bilde. Det er jo sånn det alltid er, når den første snøen kommer og når temperaturen stiger haha. Humøret mitt er på topp og jeg får bare prøve å tenke positivt om at jeg må jobbe i dag. Vi er heldigvis bare i Mai, så det kommer til å bli mange fine sommerdager fremover. 
 

Jeg og Mathilde dro innom smoothie change, før vi gikk en tur i sentrum. Det er folk overalt i dag og jeg merker hvor glad alle er. Det er jo ikke så rart, for hva er vell bedre enn helg og sommervær? Jeg dro innom postkontoret og hentet en pakke fra Junkyard i går, tskjorten og shortsen ser dere på bildene under. Jeg elsker levis shortsene, de er så behagelige og kule! Mange har spurt meg om hvor dongerishortsen jeg brukte så masse i Mexico var fra og det er den samme som jeg har her - bare i en annen farge. Både tskjorten og shorten blir nok mye brukt framover. Håper dere alle får en kjempefin lørdag! Min skal tilbringes bak disken og lage pizza;) 


Sko fra junkyard. 

 Tskjorte finner dere HER

Shorts finner dere HER.
Hei og godmorgen alle sammen! Jeg våknet faktisk for en halvtime siden. Jeg hadde jo store planer om å stå opp tidlig for å utnytte det fine været, før jeg skal på jobb - slik ble det ikke i dag. Jeg har sovet i 12 timer, shitt... Jeg var på jobb i over 9 timer i går og har ikke sovet så godt de siste nettene, så det var nok nødvendig den søvnen jeg fikk i natt. Jeg merker at jeg må bli flinkere å legge med om nettene, for at hverdagen skal gå rundt. Jeg jobber jo 100% samtidig som jeg har denne bloggen, som er en 24/7 jobb. Den siste måneden har jeg vært konstant på jobb, men jeg gjør noe jeg elsker - så det er absolutt verdt det! 

Jeg skal ikke på jobb før klokken 5 i dag, så snart kommer Mathilde på besøk - så får vi vært litt ute i det fine været. Jeg fikk nettopp høre at det var 22 grader og stor sol ute, så nå må jeg virkelig stå opp av sengen og få med meg litt av dagen. Håper alle får en super dag<3 


 
Nå sitter jeg hos Julie, en god venninne av meg - faktisk den gamleste venninnen jeg har. Vi skal ha en rolig kveld her hjemme, det merker jeg at jeg trenger. Julie får meg alltid i godt humør og det er deilig å være alene sammen. Jeg setter vennskapet vårt utrolig høyt - Vi har holdt sammen siden vi møttes i barnehagen. Vi er ikke de personene med mest tid til å møtes hele tiden, men det endrer uansett ingenting. Nå skal jeg legge fra meg macen og holde meg unna sosiale mediaer for kvelden. Jeg har hatt masse tanker i dag og trenger rett å slett bare å puste ut og slappe av med en god venninne. Noen ganger sier kroppen ifra og i dag er dagen. Vi blogges i morgen <3

  
 

Hei alle sammen! Nå sitter jeg i soffaen hjemme og gjør alt jeg kan for å holde øynene oppe. Jeg er så utrolig sliten og trøtt nå, at jeg egentlig bare har lyst å gå å legge meg. Jeg hadde egentlig tenkt å få meg noen timer søvn nå, men da vet jeg at jeg ikke får sove i kveld. Jeg tenker derfor det er bedre å holde meg våken nå å legge meg tidlig. Jeg hadde vekkeklokken på allerede halv 8 i dag tidlig, siden vi skulle dra å møte Stian og crewet. Jeg, Sofie, Andrea, Morten, Marcus, Kevin og Grunde skal nemlig være med på Stian Blipp show! Jeg viste ikke helt hva jeg takket ja til, når jeg først fikk spørsmålet om å være med. Jeg var ikke så veldig giret da jeg våknet i dag, men det endte opp med å bli en utrolig morsom og gøy dag - jeg angrer ikke et sekund. 

 

Vi skulle springe maraton på 4 mil, mot en av norges raskeste. Først må jeg bare si at de som springer så lenge og så fort, de er maskiner. Jeg prøvde å holde følge med han, men det var jo umulig. Det at noen klarer å holde et så høyt tempo i flere timer, er nesten uvirkelig - de bør være stolt. Vi var 7 fra paradise og Stian på vårt lag mot han ene maratonløperen. Vi sprang ikke hele tiden, men hadde rulering. Vi kjørte en buss vedsiden av så når noen var sliten, hoppet personen inn i bussen og en ny hoppet ut. Hvordan det gikk skal jeg ikke avsløre nå, det får dere se på tv om 2 uker. Tror dere vi 8 klarte å slå han? Eller er en maratonløper faktisk raskere enn 8 ikke så godt trente mennesker? Jeg vet i alle fall en ting og det er at jeg har utrolig dårlig kondis... Jeg har jo alltid likt å løpe, men treningen har nok blitt nedprioritert den siste tiden. 

 

Jeg må også stoppe opp å tenke over hvor heldig jeg er noen ganger. Det går ikke helt opp for meg hvor mye muligheter jeg har fått, den siste tiden. Bare i år har jeg fått være med på tv2 hjelper deg, paradise hotel, godkveld norge, nå stian blipp show og mye mer! Det er så gøy og jeg nyter virkelig tiden i livet mitt nå, for den varer ikke evig. Hei alle sammen:) Jeg er nettopp kommet hjem fra jobb og sitter nå å ser dagens episode med Sofie og Andrea. Etter jeg har sett episoden må jeg rett hjem å stelle meg. Jeg skal møte en kompis og ha en liten shoot, viser dere bildene senere om de blir kule. Når jeg gikk på jobb i dag tidlig dro jeg innom å  kjøpte sjokolade til Mathilde. Jeg spiste selvfølgelig opp hennes i natt da jeg sov der. Jeg gjør alltid det, haha! Jeg spiser først alt jeg har kjøpt, så spiser jeg opp det hun ikke spiser opp. Jeg er et matvrak. Da jeg hadde gjort alt jeg skulle gjøre på jobb og det var lite å gjøre, skrev jeg også noen koselig lapper til henne. Noen timer senere kom Mathilde på jobb og da hadde hun kjøpt is og druer til oss, haha. Bestevenninner tenker likt. Vi lo godt da vi oppdaget at begge skulle prøve å gjøre noe koselig for hverdandre, på samme tid. Små hverdagsgleder som gjør jobbdagen litt bedre. 

Jeg ser også at mange syntes videoen til meg og Morten var gøy, men noen tror også det var et pr stunt. Nei vi er ikke noe mer enn venner, det er ikke et pr stunt. For å få med dere filmer jeg legger ut, før de kommer på bloggen - subsribe youtubekontoen min:) Nå er episoden ferdig så jeg er nødt å dra hjem! Vi blogges <3
Hei alle sammen. Hvordan har dere det? Håper dere har det bra:) For en fin dag det har vært og fortsatt er i Oslo. 20 grader og stor sol. Da jeg våknet i dag ordnet jeg meg å dro til Vigelandsparken med fine folk. Vi kjøpte inn drikke og frukt og satt i noen timer i solen. Det er så deilig at sommeren nærmer seg og at jeg bor i Oslo. Jeg merker at sommeren kommer mye fortere her enn hva den gjorde i Bodø. Det var jo til og med 20 grader i April noen dager - ahh det er så deilig! Jeg merker i alle fall at humøret mitt er på topp på dager som dette. 

Jeg og Morten har spilt inn video til dere og håper den blir like bra som vi har tenkt. Jeg skal redigere den så fort som mulig, så håper den blir ferdig til i morgen. Snart skal jeg dra å møte noen bodøvenninner. Jeg vet ikke hva vi skal gjøre enda, men det er alltid koselig å møtes. Jeg tenkte bare å komme med en liten oppdatering til dere før jeg drar på farten igjen. Nå må jeg redigere litt på filmen, før jeg må komme meg avgårde. Vi blogges flotte lesere! 
Hei og god morgen fine lesere. Jeg ligger fortsatt i sengen og har nettopp spist frokost. Jeg skulle finne noen bilder jeg kunne poste og blogge om til dere nå, siden jeg ikke har fått tatt noen bilder i dag. Jeg kom over et par bilder fra Mexico 2014, da jeg reiste dit på springbreak. Jeg husker denne turen like godt som den siste. Turene kan ikke sammenlignes, men de var minnerike begge to. 

Jeg reiste ned dit med vertsmor, vertsfar, vertsbesteforeldre og den ene vertsbroren min. Jeg kalte og kaller dem fortsatt for familien min. Ringer jeg dem nå, kaller jeg fortsatt dem for mom and dad. Jeg er så glad jeg har dem og ville ikke byttet ut året mitt i USA for noen ting. Familien eier et privatfly som vi reiste med, tenk så kult! Før vi landet i Mexico fløy vi over å så ned på alt som var. Jeg husker hvor heldig jeg følte meg - jeg fikk oppleve så utrolig mye på kort tid. Jeg drømmer meg bort når jeg ser disse bildene, mens jeg sutrer litt over hvor alle de andre bilde ble av? Jeg tok jo hundrevis av bilder den turen. Vi var på stranden hver dag, spiste på forskjellige meksikanse resturanter og gikk masse turer. Jeg vil tro jeg har bildene på en hard disk, men ingen aning hvor den ligger - finner den nok en vakker dag! 

Jeg savner Mexico, men mest av alt savner jeg menneskene jeg reiste med. Jeg har ikke møtt hele familien siden jeg flyttet sommeren 2014, men besøkte broren min i Arizona sist sommer. Jeg husker jeg var litt nervøs når jeg skulle ned dit, for ville det være det samme? Det var jo lenge siden jeg hadde sett han, men når han hentet meg på flyplassen var det som om jeg aldri dro. Hele familien min flyttet fra staten og huset jeg bodde i rett etter jeg flyttet, noe jeg syntes var utrolig trist. Det var jo i den byen og det huset jeg hadde alle minnene i. Nå bor de i Montana og var derfor jeg ikke fikk tid å møte alle sist jeg var i USA. Jeg vet jeg alltid vil ha dem der uasett hvor lang tid det tar før vi ses, men jeg håper det ikke blir lenge til.

 

You build a life for several years and leave it for 10 months. You build a life for 10 months and leave it forever. Which one is harder? 

 

/untouched Hei alle sammen. Nå er jeg endelig kommet hjem fra jobb! Denne dagen har føltes utrolig lang og det var også masse å gjøre på jobb i dag, måtte jobbe overtid for å få tid til alt. Nå skal jeg lage meg middag og se dagens episode av paradise. Jeg gleder meg til denne uken på paradise, tror den kommer til å bli veldig gøy! Det er så sinnsykt kult tema dennne uken - vikinguke! Grunde kom jo inn i dag for tredje gang - fighter! 

Jeg må legge fra meg macen og lage meg mat nå, jeg er så så sulten. Jeg har ikke rukket å spise på jobb og der merkes på kroppen. Jeg skal spise, se paradise og legge meg med en gang. I morgen har jeg fri, så jeg skal prøve å få spilt inn en video til dere! Vi blogges

 

 

 
Hei og god morgen! Jeg og Helene kom nettopp hjem fra butikken og nå ligger vi i sengen igjen. Vi har ikke sovet et eneste sekund i natt. Det sier litt om at vi har hatt en utrolig gøy kveld! Vi kom hjem fra nach i 10 tiden i dag. Det er så uvant meg å klare å holde ut lenge, men jeg føler jeg er blitt flinkere med alkoholen her i Oslo. Her vet jeg at ikke hvem som helst kan kjøre meg hjem eller vet hvor jeg bor, sånn som i Bodø. Nå trenger jeg mat, deretter myye søvn. Dagen i dag skal brukes til å sove, spise og sove litt igjen.

Jeg hadde det kjempegøy ute i går og ble faktisk kjent med to flotte mennesker. Elsker når man føler man klikker med noen med en gang! Skal kanskje møte dem allerede i dag igjen, men vi får se hvordan formen utvikler seg. Tenkte bare å stikke innom i dag, for tror jeg tar meg en dag pause etter dette innlegget - det trenger jeg. Vi blogges<3


Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits