hits

martine johansen |oslo

Tegn på en god og en dårlig venn.

 • 21.02.2018 - 10:03

Har du noen gang opplevd at en god venninne plutselig ikke er like god? Du vet ikke hva du skal gjøre eller hvorfor ting har blitt som det har blitt, men du har merket lenge at du snart ikke holder ut med personen. En unnskyldning kan være "men vi har jo vært venner så lenge jeg kan huske"  bare for å holde i gang forholdet. Det er ikke en lov som sier at du ikke kan kutte ut venner selv om dere har vært venner lenge. Det er viktig å ikke la seg bli tråkket på, og det er viktig å ta vare på de som virkelig er der for deg. Det er ikke vanskelig å være en god venn, og jeg håper du har flere av dem enn du har dårlige. Jeg har skrevet en liste over hva jeg føler er en god venn, og hva jeg føler ikke er det. Jeg håper dere liker listene.  

 9 tegn på en god venn 

- En god venn støtter og motiverer deg til å gjøre noe bedre. 

- En god venn er en du kan ringe å snakke med problemene dine, uten å være redd for at det skal plage personen.

- En god venn er i stand til å glede seg på dine vegne. De blir ikke misunnelig eller sjalu om du får tilbud om noe, men de er i stand til å glede seg på dine vegne. 

- En god venn hjelper deg gjerne. De hjelper deg ofte, spesielt hvis du er i knipe, og du hjelper dem tilbake. Det er tosidig respekt i forholdet mellom dere, altså akkurat slik et godt vennskap skal være. De motiverer deg og hjelper deg til å nå dine mål sånn at du kan få lykkes.

- En god venn trenger ikke gjøre noe for å være sammen med deg. Dere kan sitte på hver deres side å se tv, lese en bok eller holde på med sitt. Det holder å bare være sammen med hverandre

- En god venn bryr seg om dine valg og planer, og opptatt av hva du skal. 

- En god venn aksepterer deg for den du er og lar deg være deg selv. De tar deg for den du er, selv om du ikke nødvendigvis er så populær som det resten er. De er alltid ved din side og støtter deg både i mot- og medbakker.

- En god venn er til å stole på. Du skal ikke være redd for å fortelle noe til en venn

En god venn framsnakker deg når han/henne er sammen med andre. Du trenger ikke være redd for hva din venn sier om deg når dem er med andre. Du kan stole trygt på at han/henne ikke baksnakker deg når du ikke er tilstede. 

 

 9 tegn på en dårlig venn 

- En som ditcher deg om noe morsommere dukker opp eller noen kulere personer vil henge. 

- Snakker nedlatende om deg bak ryggen din. 

- De suger energien ut av deg. Du merker energien din forsvinner. Du tar mindre initiativ, gleden forsvinner og du er kanskje deprimert og trist? Et godt forhold er når begge part kan få vokse personlig. 

- En som alltid er opptatt om du virkelig trenger en person. Personen har aldri tid til å snakke med deg, og lar være å svare om sender melding eller ringer. 

- Leter etter feil ved deg. Dette kommer av at de mest sannsynlig er sjalue på deg, men er flinke til å skjule det. Det er derfor de lyver om seg selv fordi de tror det gir dem bedre selvtillit.

- En som alltid må være bedre enn deg. Uansett hva du forteller eller skal gjøre, så må personen ha gjort noe bedre eller skal gjøre noe bedre.

- Du får all skylda og må alltid må forsvare deg. Det skal ikke være sånn at du alene er problemet til alt som oppstår.Du føler alltid at du taper. Har dere en diskusjon eller planlegger hva dere skal gjøre, og du alltid må gi etter eller taper diskusjonen. Vennskapet går veldig en vei, og du er ikke sikker på om du vil merke om du gir slipp på vennskapet. 

- Du føler du gir å gir, men aldri får noe tilbake. Denne er kanskje verst. De vil ha oppmerksomhet å støtte i det de gjør, men ikke interessert i å gi noe tilbake.

- De inkluderer deg ikke. Er du feks i en vennegruppe, og du føler ofte på at du er den som blir holdt utenfor. De unngår å invitere deg med på ting, holder hemmeligheter for deg. Du prøver å fortelle om hvordan du føler det, men de vil ikke lytte og kommer meg unnskyldninger. 

VLOGG KAUNAS DEL 2

 • 09.02.2018 - 19:57

Jeg har helt glemt å publisere del 2, men nå er den endelig ute. Vi var ikke så flinke til å filme de to siste dagene, men jeg fikk uansett satt sammen noen klipp å laget en kort vlogg. Håper dere liker den ♥ Del 1 finner dere HER 

Trykk på bilde for å komme til vloggen!

VLOGG KAUNAS

 • 31.01.2018 - 20:22
DEL 1 FRA KAUNAS - Reisen, restaurantbesøk, sightseeing og fyllaprat 


 

Fra fiender til bestevenner.

 • 27.01.2018 - 20:55

Jeg har fått mange spørsmål om hvordan vi har hatt det på tur, hvorfor vi valgte å dra sammen og hvordan det er å reise med Andrea. Hvem skulle trodd på denne tiden i fjor at Andrea skulle være en av mine bestevenner samme tid året etter. Jeg er utrolig glad vi fortsatte å møtes etter vi kom hjem, for nå virker hverdagen i Oslo veldig kjedelig uten henne. 

Det var kanskje rart for dere på utsiden å se at jeg plutselig begynte å henge masse med Sofie og Andrea. Var det ikke dem to jeg kjempet mest om å få ut av hotellet? Først må dere huske på at Paradise Hotel er langt i fra virkeligheten. Det er et spill og vi blir nesten tvunget til å spille mot hverandre. Vi var en veldig fin jentegjeng inne på hotellet, men som dere så ble vi etterhvert delt opp i grupper. Det startet med at jeg, Rebecca og Soph spilte mot Sofie og Andrea. Hvordan ting endret seg på utsiden til at de som var mine fiender plutselig ble mine bestevenner skjedde veldig naturlig. De flyttet inn i en leilighet gaten over meg og vi begynte derfor å henge mer og mer. På utsiden snudde alt seg og nå står både Sofie og Andrea meg nærmest. 

Jeg har nå bodd en stund sammen med Sofie og Andrea. (Takk for at dere åpner hjemmet deres for meg) Det var derfor veldig naturlig at jeg og Andrea tok oss en weekendtur sammen. Sofie reiser oftere enn hun er hjemme så litt sjalue har vi vært. Nå har vi fått en liten dose ferie, så nå er det vår tur til å komme hjem til henne igjen. Jeg og Andrea er veldig forskjellige, men vi utfyller hverandre utrolig bra og går derfor veldig godt overens. Nå høres vi ut som det ekteparret på tur, men det har vi kanskje vært også. Vi har vært i seng tidlig hver dag og oppe tidlig dagen etter. Jeg har blitt vekt hver eneste morgen vell å merke, for Andrea er serriøst oppe av sengen før vekkeklokken ringer. Jeg skjønner ikke hvordan hun får det til, men når hun har vekket meg har hun allerede kommet halvveis i fiksingen. Andrea har også fikset med alt vi har gjort her nede, for jeg har ikke engang søkt opp Kaunas på nettet enda. Jeg tror man trenger en som er flink å organisere på ferie, for hadde jeg reist sammen med noen helt lik meg ville reisen ikke gått like fint. Jeg liker å ta ting som det kommer, men på korte ferier trenger man litt planlegging. Det sier litt når jeg allerede på flyturen mister det dyreste jeg har med meg... Vi har hatt en utrolig fin tur sammen og jeg er så glad vi valgte å reise. Kaunas har gått over alle forventningene våre og vi blir definitivt å komme tilbake. Neste gang vil jeg tilbake på sommeren vell å merke, men vinteren her er ikke så ille den heller. 

Tusen takk for at du har vært en perfekt reisepartner og for at du holder ut med meg♥

Breakfast in bed

 • 27.01.2018 - 10:49

God morgen fine lesere ♥ Jeg har nettopp spist en utrolig god frokost i sengen og tatt meg en dusj. Da vi kom hjem i natt sprang vi ned og leverte inn bestilling til frokost og det er jeg så glad for i dag. Vi hadde litt (mye heh) alkohol i blodet og overgikk nok oss selv, så vi bestilte alt som hørtes godt ut! Det var virkelig verdt det for det var en fin start på lørdagen. I går dro vi å spiste på en av de dyreste restaurantene de har i Kaunas og jeg ler fortsatt av å tenke på hele besøket. Vi har vlogget hele kvelden og jeg gleder meg så til den er redigert og dere få se. Dere har mye gøy i vente! Nå skal vi snart begynne å fikse oss for å dra på shopping. Senere skal vi dra på spa og få massasje, så i dag har vi en ordentlig kosedag. Jeg skulle ønske ferien ikke tok slutt for jeg har det så bra her. 


Jeg gledet meg ikke til dette.

 • 26.01.2018 - 17:57Hei flotte lesere og god helg♥ I dag har jeg ikke orket å redigere bildene til dette innlegget, men det er ikke på grunn av latskap. Nettet er ikke å skryte av her nede, men så trenger ikke alle bilder ha et filter, spesielt ikke disse. Jeg vet dere setter pris på mange bilder uansett om de ikke alltid er perfekte. Jeg skriver foresten dette innlegget for tredje gang nå, på grunn av at nettet har forsvunnet hver gang. Det er ikke så gøy å måtte skrive om det samme om igjen, men jeg prøver igjen. Nå lagrer jeg heldigvis innlegget for vært 5 minutt. I dag har vi hatt en utrolig fin og innholdsrik dag. Vi ble hentet på hotellet klokken 11 av en guide og har brukt mye av dagen med han og rundt i byen. Å bli guidet sto kanskje ikke øverst på ønskelisten min denne ferien. Jeg trodde egentlig ikke jeg var så interessert i å gjøre turer som dette på ferie, men nå har jeg lært. Det var faktisk veldig gøy å lære mer om historien til byen og i til legg fikk jeg se deler av Kaunas som vi ikke ville sett uten han. Jeg har hatt en kjempefin dag! Turen startet ikke så bra siden det regnet, men så gikk vi innom et museum/rådhus først. (Kommer tilbake til det under) Når vi var ferdige der hadde det heldigvis sluttet å regne, så resten av turen hadde vi kun fint vær. Vi avsluttet sightseeingen med å spise lunsj og så dra tilbake til hotellet. Nå driver
 vi å fikser oss for snart skal vi ut å spise. Tiden begynner å renne i fra oss, men multitasking er vi jenter god til!


De første bildene under er fra rådhuset/museum. Se så utrolig fint! Når jeg gikk inn i lokalet fikk jeg en bryllupsvibe med en gang. Tenk å feire bryllupet sitt her da? Hvitt trekk på stolene, runde bord og et langbord fremst med de nærmeste. Dj, blomster, champagne, fine folk. Jeg så for meg det fine bryllupet da vi var her inne. Jeg tror ikke jeg fikk med meg noe av det guiden sa de minuttene haha wops! 

Dette var et av rommene i underetasjen. Her kan jeg fikse meg og gjøre siste finish før bryllupet mitt! hehe jeg er litt rar, men det er lov å drømme seg litt bort. enig? Jeg bør kanskje tenke på å finne meg en mann før jeg begynner å planlegge mere. Det er enda lenge til et forhåpentligvis bryllup skal skje. Jeg har heller ingen planer om å finne meg en mann med det første heller. 
Sightseein

 • 26.01.2018 - 08:56

God morgen alle sammen! Nå ligger jeg godt plantet under dynen i sengen. Vi har nettopp spist frokost og skal om en time bli hentet for Sightseein. Klokken er 10, så vi er en time foran dere i Norge. Vi er tidlig oppe i dag, men det er fordi vi har masse planer hele dagen. Jeg liker å ha opplegg for dagene når jeg reiser, spesielt når man ikke skal være så lenge. Jeg vil utnytte hver eneste dag! Jeg er fortsatt ganske trøtt og trengte litt ekstra tid i sengen, mens Andrea står allerede å sminker seg til Gossip Girl på badet. Jeg gleder meg til å se litt mer av byen og jeg tror faktisk vi får sett det meste i dag. Byen er ikke så stor, men det blir gøy å lære litt om historien og kulturen her. Vi tar masse bilder og filmer, så det er bare å glede dere! Jeg har sovet så utrolig godt i natt, men det var kanskje ikke så rart siden jeg kun sov 1 og en halv time i går. Nå er jeg veldig uthvilt og klar for en ny dag i Kaunas. Vi hadde en utrolig fin dag i går og dagen i dag blir nok like fin, om ikke bedre. I kveld har vi booket bord til en exclusive restaurant og jeg er faktisk veldig spent på hvordan det er der. Maten er så utrolig billig her, så da må vi utnytte det litt. I går kveld bestilte vi 3 pepsi, 1 lemonade, to forretter og to hovedretter. Til sammen ble alt dette under 200 kroner! Dette var også en av de dyre restaurantene de hadde her, i følge trip adviser. Det sier vel sitt! 

Nå må jeg begynne å sminke meg, så jeg blir ferdig! Dere hører fra meg senere 

3 RETTERS LUNSJ

 • 25.01.2018 - 20:16

Som jeg fortalte i mitt forrige innlegg så dro vi direkte ut for lunsj da vi kom.Vi var begge utrolig sultne og hadde på et punkt lyst å bestille halve menyen. Vi behersket oss, men endte opp med 2 forretter, 2 hovedretter og 2 desserter. Jeg skal love dere vi var mette da vi forlot, noe jeg for såvidt fortsatt er siden vi nettopp var å spiste igjen. Det blir nok siste gang vi booker to bort på en dag. Det er heldigvis ferie, så da er det lov å kose seg litt ekstra ( Som om jeg ikke gjør det allerede i hverdagene...) Vi dro til et sted som het Piano Piano. Det lå rett rundt hjørnet fra hotellet vårt, så det passet perfekt siden været ikke er på topp. Det var et utrolig koselig sted, med utrolig hyggelige ansatte. Vi havnet ikke i matkoma uten grunn, for maten smakte himmelsk. Min favoritt ble helt klart kaken til slutt.Vi var på tur til å ikke bestille dessert siden vi allerede var mette, men så klarte vi ikke la være. Det er alltid plass til litt søtt i dessertmagen, er det ikke? 

Framme i...

 • 25.01.2018 - 16:17

Hei alle sammen! Nå har vi nettopp kommet tilbake til hotellet etter en utrolig god og stor lunsj. Vi begge var utrolig sulten da vi dro for å spise, så det resulterte i en 3 retters middag i stedet. Kommer tilbake til det senere! Vi har i alle fall ankommet Kaunas by, som ligger i Litauen. Vi er her kun for å kose oss, spise god mat og slappe av. En veldig etterlengtet jentetur med andre ord. Vi har sjekket inn på et utrolig koselig og sentralt hotell, og vi trives allerede veldig. Flyturen gikk utrolig rask og da jeg våknet var halvparten av menneskene allerede forlatt flyet. Jeg hadde ikke merket at vi hadde landet, så jeg skvatt litt da Andrea plutselig pikket meg i armen. Jeg stresset søvnig ut av flyet og oppdaget først på vei ut at capsen min var borte. Jeg sprang inn i flyet igjen for å sjekke, men fant den ikke og gikk ut igjen. Det var kanskje ikke så rart da jeg sjekket feil sete, jeg trodde vi satt 2 rader lengre fram enn vi gjorde. Når vi sto å ventet på kofferten merket jeg at jeg ikke hadde kameraet mitt, så da skal jeg love dere jeg begynte å stresse igjen. Jeg fikk heldigvis hjelp og 5 minutter senere hadde jeg både capsen og kamera mitt tilbake. Jeg har ikke møtt noen som surrer mer enn det jeg gjør på reise! Man skulle kanskje tro at jeg hadde lært etter som jeg har reist en del, men neida... Jeg må skjerpe meg der! Nå skal vi bare slappe av på hotellrommet og nyte at vi har ferie ♥ Vi snakkes Da reiser vi

 • 25.01.2018 - 07:44

God morgen babes! Nå sitter jeg å spiser frokost på en café på Gardemoen. Vi har allerede sjekket inn, handlet på tax free og snart skal vi gå til gaten. Vi reiser med et flyselskap vi aldri har reist med før, ikke som vi klarer å huske i alle fall. Vi måtte derfor betalte 560 kroner ekstra når vi skulle sjekke inn bagasjen vår. Vi skulle sjekket inn i natt eller før vi kom på flyplassen, men det viste ingen av oss. Kjipe penge, men nå har vi lært til neste gang. Frokosten jeg nettopp kjøpte kostet meg også 100 kroner, en vann og en yoghurt. Jeg var nødt å få i meg litt mat siden jeg ikke rakk frokost hjemme, så jeg får leve med flyplassprisene. Nå er det nok klaging, men jeg måtte bare fortelle. Vi er endelig på tur nå og jeg gleder meg så masse til ferie med Andrea. Jeg ble vekt i dag tidlig klokken 5, bare 1 og en halv time etter jeg la meg. Jeg begynte å pakke ned i kofferten klokken 1 i natt og satt våken til halv 4 for å se Kardashians. Ingen andre enn meg selv klarer å gjøre noe sånt dagen før man skal reise haha... Jeg er overraskende ikke så trøtt nå, men jeg blir nok å sovne med en gang vi setter oss på flyet. Nå skal jeg dra å finne meg et headsett, for mitt gamle var ødelagt så det kastet jeg i natt. Vi snakkes når vi er framme ♥ 

 MartineJohansen

20 år fra Oslo

 • Følg bloggen:
 • Blogg.no
 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no