De fikk bare tro jeg var dum

Innlegget har blitt postet før, men sikkert en del nye lesere siden den gang. Jeg er påtur til byen nå, men kan ikke fortelle så mye mer om hva jeg skal  – Derfor reposter jeg nå. 

Har du noen gang følt at du er helt nytteløs? Det har jeg gjort. Mange ganger. Jeg har aldri hatt en fast jobb lengre enn ett år. Jeg har startet på skolen, ikke klart å henge med, droppet ut og nå står jeg igjen med et stort studielån.

 

Jeg har siden barneskolen vært veldig ukonsentrert i skoletimene. Jeg har hatt vanskeligheter for å sitte i ro over lengre perioder, følge med på det lærerne sier og klare å holde konsentrasjonen oppe over lengre tid. Da jeg startet på Videregående skole hadde jeg gått 10 år grunnskole, men allerede da hadde jeg STORE kunnskapshull og jeg stilte svakt i forhold til flere av mine klassevenner. 

 

Første året på videregående gikk helt ok. Var selvfølgelig litt lei på slutten og det var nok den største årsaken til at jeg valgte å ta et utvekslingsår i USA. Tredjeåret mitt startet også helt greit, men sank fort og drastisk. Klarte ikke å finne motivasjon til å gjøre noen ting. En av grunnene til det er nok fordi det skjedde mye i livet mitt på den tiden. Både psykisk og fysisk.  

 

Tror dere jeg velger selv å gå fra eksamen med en halv side, med halvferdig tekst? Bare fordi jeg ikke gidder? Nei. Da tar dere feil. Jeg synes det er kjempe kjipt og trist. Jeg vegrer meg alltid før jeg skal levere inn det jeg har skrevet. Jeg venter gjerne til alle andre har gått før jeg tør å levere mitt arbeid. Det er dumt, men jeg får det bare ikke til. (Og tro meg, jeg har virkelig prøvd.)

 

En av de tingene som har irritert meg mest er det alle andre sier og tenker når jeg forteller hvilken karakter jeg fikk, eller hva jeg skrev på de ulike oppgavene. “Haha, du er så dårlig på skolen”. Ja, jeg er vel det. Det er ikke fordi jeg ikke ønsker å gjøre det bra, hvis det var det dere trodde. Jeg vil så gjerne. Jeg vil være den jenta med toppkarakterer. Tilslutt ble det bare til at jeg jattet med, og gadd ikke forklare hvorfor jeg strøyk/fikk dårlig karakter. De fikk bare tro at jeg var dum.

 

Jeg kan ærlig innrømme at jeg ikke alltid har gjort mitt beste. Mange ganger har det vært fordi det er så vanskelig å fortsette når jeg gang på gang har prøvd, og resultatet blir alltid det samme. FAILURE. Jeg har det bedre når jeg ikke går skole. Skole stresser meg og jeg synes det er vanskelig å forklare hvorfor. Det er vanskelig å skal forklare hvorfor til en person som ikke klarer å forstå. Jeg klarer ikke å ta til meg kunnskap i et klasserom fullt av andre ungdommer. Noen taster på pcen, noen tygger tyggis, noen hvisker høyt bak meg. Det er UMULIG å konsentrere seg da?!

 

Hvis jeg har prøve, innlevering eller et prosjekt som må gjøres, så har jeg ikke samvittighet til å gjøre annet enn å sitte inne å øve. Meen så klarer jeg det ikke, og blir heller sittende hjemme og ikke får gjort noe ut av dagen. Skjønner dere? Den tiden kunne jeg brukt på å pugge og øve, men selvom jeg prøver så går det bare ikke. Det er veldig frustrerende, og en vanskelig situasjon å være i. 

 

I August 2016 flyttet jeg til Oslo for å fullføre videregående. Jeg gikk på Sonans i et halvt år, før jeg fikk beskjed om at jeg skulle inn på Paradise hotel. Jeg hadde allerede mistet motivasjonen til å fortsette på skolen. Om jeg skal være helt ærlig med meg selv og dere, hadde jeg nok ikke så stor motivasjon da jeg startet heller. Men jeg lovet meg selv at jeg skulle prøve mitt beste for å få studiekompetansen i boks. Desember kom, og jeg visste at jeg måtte ta et valg. Enten å reise til Mexico i 2 måneder og henge etter med mye skolearbeid, eller å være hjemme å fortsette på skolen. Jeg valgte å gjøre det jeg selv ville, og det som føltes best for meg. Det ble alternativ 3: droppe ut av skolen å reise. Både da og nå føles det ut som at jeg har tatt det riktige valget. Jeg tror nok jeg kommer til å fullføre en dag. Ikke fordi jeg må, men fordi jeg vil. Skole kan man begynne på og slutte med når som helst, derfor kommer jeg ikke til å stresse med å starte neste gang. 

 

Jeg er heldig som har foreldre som forstår. Jeg er heldig som har foreldre som bryr seg og støtter meg. Jeg er heldig som har foreldre som kjenner meg og vet hva som er best for meg. 

NEI jeg synes ikke det er kult å gjøre det dårlig på skolen, det er ikke flaut og jeg er absolutt ikke dum bare for jeg ikke får toppkarakterer. Skolen er laget i et mønster som ikke passer alle. Dette er ikke noe nytt. Alle vet det og alle ser det. 

         

  1. Du trenger ikke skole når du er pen nok til å bare leve som sugar baby/trophy wife på hvilken mann du måtte velge. Men venter du lenger enn til 28 år, eller har problemer med å droppe å være utro, vil du dessverre falle drastisk i “verdi” som seriøst kone-emne, og ende opp som gammel-golddigger, så hold øye med kalenderen!

  2. Heldigvis må det vel være mye lettere å være superpen og skoletaper enn å være uattraktiv og skoletaper 🙂
   Du vil kanskje ikke være førstevalget for finanseliten, kreative yrker, eller akademikere som foretrekker medisinstudenter (Stordalen) og klassiske musikkere (Jan Haudemann-Andersen). Men det bør være mulig å finne en utelivsbaron, rørlegger-firmaeier (type Rikingen), eller kanskje fotballspiller. Om du kan leve med litt harry-faktor og slår til mens du er ung vil du kunne leve godt som husmor (eller “blogger” som det ofte heter nå) i f.eks Lillestrøm eller Drammens-området.

  3. Du skriver hvertfall godt! Det er andre deltagere i år med blogg som skriver norsk på ett barneskolenivå samtidig som de ikke har noe interresant å skrive om.

  4. Jeg startet å lese bloggen din i dag, og du skriver virkelig bra. Kommer definitivt til å fortsette å følge med på bloggen din! Dette innlegget traff meg, virkelig. Jeg føler så med deg, og er i akkurat samme situasjon selv. Det aller viktigste er at du gjør ting du liker, trives med og ikke minst det som får deg til å holde motivasjonen oppe! Det er ditt liv, det er du som skal leve det – og ingen andre. Stå på <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg