Wannabe-rik

For noen dager siden leste jeg et innlegg hos Andrea. Hvor hun skrev om dyr champagne på byen. Mennesker (spesielt menn) som kjøper masse dyr champagne på byen og som elsker å vise det fram. I de fleste tilfeller er dette kanskje menn som egentlig ikke har “råd” til det. Jeg føler det av og til er de med minst penger, som kanskje har det største behover for å vise frem hva de har.

 

Jeg liker ikke når noen føler de må bruke dyre materielle ting for å “vise” seg fram. Særlig når de kanskje ikke har økonomi til dette. Hvorfor skal du lyve om hva du har, hvor mye du har og hva du skal få. For å bli bedre likt? Blir du bedre likt ut i fra hva du har, omringer du deg allerede meg feile mennesker.

 

Jeg har aldri vært en person som har vært interessert i merker. Jeg har aldri tenkt over hvor jeg har kjøpt klær eller hvordan type klær jeg har hatt. Nei nå lyver jeg litt, der var en periode jeg var litt opptatt av det. Det varte ikke lenge og jeg brukte ikke mye penger.

Perioden varte heldigvis ikke lenge. Jeg vokste og innså vell hva som var viktig og ikke var det. Jeg gjorde det jo aldri egentlig for meg selv, det var jo kun for å passe inn. Dette var på barneskolen hvor man kanskje av og til gjorde ting for å passe inn, eller kanskje føle seg litt ekstra kul? Hva vet vel jeg, jeg følte meg i alle fall litt kulere de gangene jeg tok på meg DC tskjorten min.

 

Faktisk så hadde jeg en dyr veske en gang, en veldig dyr en. Den valgte jeg å selge og bruke pengene på noe annet. Rett å slett fordi jeg skjemtes. Jeg følte det var dumt å vandre rundt med en veske som kunne fått meg på ferie sikkert 3 ganger. Jeg følte det ble dumt for meg å ha en veske jeg likte like godt som de billige veskene mine. Jeg brukte den lite og de gangene jeg brukte den, følte jeg at folk stirret. Blikk som ikke fikk meg til å følge meg så bra. Jeg ville ikke bli framstilt på den måten, for den vesken var jo ikke noe jeg hadde hatt råd til selv. Jeg slet allerde skjøl med å finne ut hvordan neste husleie skulle betales. Eller om jeg hadde råd til å både spise ute og dra ut på byen til helgen. Hadde kanskje ikke følt så mye for akkurat denne vesken om jeg hadde hatt råd til den på dette tidspunktet.

 

Jeg kan skjønne at det er mange som interesserer seg i merker. Jeg har mange venner som sparer lenge, for så å unne seg noe de har ønsket seg lenge. Det er jo også veldig mange som velger å bruke pengene sine på dyre merker for da vet de at de holder seg lengre. Kvalitet forran kvantitet. Jeg synes det er greit å handle dyre klær, sko og vesker, men det er også greit å ikke bruke penger på dette. Det er vanskelig å skal forklare meg helt her kjenner jeg.

Det er jo alltid den gjengen som har en trang om å poste bilde hver gang merkeklær kjøpes. Zoomer inn og knipser bilder. Vises ikke logoen, må bilde taes om igjen. 

 

Ville du kjøpt det uten å vise den fram til noen og uten at noen viste at du hadde den? Jeg vet ikke om noe av det jeg skriver gir mening, men jeg håper dere forstår hvor jeg vil. Jeg føler det er så mange som har en trang til å vise pengene de har, eller de de eventuelt ikke har. Så hovedpoenget som jeg prøver å formidle må være at kjøp deg det du ønsker, men ha penger til det og ikke gjør det for andre.

SONY DSC

2 kommentarer
    1. Hei Martine 🙂 jeg syns du skriver veldig bra!jeg forstår godt hva du mener og vil fram til, greit og kunne kjøpe det du ønsker deg, men det er også viktig og huske på at en må ha råd til det, kan være lurt og spare, slik at en ikke bruker opp alle pengene på en gang 🙂 og selfølgelig kjøper du det du har lyst på for din egen del og ikke andres 🙂 ønsker deg en god helg ❤️

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg