Menn er ubehagelige og slitsomme.

Jeg sa til meg selv at jeg ikke skulle være en av de, men nå sitter jeg her. Klar for å blottlegge følelsene og tankene mine. Jeg har tenkt og følt på mye i lang tid.

Jeg var usikker på om jeg skulle skrive et innlegg. Eller om det lureste var å holde tankene for meg selv. Først tenkte jeg at det å være en feminist ikke var noe viktig for meg og heller ikke noe som ble oppfattet positivt å være. Sannheten er kanskje at de unge i dag vet for lite om feminisme og ideologien bak. 

Jeg tenkte vell som mange andre at det betyr at man hater alle menn, for det er jo kanskje det man hører mest om? Jeg har følt på at samfunnet har fortalt oss at å kalle seg feminist er noe man absolutt ikke bør gjøre. Men hvordan kan man være mot feminisme? Feminisme vil ha likhet.

Det er klart at jeg føler vi i Norge er kommer lengre enn mange land, men det betyr ikke at vi er likestilt. 

Det som først fikk meg til å interessere meg mer over feminisme var nok i Mexico. Det var en av de første gangen jeg fikk spørsmål stilt direkte om jeg var feminist eller ikke. Svarer mitt kom med i introen til programmet og svaret mitt kunne nok vært bedre.

Jeg visste lite om dette temaet, men skjønte da at jeg nå ville lære mer. Jeg husker jeg stresset med svaret for jeg ville ikke si noe feil. Jeg sa det var viktig med likestilling mellom menn og kvinner. Noen vil sikkert påpeke at jeg etterpå sier at kvinner er det sterkeste kjønnet, for var ikke jeg nettopp for likestilling? Jeg synes kvinner er det sterkeste kjønnet nå og nettopp på grunn av at vi ikke er likestilt. Kvinner generelt gjennomgår mer enn menn, ut i fra min personlige mening. 

Jeg tenkte ikke så mye mer på dette før jeg kom hjem til Norge igjen. Jeg ønsket da å vite mer og begynte å lese mer og høre om det. Det var spesielt et intervju som fikk meg til å føle på de følelsene og det var intervjuet med Zara Larsson på Skavlan. Der hun sier “macho-kulturen og menn generelt er ekle, ubehagelige og slitsomme.” Jeg er helt enig og det vet jeg mange av mine venninner også er.  Intervjuet finner du her.

Enten dere vil innrømme det eller ikke, så er det jo faktisk sånn det er. Hvor ofte får ikke vi jenter tilsendt dickpicks, blir sport om å sende nakenbilde, blir berørt på byen, blir snakket nedlatende til til og hvor ofte skjer dette motsatt vei? Sjeldent. Kvinner blir fortsatt banket opp hjemme, voldtatt og verbalt misbrukt hver eneste dag. 

La oss snakke om seksuell frihet. Navn på kvinner kontra navn på menn som har mye sex. Listen over negative seksuelle beskrivelser dominerer kvinner. Kvinner – Hore, løs, billig og menn – player, Don Juan, pikenes jens. 

Det er ofte man hører om de som sier de er for likestilling, men ikke er feminist. Make sense? Nei. Grunnen til at dette er fordi jeg føler at man får unødvendig pes om man faktisk kaller seg feminist. Ingen vil kalle seg feminist for de mener de er for ekstreme. Setter man seg inn i hva det handler om så er det ikke ekstremt. Det er fakta. Både menn og kvinner er feminister. Det betyr jo bare at de er for likestilling.

Nå er det også viktig å få fram at det også er menn der ute og dessverre ikke få som blir undertrykt av kvinner. Både hjemme men også på jobb. Dette er dessverre enda mer tabu å snakke om. På samme måte som jeg snakker negativt om menn som ikke respekterer kvinner. Gjelder dette selvfølgelig kvinner som ikke respekterer menn. 

Jeg kommer også over et innlegg som jeg syntes var veldig bra. Mange av disse punktene er så sanne! Innlegget finner du her

Feminisme trengs. Det er ikke subjektiv mening, det er fakta. Jeg tror det er mange som kan og vil kalle seg for feminister om de viste nok om hva det betydde.  
 

                                  

                                                                         Nå ble det mye linker her, men dette klippet er verdt å se. 

18 kommentarer
  1. Hei! Jeg er en fyr på 22 år som er noe enig, men for verdens skyld, ikke gidd og dra alle under Samma kam og Sorry, men er og en del, noen jenter som er like på trynnet som noen menn er, så her går det begge veier.

  2. Ååå skulle likt å sett deg og Grunde i finalen, hadde vært så sinnsykt morsomt å se reaksjonen til Grunde når du hadde sluppet kulen, hahah

  3. Bra du er opptatt av like stilling men må ikke dra det for langt andre veien heller. Som f.eks. en gang på en offentlig dass så kostet det penger å gå på mannedoen men det var gratis og gå på damedoen. Du er vel enig at det ikke var helt fair? Haha

  4. Hvordan var det for deg når Martine og Aleks startet å få følelser for hverandre? Han var jo virkelig betatt av deg og dere hadde en greie. Han ble lei seg når du måtte sjekke ut.

  5. Hører du på Jazz? Ser litt for meg at du hører på jazz i allefall i og med at du er litt sånn sofistikert (Y)

  6. Hei, mann, 21 år her 🙂
   Synest du kommer med noken gode og interreserande poeng her. Er enig at flere menn er undertrykkande mot kvinner, også i Norge, sjølv om det mest sannsynligvis er en mindre prosent av oss.
   På den andre sida er eg sterkt uenig i at menn gjennomgår så mykje mindre, men kanskje heller litt annerledes enn det kvinner går igjennom. Ta for eksempel heilt sida barndommen der alle prinsar i Disney filmer alle er kjekke stalions med six-pack og vakre auger, som gir enormt press på nettop menns utsene. (Tok det opp sida dette blir sjeldent snakka om). Hovedeksempelet mitt er egentlig faktumet rundt denne “macho-kulturen” du nemner, der menn skal vere tøffe og barske, uten å kunne vise svakheter. Om en mann griner, eller vise for mykje følelsar blir han automatisk sett ned på av et fleirtal av folk. Dette fører fort til at det blir et tabu å heile tatt snakke om følelser for oss menn, og mange går og bærer på mange ting han ikkje kan snakke med noken om. Det er en grunn til at størsteparten av sjølmord er menn.
   Skal legge til at denne kommentaren vart litt lang, men det er jo fordi feminisme i Norge er eit veldig interresangt tema. I midtøsten og Asia er det en heilt anna sak, der kvinner direkte blir undertrykt, og der er det en lang vei å gå 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg