Flyttet 7 ganger og bodd i 4 land på 20 år

                                Jeg er født og oppvokst i Norge, men jeg har flyttet 7 ganger i løpet av mine 20 år.      

                            

 Først bodde jeg i Sentrum av Bodø. Så flyttet jeg til England, så Danmark, tilbake til Bodø igjen, så til USA, deretter tilbake til Bodø og nå bor jeg i Oslo.  

 

Norge, Bodø

Jeg ble født i Bodø, men bodde ikke i Norge i 1 år en gang før jeg flyttet med familien. Jeg er oppvokst litt utenfor byen, men bodde veldig sentralt uansett. Det var kort vei til alt jeg skulle på og kunne gå eller sykle dit jeg ville. Jeg er veldig glad i Bodø og det var en veldig fin by å vokse opp i. Det var trygt og godt. Jeg drev på med fotball, handball og dans i mange år og det var alltid noe å finne på på fritiden. Jeg brukte mye av tiden min i idrettshaller og var sosial så ofte jeg kunne.  

 

England

Hele familien flyttet til England fordi pappa skulle spille fotball for Southampton. Vi bodde i et hus i Southampton i et veldig fint nabolag. Det er i alle fall hva jeg har sett ut i fra bilder og videoer. Først bodde i faktisk på hotell i flere måneder. Jeg fylte mitt første år på det hotellet. Jeg har sett bilder og de stelte virkelig i stand en koselig feiring til meg. Jeg husker ikke så mye fra jeg bodde der, på grunn av at jeg var ganske liten. Jeg kan huske noe av det, men jeg vet ikke om det er super  hukommelse (noe jeg langt i fra har) eller at jeg tror jeg husker ting fordi jeg har sett bilder. 

 

Danmark
Nok en gang pakket hele familien og flyttet. Pappa skulle nå spille for et nytt fotballag, Helsingborg. Han spilte i Svergie, men vi bodde i Danmark. Det går båt som krysser grensen ofte og hvorfor vi bodde i Danmark i stedet for er jeg litt usikker. Vi bodde i en by mellom Hornbach og Helsingør. Danmark husker jeg litt mere fra. Her gikk jeg i barnehage og en funfact; Jeg snakket faktisk dansk. Når jeg var 4 år flyttet vi tilbake til Bodø igjen. Jeg var fortsatt preget av dansken da jeg startet i barnehage i Bodø og det hendte at de voksne måtte ringe mamma og spørre hva jeg spurte dem om. 

 

USA  

Jeg flyttet til USA da jeg var 16 år på utveksling. Helt alene til en ukjent familie som jeg kun hadde mailet med et par ganger. Når jeg tenker tilbake på det blir jeg stolt, for jeg var tross alt ganske ung. Jeg bodde i byen Show Low i Arizona i kun 1 år fordi jeg måtte tilbake å fullføre skolen. Jeg har startet på et innlegg fra utvekslingsåret mitt og det kommer ut i løpet av uken. Jeg vet det er mange som lurer på det, spesielt siden jeg har en del yngre lesere. Kanskje dere blir litt inspirert til å gjøre det samme? 

 

Norge, Oslo

Nå har jeg snart bodd i Oslo 1 år og jeg trives utrolig godt. Jeg føler jeg har kommet meg på plass. Jeg føler litt på ironien, med tanke på at jeg ikke har boplass snart haha. Jeg har så utrolig mange fine mennesker rundt meg hver eneste dag, både nye og gamle venner. Jeg er allerede blitt ganske så kjent med byen, men finner nye steder og besøke ofte. Jeg har lyst å se og oppleve mer av Oslo før jeg velger å flytte. Jeg kunne godt tenkt meg å flytte bort et halvt år eller 3 måneder, men jeg vil tilbake til Oslo etterpå. 

 

Jeg er veldig glad og føler meg heldig som har fått lov å oppleve så mye allerede i en alder av 20. En ting er sikkert og det er at jeg skal flytte mer i løpet av livet mitt. 

3 kommentarer

Siste innlegg