Tiden går litt for fort.

Flere enn meg som ikke liker å bli eldre? Jeg elsker å ha bursdag, men å fylle et år eldre? Nei takk. Jeg kunne gjerne vært 20 år for alltid, men hvor lei ville ikke jeg blitt etter noen år. Jeg skulle til å skrive at da ville jeg jo aldri blitt feks bestemor eller pensjonert meg, men det er jo uansett ikke en selvfølge. Jeg ville nok hatet å være 20 år for alltid. Jeg føler det var mye som var bedre når man var yngre, men det er også mye som er bedre nå. Det føles ut som det var mindre bekymringer før, men jeg husker vell mest sannsynlig feil. Jeg hadde bekymringer og ting jeg stresset med da jeg var yngre også, men det var nok helt andre ting enn hva jeg stresser over nå.


Før var ikke spørsmålet hva vi skulle spise på hytteturen eller hvor vi skulle dra på ferie, men om vi faktisk fikk lov å reise eller om noen kunne kjøre oss. Det hadde ingenting å si at ingen av oss jobbet og hadde pengene. Sa mamma og pappa nei var valget allerede tatt for oss. Jeg savner å være 16 år, men samtidig er det veldig deilig å være noen år eldre. Det var gøy den tiden man måtte holde ting skjult og når alt var nytt. Jeg kunne godt vært 16 for en dag igjen, men bare en dag. Da jeg var 16 år trodde jeg at jeg visste alt. Jeg trodde jeg var voksen nok til å drikke alkohol. Jeg trodde jeg visste best om hva jeg skulle velge og jeg trodde ingenting på at mamma og pappa ville mitt beste da de sa nei til ting. “Alle” vennene mine fikk jo lov, så hvorfor ikke jeg? tenkte jeg. Det stemte jo egentlig ikke. De fleste vennene mine fikk jo ikke lov til alt, det var jo bare noe vi sa – i håp om at vi skulle få viljen vår. Tiden går så utrolig fort, nesten litt for fort noen ganger.

Tenk om man kunne gå tilbake i tid og fortelle seg selv hva man burde gjøre og hva man ikke burde gjøre? Hadde man da aldri tråkket feil eller ville man valgt andre veier og selv om “angret”. Jeg angrer ikke på noe spesielt i livet, men det er så klart ting jeg kunne gjort annerledes. Jeg er den jeg er i dag på grunn av valgene jeg har tatt. Jeg lurer på hvordan ting ville sett ut om jeg hadde tatt en liten vending et sted i livet? Rart å tenke på. Jeg ville kanskje vært et helt annet sted akkurat nå. Det er trist, men også litt godt å vokse opp. Det er mye jeg skulle ønske jeg kunne oppleve igjen, men det er mye jeg ser fram til å oppleve. Om jeg fortsatt lever i morgen da, for det er jo heller ikke en selvfølge. 


6 kommentarer

Siste innlegg