Nå var det min tur – fengsel.

Hei alle sammen! Sorry for sen oppdatering, men dagen i dag har vært kaos fra morgen til kveld. Jeg våkner med tidenes kul i hode og skrubbsår i pannen. Det skjedde et lite uhell ute på klubben i går, men det gikk heldigvis bra. Da jeg våknet i dag dro jeg å hentet Rebecca. Rebecca er forresten kommet ned hit og skal jobbe sammen med oss, så det skal bli veldig gøy! Vi skulle dra å kjøpe frokost for så å dra å legge oss på stranden, men så langt kom vi aldri. Vi kom oss 200 meter fra hotellet før politiet stoppet oss og 5 minutter senere satt vi i politibilen på vei til stasjonen. Jeg så for meg en liten halvtime på stasjonen og så skulle vi få gå, men neida! Vi fikk først vite at vi skulle få gå etter 30 minutter, men plutselig ombestemte de seg og valgte å sette oss inn i fengselet. Det var ikke et fengsel som vi har i Norge. Dette var et fengsel som man ser på film og serie. 

Jeg fikk lov å ha mobiltelefonen min helt til vi ble buret inne, men når vi skulle inn tok de den i fra oss. Jeg skulle ønske jeg kunne beholdt mobilen så jeg fikk vise dere hvordan det var – for hvordan er egentlig gresk fengsel? For dere som har sett Prison Break så er fengselet der mye finere enn hva vi kom til. Jeg har jo hørt av folk her nede som har havnet der hvordan det var, men man kan aldri forestille seg på ordentlig hvordan det er. Da vi kom inn var det første jeg møtte en familie med både 7 og 10 år gamle barn. For det første – hvem setter barn i fengsel ??? Det sto også mange menn tett inntil gitterne og stirret på oss i det vi tredde inn døren. Det var kun et gitter som stengte oss kvinnene fra mennene og GUD jeg er glad jeg ikke er gutt. Jeg vet ikke om jeg hadde taklet å vært der mennene var. Jeg syntes til og med det var litt skummelt å stå på den andre siden av gittergjerdet. Vi i Norge har det så bra og jeg kan ikke tro at dette er realiteten i mange land. 

 

Jeg prøvde å spørre han ene politimannen hvor lenge jeg skulle være der og hvorfor jeg måtte sitte inne. Er det å kjøre uten hjem virkelig nok grunn til å sette noen i fengsel? Svaret jeg fikk var “I don’t know and I couldn’t care less” Før han smalt døren igjen etter seg. Siden vi ikke viste hvor lenge vi skulle være eller om vi måtte sove over (som faktisk har skjedd en del ganger med norsker/svensker her nede) prøvde jeg å gjøre det beste ut av situasjonen. Jeg snakket derfor litt med en dame som var der, mest av ren nysgjerrighet. Hun fikk ikke lov å være ute i det store rommet eller i bakgården med oss andre fordi hun satt inne for mye verre ting som jeg forsto det. Hun var innelåst i en egen celle og dere vil ikke tro hvordan det så ut. Denne damen var 30 år og hadde nå bodd i den cellen i 8 år. Hun skulle sitte inne i 10 år, men slapp kanskje ut om 2 måneder om hun var “heldig”. 

 

Jeg pratet også litt med familien som var der og ungene, men kommunikasjonen var ikke så lett når de ikke kunne så mye engelsk. Ungene så ut til å kjede seg enormt (forståelig), men var fortsatt veldig blide. De satt inne med mødrene og om jeg forsto rett så var de flyktninger. Jeg skulle ønske kommunikasjonen var bedre slik at jeg kunne hørt mer om livene deres, men det var ikke så lett. Samtalene gikk for det meste i tegnespråk, noen få ord og smil. Jeg følte meg heldigvis ikke redd med de jeg var omringet med og det er jeg glad for. I rommene vi var på var det madrasser rundt om kring som sikkert var 10 år gamle. De var nedslitte, skitne og det luktet så utrolig vondt! Politimennene som jobbet der var dessuten så utrolig frekke og respektløse. De lo av venninnen min da hun begynte å gråte og gjorde alt for å prøve å få oss sinte eller redde. Det var ikke et lite smil å se. 

 

I løpet av tiden vi var der var det også middagstid for noen av de innsatte. Mennene kom samlet til gitterne og politimannen ga dem mat igjennom døren en etter en. Jeg følte i noen sekunder at det ikke var på ekte. Det var så surrealistisk, men dette ER realiteten og det er så klart mennesker som var der som fortjene å bo på et så jævlig sted. Det eneste jeg ikke kunne forstå var hvordan de kunne plassere oss der. Vi brøt loven og kjørte uten hjelm, men å sette oss i fengselet på grunn av det? Jeg må skjerpe meg og skaffe meg hjelm eller bare slutte å kjøre. Politet tok scooteren min og har den nå og jeg vet ikke om jeg tørr å dra tilbake for å hente den med det første heller. Jeg skulle prøve å hente den da jeg slapp ut, men da kjeftet de på meg og skrek at jeg måtte komme meg ut. Jeg trengte ikke tenke lenge før jeg snudde i døren og gikk rask til hotellet igjen. 

 

Nå har dere i alle fall fått høre litt om min dag i fengsel. Det var mange som spurte spørsmål etter jeg la ut snappen tidligere i dag. Jeg er ute igjen og jeg har det bra! Jeg var bare inne i noen timer, men det var mer enn lenge nok. Nå har jeg fått oppleve gresk fengsel og har nå en morsom historie og fortelle mine barnebarn – om jeg er så heldig å får det en dag. Nå skal jeg hoppe i dusjen og begynne å stelle meg. Jeg skal ut å spise middag med noen venner og så skal jeg på barhopping i kveld. Vi blogges mer i morgen<3 Dere er best. 

Siste innlegg