Jeg klarte ikke mer. Tom for ord

//Lørdag 12:13 

 

Jeg ligger fortsatt i sengen. Det er lørdag og klokken har allerede passert 12. Det er helg og da er sene morgener i sengen veldig deilig. I går startet jeg på en film, men måtte avslutte den når jeg kom halvveis. Jeg klarte ikke mer og trengte noen timer søvn og pause fra hva jeg så, før jeg kunne se den ferdig. Dette er første filmen jeg noen gang har sett som jeg har måttet se på over to dager. Nå har jeg sett filmen ferdig og jeg er tom for ord. For en sterk og trist film. Jeg har hørt om filmen før, men av en eller annen grunn har jeg aldri sett den før nå. Jeg er glad jeg aldri så den på kino, for jeg vet ikke om jeg ville klart det. På kino er det ikke like lett å skru ned lyden eller sette på pause. Jeg vurderte å ikke se hele fordi det gjorde så vondt, men det er en film som er viktig å se. Jeg lærte mye om hvordan det var før og selv om det var tungt hjelper det ikke alltid å lukke øynene. 
 

Hvordan kunne mennesker være så onde? Det gikk virkelig opp for meg hvor mange mennesker som måtte slite for livet sitt og hvor stort raseskille var før verden. Mørkhudede ble ikke behandlet som mennesker og hadde for noen ingen verdi. Jeg syns det er helt hjerteskjærende. Hvordan klarte dem? Hvor var samvittigheten. Jeg har aldri følt så mye etter å ha sett en film. Trist, sint og sjokkert. Filmen vant Golden Globe for beste drama og det er så fortjent. Vi har fortsatt ikke vunnet kampen, men er på god vei. Når jeg ser rasisme i dagens samfunn blir jeg sjokkert. Hvordan verden lever disse menneskene i? 

 

12 Years a slave

Det er noen år siden den kom ut så det er kanskje fler av dere som allerede har sett den. Har du ikke sett den, anbefaler jeg den på det sterkeste. Det er en tøff film å se, men utrolig lærerik. Den er basert på en sann historie, så dette var realiteten før. Det er helt uvirkelig.

5 kommentarer
    1. Hei. Dette er ikke relevant til innlegget men joggedressen du og Sofie hadde på dere på snap idag var utrolig fin! Hvor har dere kjøpt de?<3

    2. Ååå, så den på skolen. Har aldri vært vanskeligere å komme seg gjennom en film, helt grusom men også fin på samme tid. ❤

    3. Jeg måtte sette meg ned å se den nå etter barna hadde lagt seg. Jeg er evig glad for at jeg så dette innlegget. Utrolig sterk film, gråt meg nesten gjennom hele. Forferdelig å tenke på at sånn har det vært, og som du skriver er vi på god vei, men tanken på at noen lever sånn er forferdelig!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg