Hvorfor valgte jeg å kutte ut kjøtt?

Hei og god morgen alle sammen. I natt sov jeg hos Mathilde igjen. Marte er på besøk og skal reise i dag så det var derfor godt å få tilbringe litt ekstra tid med henne. Hun flytter til LA snart, så dette er siste gang jeg ser henne på en god stund. Jeg er så sjalu, men samtidig gleder jeg meg masse til å høre fra henne når hun har flyttet dit. Nå skal jeg snart dra på butikken og kjøpe meg frokost, før jeg drar på jobb igjen. Jeg har fått et par spørsmål på bloggen om jeg fortsatt ikke spiser kjøtt og hvorfor jeg valgte å kutte det ut. Jeg har ikke skrevet så veldig mye om det før, så jeg tenkte jeg kunne skrive et litt mer utfyllende innlegg til dere som lurer – For hvorfor valgte jeg egentlig å kutte ut kjøtt? Nå har jeg holdt meg unna kjøtt i over et halvt år (med unntak av 2 ganger på Rhodos) og jeg trives veldig med det. Jeg vet ikke om jeg merker det så godt på kroppen, men følelsen er uansett veldig god. 
 


Hovedgrunnen til at jeg ikke spiser kjøtt er fordi jeg ikke vil spise dyr. Før jeg kuttet ut kjøtt kunne jeg ikke forstå hvordan andre klarte å holde seg unna? Kjøtt spiste man jo hele tiden og hva skulle jeg spise om jeg kuttet det ut? Nå derimot forstår jeg veldig godt. 

 

Er du en av dem som tror at alle i Norge behandler alle dyr bra, lever du mest sannsynlig i en fantasiverden.  I Norge blir f.eks gris kastrert med lite eller ingen bruk av smertestillende. Dette består i praksis at man skjærer testiklene av griseunger uten å tenke på hvilken lidelse dette medfører. Hvordan hadde du følt det hvis noen kutten ballene av deg? 
 

Visste dere f.eks også at så mye som 91% av avskogingen i Amazonas skjer på grunn av kjøttproduksjon?

Noe jeg også tenkte på her om dagen var; Her i Norge er det mye snakk om hvor forferdelig det er at de spiser hund, katt eller marsvin i Vietnam. Hvorfor er det greit å spise gris, men ikke hund? Nei, jeg er ikke den som føler trang for å fortelle en kompis eller et familiemedlem at de ikke burde spise kjøtt, om dem spiser kjøtt. Bare fordi jeg føler en ting, så trenger ikke alle føle det samme. Når jeg først fant ut at jeg ikke ville spise kjøtt, syntes jeg det var flaut når noen spurte. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg føler det ofte blir feil tatt i mot. Ikke av alle så klart, men av mange. Når du forteller at du ikke spiser kjøtt, skal plutselig folk spørre en ekstra gang om man skal ha kjøtt eller kødde om det. Jeg respekterer deg som spiser kjøtt, men da må du respektere meg for å holde meg unna. Hvorfor er liker du hundekjøtt? så utrolig ille, men liker du lammekjøtt? er blitt normaliteten. Jeg forstår at vi har et nærmere forhold til hund i Norge fordi dette er husdyr vi er oppvokst med, men hvem var det egentlig som bestemte hva som er galt og hva som ikke er det? Grisen du spiste til middag har like følelser som din hund som du forguder hver eneste dag. 

 

Jeg skal ikke komme her å si jeg er perfekt og at jeg aldri spiser eller har spist kjøtt, for det er jo heller ikke realiteten. Jeg spiste kjøtt sist gang da jeg var i Rhodos, starten av året og alle årene fra jeg ble født til nå. Jeg var uviten som fleste kanskje er. Vi er oppvokst med meieriprodukter og kjøtt og vi har aldri blitt fortalt at det var noe galt i det. De fleste tradisjonene vi har i Norge er kjøtt til middagen noe de alle har til felles. Det var aldri noen som fortalte meg sannheten bak kjøttindustrien før jeg valgte å lære om det selv. Hvorfor skal man lukke øynene eller skjule hva som er realiteten? 

Jeg vet det det er flere som er interessert i å prøve å spise mindre kjøtt. Jeg vet også at det er mange som ikke vet hva man skal spise istedenfor. Det finnes så utrolig mye erstatninger for kjøtt og markedet for vegetarprodukter blir bare større og større. Jeg digger at flere restauranter også har kommet med vegetariske alternativer. Jeg elsker at folk engasjerer seg, men jeg kan ikke forvente at alle føler det likt.

En dag skal jeg klare å bli helt veganer, men for nå holder det å kun kutte ut kjøtt. Det er mye å skal sette seg inn i og jeg er opptatt av å få i meg nok mat for å fungere i hverdagen. Jeg prøvde å være veganer en gang, men da endte jeg opp med å spise alt for lite og hadde null energi til overs. Jeg må skaffe meg mer kunnskap og da vet jeg at jeg klarer det, spesielt siden markedet for veganere vokser så fort. 

 

All maten dere ser under er vegetariansk eller vegansk, tenk på det! NAM nå ble jeg sulten.

 

5 kommentarer
  1. Haha den baitinga her e grusom. Men hvis du klare å få klikk så all honnør til dæ (æ gikk fem på)

  2. Hvis du spiser soyaprodukter er det ikke noe bedre enn kjøtt, soya produkter er en like stor grunn til avskogingen av Amazonas. Laks er fora på soya og vegatriansk kjøtt er laget av soya. Men det er likevel bra at du velger å være vegetarianer ovenfor dyra, selv har jeg lyst til å kutte ned på kjøtt for realiteten er at jo mindre kjøtt vi spiser, jo mindre etterspurt blir det og færre dyr blir slaktet

  3. Startet faktisk i Juni med å ikke spise kjøtt. Er en stolt PESCITARIANER (som det egentlig heter, da man ikke er fullt veganer eller vegetarianer) spiser bare fisk for tiden da jeg er alt for glad i Sushi til å kutte det ut! Liker at du skrev et innlegg om det da jeg også har fått flere kommentarer på dette som f.eks “æsj! Så ekkelt å ikke spise kjøtt! Det som er så godt!”
   Er ikke alle som synes det er like godt altså… setter pris på at du skrev dette innlegget.
   Og til du over som skrev at Soya kommer fra regnskogen… de meste soya produkter JEG spiser er laget av soya bønner

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg