Kompisen min slapp ikke inn på grunn av hudfargen.

Det skjedde noe på lørdagen som jeg ikke har fortalt dere om. Planen min var egentlig å ta det rolig hjemme, men plutselig endte jeg opp på en bar på Grønland med to gode venner. Vi tenkte å dra på Dattera til Hagen, men det var blitt ganske sent, så det var en del kø. Det siste jeg ville var å bruke kvelden på å stå i kø i kulden, så vi valgte heller å prøve oss på barhopping. Vi startet i sentrum nederst på Grønland og gikk oppover. Det er en helt annen kultur enn hva man feks ser på Nox og Sirkus (som jeg forsåvidt er veldig lei av). Bedre musikk, større plass og masse hyggelige mennesker. Vi hadde en utrolig gøy kveld og noen av stedene skal jeg definitivt tilbake til – bare ikke til den éne klubben. Vi skulle prøve oss på en ny klubb som lå langs veien. Det så ut som det var en del folk der og musikken hørtes bra ut, så vi tenkte å teste den ut.  Jeg og venninna mi viste leg og slapp inn lett. Vi begynner å gå inn, men merker at det er problemer med kompisen vår. Han får ikke komme inn og blir bedt om å forlate stedet. Han hadde drukket to øl og var ikke full, han var også gammel nok. Jeg spør vakten hvorfor, men eneste svaret jeg får er at han har fått beskjed om å ikke slippe “slike personer inn”. Først trodde vi det var fordi han var homofil og begynte selvfølgelig med en gang å diskutere med vakten.


Uansett hva vi spurte om svarte han bare nei. Når jeg spurte hvorfor, så mente han at han ikke visste og det var sjefen som hadde satt reglene. Så klart vet du hvorfor du ikke slipper han inn? Dette er din jobb og hvorfor slapp fyren før oss inn? Og alle de andre. Du slapp til og med inn menn forbi vår kompis. 

 

Vi ble stående ved vakten og etter en stund kom det en dame med lillebroren på 22 år. Hun viste leg og gikk inn, men broren fikk heller ikke komme inn. Hva hadde vår kompis og denne gutten tilfelles? JO de var hvite. Hvordan verden lever disse menneskene i? Etter en stund ga jeg opp å hentet en annen vakt, slik at vi kunne få forklart hvorfor kompisen vår ikke fikk lov å komme inn. Vi viste godt hvorfor, men ville høre det fra dem. Det så ikke ut som det beste utestedet og det gjorde egentlig ingenting at vi først ikke vi ikke fikk komme inn, men det var en prinsippsak. Den ene vakten ser på oss, løfter på skuldrene og ser på vakten som ikke ville slippe oss inn. Vi kom til slutt inn etter litt diskusjoner med den “nye vakten”.


Til deres store glede valgte vi å forlate utestedet kort tid etterpå, snakkes aldri igjen;) 

 

Til vakten som tydeligvis ikke har egne meninger 🙂

En liten throwback til Mexico.

                        

9 kommentarer
  1. Dette innlegge forstod jeg lite av, dessverre. Kom de ikke inn pga de var hvite?? Eller skal det være mørkhudet?

  2. så de slipper kun inn mørkhudede gutter/menn, men damer som er lyshudedede får komme inn? merkelig utested må jeg si

  3. Jeg er så glad i deg, TAKK for at du kommer med viktig budskap. Desverre er det slik at rasisme er fortsatt svært utbredt i Norge. Bare se på de ekle holdningene vår egen minister Sylvi listhaug gulper opp. FRP- folka er jo selv kriminelle griser. Har vi fortsatt ikke lært av historien? BENJAMIN HERMAN MAY HIS SOUL REST IN PEACE. ONE LOVE

  4. Hæ, jeg skjønte heller ingenting av dette innlegget?? Ville de kun ha hvite damer inn da?? Og mørkhudede gutter??

  5. Skjønner ikke helt hva du mente? Du er hvit men kom inn men kompisen din og den gutten var hvite så de kom ikke inn??

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg