Hva skjedde med girlpower?


 

Jeg vil kommentere alle innleggene som har skapt en debatt de siste dagene, men vet ikke helt hvor jeg skal starte eller hva jeg vil skrive. For hva er det egentlig som har skjedd? En blogger startet og plutselig var topplisten full av pupper og irriterte bloggere. Hvorfor de postet innlegget er et enkelt spørsmål – for å skape en debatt rundt likestilling. Hvorfor bli så hårsår? Det var på grunn av dere at bloggerne gjorde det, de skapte diskusjoner og mer snakk rundt temaet. Hvorfor skal jenter begynne å kritisere? Du sier at du blir sjokket og at alle kvinner bør ta avstand, men det har seg heldigvis slik at kvinner bestemmer over sin egen kropp, og fordi ei jente valgte å poste et bilde av puppene sine betyr det ikke alle må gjør det. Det er ingen av jentene som oppfordrer andre til å poste bilde av sine pupper, verken med eller uten sensur. 

 

Alle skal alltid ha en mening om alt, men det er vel det blogg er til for. Et sted hvor man selv velger hva man vil skrive og/eller hvilken bilder man vil poste. 
 

♥ Kjære deg som ble sjokkert over alle puppebildene som nå ligger ute på nett. Du som jente skulle vel kanskje ikke føle en trang for å bli provosert, men heller støtte dem som faktisk jobber for likestilling. 
 

♥ Kjære deg som følte en trang for å kritisere. Hva skjedde med girlpower? 
 

♥ Kjære deg, jeg håper det irriterer deg å se ungdommer som er sikre på seg selv, tør å vise seg frem og tar opp viktige saker. Jeg håper du en dag opplever det samme. 

♥ Kjære deg som bruker tiden din på å irritere deg over andres valg, hvem er du til å prate? “Jeg er enig i poenget med at det skal være likestilling, men jeg føler dessverre ikke vi har kommet oss helt dit enda.” Så du mener man bare skal droppe kampen og leve ulykkelig videre? Det hjelper garantert:)


    
                    Så kjære deg, hvem er du til å prate? 

19 kommentarer
  1. “Hvem er du til å prate?” Det siste du skal forvente deg er at ALLE skal ha like meninger som deg.

  2. Oi, noen er visst bitter på Martine Lunde. Alle har rett til å ha ulike meninger. Om hun så da føler vi ikke er helt der enda – så greit, la henne få ha den meningen da. Personlig syns jeg dette begynner å bli ganske teit. Tydelig at enkelte melker dette for det det er verdt (Sofie og Andrea..)

  3. Nå må vel de fleste bloggere kommentert dette nok? Altså,jeg er så klart for likestilling,men det å brette ut brystene på nettet er ikke det jeg ser på som hverken likestilling eller girlpower. Har ikke bloggere noe større de kan stå for? Kvinner i andre land har mye større problemer enn om vi skal gå med brystene offentlig eller ikke. Kvinner blir tvangsgiftet,i noen land får de ikke ta abort og ender opp med å dø for de går å gjør det i en svart bakgate for å ikke bli oppdaget,kvinner blir voldtatt,kvinner blir nektet stemmerett. Det er ikke pupper og nipples man skal kjempe for! Tror de kvinnene som har kjempet for likestilling og stemmerett hadde snudd seg i grava om man så hva kvinner kjempet for nå. Ja,vi skal få amme i offentlighet,men det å tro at vi kan gå toppløs fordi menn gjør det blir for dumt. Kvinners bryst er seksualisert og hadde jeg sett kvinner vandre rundt uten bh på åpen gate hadde jeg reagert. Er faktisk noen forskjell på menn og kvinner,og det synes jeg det skal være også!

  4. Det irreterer meg at du tror du er mye bedre enn andre. Alle har sine meninger? Noen liker bildene, noen liker ikke det? Deal with it.

  5. De som reagerer er de som er veldig klar over at kampen om likestilling aldri handlet om at damer skulle få blotte puppene sine på internett. For et tåpelig argument folk kommer med.

  6. Anonym: Jeg er helt klar over at alle tenker forskjellig og det respekterer jeg. Jeg skrev i innlegget “Alle skal alltid ha en mening om alt, men det er vel det blogg er til for. Et sted hvor man selv velger hva man vil skrive og/eller hvilken bilder man vil poste.” Jeg skriver derfor om MIN egen mening på min blogg.

  7. Birgitte: Jeg vet ikke helt hva jeg skal svare på dette. Jeg er så klart enig i mye, men ikke alt. Bare for at andre har det verre, betyr det ikke at man ikke kan ta opp “mindre viktige” saker. Det jeg mente meg girlpower var å støtte hverandre, spesielt i en slik situasjon.

  8. Men det å vise brystene sine er ikke en viktig sak i det hele tatt. Kroppsforskjeller har null med likestilling å gjøre. Vi har bryst,fleste menn har ikke bryster. Vi kvinner i Norge har det veldig bra. Er enda noen ting som er viktige å sloss for som likelønn,men er ganske dumt at bryster er det folk skal sloss for. Men men,hver sin mening 🙂

  9. Dette må være det simpleste innlegget jeg har lest angående denne puppe/likestilling greia. Martine L skrev et bra og gjennomtenkt innlegg, og setter virkelig ord på hvor teit dette faktisk er.. Jeg er jente selv og mener likestilling er viktig, men hele budskapet forsvinner i flåsete puppebilder. Dere jenter som mener å få lov til å gå med puppene fri er så ufattelig viktig, har virkelig ingen forståelse for hvilke problemer man bør sette fokus på når det kommer til likestilling. Latterlig, rett og slett

  10. Dessverre handler nok ikke dette om girlpower. Kropp er topp, alle skal få vise seg frem slik de vil. Jenter skal støtte hverandre. Men her snakker vi om noen som har kastet seg på en trendbølge, hvor de viser frem kroppene sine og mener de gjør det for å kjempe for likestilling. Og hvor er logikken i det? Hva hjelper alle disse toppløse bildene jentene som blir bortgiftet og voldtatt i India? Hva hjelper det alle jentene som nektes skolegang, kun fordi de er jenter? Dessverre har ikke Norge mye å klage på når det kommer til likestilling. Så dette er ganske idiotisk.

  11. Det jeg ikke skjønner er hva likestilling har med seksualiserte positurer å gjøre? Skjønner det med “free the nipple”, men hva er greien med å stå på alle fire i en seksualisert stilling (doggystyle)? Er det virkelig nødvendig å seksualisere alt for å få fram poenget? Jeg er enig med Lunde, budskapet om likestilling rett og slett forsvant i innlegget, det er heller et rop om oppmerksomhet. Desverre

  12. Til dere som skriver “hva hjelper det?” I kommentarfeltet. Vel, de gjør hvertfall mere enn det å sitte i sofaen å skrive hatkommentarer.

  13. Herregud så mange negative her, jeg syntes det er tøft at Sofie og Andrea gjorde det jeg👏🏻👏🏻

  14. Pupp her og pupp der. Alle sammen, hold kjeft, seriøst! De som vil gå toppløse, værsågod gå toppløse. Jeg er jente selv, og jeg ønsker ikke å sprade rundt på stranden uten bikinioverdel. Jeg liker å kunne ha muligheten til å dekke til mine “private” områder. Og jeg håper virkelig ikke at denne “kampen” om å normalisere bryst hos kvinner som Andrea og Sofie er med på skaper mer gnell i media. HVORFOR DISKUTERER VI DETTE I DET HELETATT? Tenk over det, tenk over hvor dumt det hele er. Dere som ønsker å gå toppløse, værsågod. Men dere må dessverre forvente en del blikk. SLIK ER DET BARE. At kvinner dekker til sine bryster har vært normalt helt tilbake til steinalderen, og sikkert før det og. Det er en naturlig ting med kvinner, og det er en av de få tingene som fortsatt skiller kvinner og menn fra hverandre den dag i dag. Og takk gud for det. Ikke avseksualiser bryster, og ikke prøv å fjern de forskjellene som jenter og gutter har. For de forskjellene er, har alltid vært, og vil alltid være en stor grunn til det som tiltrekker oss (jenter og gutter, gutter og gutter, jenter og jenter) mot hverandre. DONE.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg