Til deg som ikke vil spise for å bli tynn.

                            


wow. Hvor skal jeg i det hele tatt begynne? Tusen tanker strømmet igjennom hodet mitt i natt og jeg skulle så gjerne ønsket jeg kunne gi jenta på bildet over, og deg som skrev til meg en stor klem. Jeg fikk en mail i går som fikk minnene og tankene komme tilbake. Jeg satt med noen av de samme tankene som deg, men hvor de kom fra og hvorfor må gudene vite. Jeg har så klart noen tanker rundt hvorfor det ble som det ble, men til syvende og sist var det bare i mitt eget hode hvor jeg var forvirret. Du spør om hjelp til hvordan du skal klare holde deg mett en hel dag uten å spise noe som helst. Du har allerede mistet 5 kilo på kort tid, men du mener selv du ikke er halvveis enda. Du forteller meg hvor mye finere og tynnere du synes ex’en hans er enn deg. Du er redd han skal forlate deg, for hver gang dere har planer kommer han med unnskyldinger og bortforklaringer. Din konklusjon er som mange unge jenter – du mener det er deg det er noe galt med. Blir du bare finere, tynnere og kulere 
vil du bli bra nok. Nei, det er ikke deg det er noe galt med og du er bra nok som du er. Det har du sikkert hørt før og føler nok det er vanskelig å tro helt på det selv, men prøv ditt hardeste. Desto fortere du forstår at det ikke er deg det er noe galt med vil du få det mye bedre. Snakker han med ex’en, gir deg lite oppmerksomhet eller behandler deg dårlig – la han gå eller forlat han. Er du ikke verdt hans tid er i alle fall ikke han verdt tiden din. Du sier du vil bli smalere? Først må du spørre deg selv hvorfor og hvordan du skal gjøre det. Det du prøver på nå hjelper ikke i det lange løp, tro meg. Du blir ikke lykkeligere til tross for at du blir smalere. Det finnes ingen enkle veier til suksess og vil du noe må du jobbe for det. Uansett om det gjelder kroppen din eller noe annet. Det du prøver på nå kommer til å gå i hode på deg og du kommer til å bli ulykkelig. Tro meg, jeg har vært der selv. 

                                     

Jeg blir trist av å se på disse bildene. Jeg var ofte tilstede fysisk, men ikke psykisk. De fleste bildene fra denne perioden har jeg slettet, men beholdt noen på en hardisk. På det øverste bilde var jeg i Thailand med familien. Planen var aldri å reise sammen med dem, men vi så vell alle sammen at det var det beste. Det som egentlig skulle være en fin ferie ble til lange treningsøkter og stressende stunder før måltider. Jeg forstår godt at mamma og pappa ikke ville la meg være hjemme alene, for jeg ville ikke være alene selv. Jeg kan fortsatt huske smerten jeg hadde og jeg angrer på at jeg gjorde som jeg gjorde. Hva var det som gikk galt? Hvordan kunne jeg være så dum å tro at å bli tynnere skulle løse alle mine problemer. Det er ikke utsiden man må jobbe med, men innsiden. Er det noe jeg har lært så er det at mennesker liker deg for den du er og ikke for hva dem ser. 

 

Til deg som ikke vil spise for å bli tynn: Det vil ikke hjelpe, men heller gjøre det verre. Du vil føle deg ulykkelig, du vil fryse, du vil føle deg større for hver kilo du mister, du vil miste lysten til å være sosial og for å ikke glemme det viktigste – det er livsfarlig i lengden. Du vil angre på at du startet, for når du først er i gang vil veien tilbake være vanskelig. 

  1. æ e gutt men d du skriv hær e viktig å få fram!
   tøft gjort av deg og utlevert deg på denne måten!
   og til alle jenter der ute som leser dette,DU e bra nok sånn som du er og den som ikke kan ta deg for den du er burde ikke ha noe i livet sitt og gjøre!
   klart det er viktig og være tilfreds med seg selv men gjør forandringer for din egen del og ikke andre!
   da vil du føle deg bedre den dagen negative mennesker forsvinner ut av sitt liv!
   Martine, du e rå.. kun rå! 🙂

  2. Takk for dette innlegget! fint skrevet, og veldig tøft og modent av deg og dele dette. Jeg har selv anoreksia, og har hatt det siden jeg var 16, nå blir jeg 24 år. dette innlegget traff meg virkelig, det skal du vite. <3

  3. Veldig bra innlegg!! Supergode poeng, og et viktig budskap. Dette temaet er så aktuelt i dagens samfunn. Mange ytrer seg om kroppspress osv, men dette innlegget traff meg virkelig. Du virker så oppriktig og så flink, Martine!

  4. Fint innlegg. Kjenner meg så godt igjen der, har det sånn akkurat nå, jeg går i 8 klasse og jeg spiser to måltider om dagen og er sulten hele tiden,men jeg vil bare bli perfekt, og jeg har også blitt mere usosial. Det er virkelig vondt og være sulten vær dag, og har faktisk ville blitt tynn helt siden jeg var elve, da var jeg så dum at jeg stakk nåler i magen for jeg trodde det hjalp for og bli tynnere. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, og jeg vil ikke snakke med noen

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg