Pelsjakke! Ha synes dere er det rette?

Hei flotte lesere. Jeg har tenkt på en ting en stund uten å komme noen vei, men så kom jeg på at jeg har jo dere! Jeg har en vinterjakke som jeg kjøpte for snart 5 år siden. Den ser fortsatt ut som ny, men det skulle bare mangle etter prisen den hadde. Dyre jakker forbindes som regel med pels og dette er ikke et unntak, en blå Canada Goose. Snart er det på tide å ta fram vinterjakkene og kle seg bedre, i alle fall i Norge.  For det er vell ikke bare jeg som syntes det er iskaldt ute? Jeg har enda ikke pakket opp min, men blir nok nødt å gjøre det når jeg kommer hjem. Jeg skal kjøpe en ny vinterjakke i år, men hvordan er jeg litt usikker på – pels skal den i alle fall ikke ha på seg. Jeg vet selv om ikke hva jeg skal gjøre med Goosen. Jeg kan jo selge den, men tjener ikke så mye og fortsetter da også med å støtte industrien. Jeg har jo allerede støttet industrien med å kjøpe jakken, så kanskje jeg bare skal bruke den når det trengs? Det er jo en kjempefin jakke, til tross for at jeg kanskje ikke ville kjøpt den nå i dag.

 

Hva tenker dere om pelsjakker? Og hva ville du gjort i min situasjon? kastet den?  Jeg får bare la tiden vise hva jeg skal gjøre, men jeg bruker den nok i mellomtiden om jeg må. Det er ikke en jakke jeg ville hatt photoshoot i, men på kalde dager kan den være god å ha. Jeg blir aldri enig med meg selv om hva jeg vil, så håper dere kan hjelpe litt. Egentlig føler jeg det beste hadde vært å gi den bort! Da hadde jeg sittet igjen med best samvittighet. Det er nok mange der ute som ville fått bruk for en ny vinterjakke!

                           

17 kommentarer
  1. Er litt i samme situasjon som deg! Jeg har lagt ut min på tise, men det er nesten like greit å gi den bort til noen som trenger den og ikke har råd, for jeg har kun lagt ut min til 2500kr og har nesten ikke fått noen interesserte.. tror kanskje ikke CG er så in lengere

  2. Gode tanker! Ta å selge jakken, så slipper du å “promotere” salg av pels når du har den på deg. Så kan andre gjøre det i stedet

  3. Imot pels! Prinsippsak 🙂 elsker at du tar avstand 🙂 finnes så mange fine vinterjakker nå uten pels!

  4. Syns ikke du skal kaste den, for det blir veldig bortkastet penger. Gi den bort til noen som trenger den <3

  5. Absolutt imot pels.. En ide hadde vært å gi den bort til en veldedig organisasjon, andre kan ha nytte av den

  6. Det beste er å kaste den eller gi den bort. Ikke bare er det pels på den jakken, men også dun fra flere gjess, som dessverre ofte blir glemt bort i saker som dette.
   Når man går rundt med en jakke, om den er av pels eller ikke påvirker man mye mer en man kanskje tror. Dessverre ekstra mye når man har mange som ser opp til en. Canada goose ble populært av den grunn, altså at folk påvirket hverandre med å gå rundt i jakken.
   Jeg tror nok det beste ville vært å ungått å bruke denne jakken i vinter.

  7. Jeg ville sagt at du burde gi den bort eller selge den, for selv om du ikke ville gått med den hver dag så viser du ikke at du er i mot pelsindustrien med å ha den jakken på deg. Hvis du vil vise at du er i mot den burde du kvitte deg med jakken.

  8. Du skal hvertfall ikke kaste den. I Norge kaster det millioner vis av klær som kunne blitt brukt av noen andre. Jeg syns du skal gi den bort eller donore den til F.eks røde kors. Ekte pels eller ikke den jakka kan har stor verdi for ei som kanskje sitter i en flyktnings leir i et kaldt område. Eller lever i fattigdom hvor vinter er veldig kaldt. Eller lokalt da så er en del familier som kanskje trenger en bra vinterjakke. Liksom vis du ikke skal bruke den så tenker jeg dette er lurest.

  9. Helt enig me deg! Er imot alt av pels, sminkemerke som test på dyr og alt av hudlpleie etc som tester på dom, og alt det der! Helt forferdelig!

  10. Ikke mot, men jeg kjøper det ikke for å provosere. Har jeg pels så bruker jeg det og jeg må få bruke det på samme måte som folk ikke vil bruke det 🙂

  11. Hei. Jeg hadde solgt den, hvis du selger den videre vil jeg ikke si at du er med på å støtte industrien. For ved å selge jakken til noen andre så gjør jo det at denne personen som kjøper den av deg, ikke kjøper en ny en, som er med på å støtte pelsindustrien.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg