Kjære 3 klassing på vgs.

Kjære 3 klassing på vgs. Jeg skulle ønske jeg kunne nå ut til alle dere som var som meg da jeg gikk mitt siste år på videregående. Nå ut til dere som synes det er vanskelig å konsentrere seg hjemme. Til dere som krangler med kjæresten og som aller helst vil dra hjem fra skolen med en gang. Til dere som fryser konstant og prøver å komme med en unnskylding for å slippe å spise lunsjen. Til dere som føler dere dårlig på skolen, fordi dere vet at dere henger langt etter klasse-vennene deres. For dere som har lyst å gi opp, men fortsetter og tror det holder med å kun møte opp på skolen. Det holder ikke med å kun møte opp. Du er nødt å jobbe den siste tiden. Hold ut, jeg lover det vil være verdt det. 

Hva har du i vente dette året? Russetiden, eksamen, tentamen, avslutninger, søke på ny skole og i det hele oppstår det mest sannsynlig kjærlighet, drama og diskusjoner, uvennskap og stress.

Du er nå kommet til ditt siste år på videregående skole og om noen måneder er det vitnemålsutdeling. Det er ikke lenge igjen til du kan velge helt selv hva du vil gjøre med resten av livet ditt. Hvor du vil flytte, hva du vil gå eller om du velger å ta deg en pause. Det er helt opp til deg å bestemme, men jeg lover deg at du vil sette pris på et vitnemål! Jeg kan fortelle deg allerede nå at det kommer til å bli tungt, spesielt når du kommer lengre inn i året. Lær deg å porsjonere tiden din bra og prøv å ikke bry deg om alt for uviktige ting. Kunne jeg gått tilbake i tid er det mye jeg ville gjort annerledes. Jeg ville ikke stresset over å få med meg alle festene, sitte i kantina med den andre klassen selv om jeg selv hadde time, ta toget til kjæresten før skolen var ferdig, ligge hjemme med bestevenninna, jeg ville nok droppet å se serie i historietimene og jeg ville møtt opp i spansktimene. Men det hjelper ikke å angre på hvordan jeg brukte tiden min da, for det er ingenting jeg kan gjøre med det nå. Det jeg prøver å gjøre med dette innlegget er å gi dere litt informasjon, i håp om at dere ikke gjør samme feil som meg. 

Det er bare noen måneder igjen. Du vil spare masse tid og ikke minst penger på å gjøre en ekstra innsats nå. Jeg skal love deg at det ikke vær særlig kult for meg siste skoledag, da alle utenom meg og en til i klassen fikk vitnemålet. Hele klassen gikk opp en etter en og fikk sitt vitnemål, men jeg visste at vitnemålet mitt ikke var gyldig da navnet mitt ble ropt opp. Jeg tror ikke alle visste om at jeg ikke besto, men jeg ville nok ikke lage en stor deal av det heller. Jeg husker ikke om jeg fortalte det til mamma og pappa den dagen, for jeg var rask med å feste samme kvelden uten å prate om det. Jeg var sur, lei meg og irritert. 

Jeg er bare 21 år så helt galt har ikke livet gått. Jeg har fortsatt god tid på å fullføre og bygge videre på studiet, men det er bare kjedelig at alt blir satt på vent og at jeg nå må ta igjen alt. Jeg kan ikke søke på skole som alle andre eller plutselig ta et år med skole i utlandet. Dette er ting jeg har lyst å gjøre, men som jeg ikke kan på grunn av mine prioriteringer i ungdomstiden. Jeg kan ikke gjøre noe videre før jeg fullfører de siste fagene som jeg ikke besto. Tenk om jeg bare hadde gitt litt mer innsats siste året på videregående. Kanskje jeg nå kunne bodd i USA og snart vært ferdig med litt av utdanningen min? Tenk at om noen måneder står du forhåpentligvis med vitnemålet i armene dine. 

Siste innlegg