De trodde han var hjernedød i 12 år.

Hei og god morgen alle sammen. Klokken er halv 5 og jeg kom hjem fra stranden for ikke så lenge siden. Det er så deilig å tenke på det er desember og snart jul. Det er enda deiligere å vite at jeg har absolutt ingenting å stresse over. Jeg ser mange av dere gjør det hjemme i Norge og man lærer tydeligvis aldri fra årene før. Alt skal skje i siste liten! Det er faktisk en av grunnene til at jeg liker å feire jul borte, man slipper julestresset + jeg liker jo også varmen best (Jeg har vel egentlig aldri stresset selv i julen, men jeg ser mange rundt meg gjør det). Jeg har foresten fått en utrolig fin brunfarge nå. Jeg har fortsatt en uke igjen, så jeg gleder meg til å se hva jeg får til den siste tiden. Glad jeg har foreldre med gode pigmenter. 

 

Jeg nevnte i går at jeg hadde lest ferdig en bok. Det er faktisk andre boken jeg har lest i år. Begge gangene jeg har lest har jeg nesten blitt litt sjokkert, for jeg liker jo egentlig godt å lese. Jeg glemmer av følelsen av å lese en bra bok, men jeg må vel bare bli flinkere på å lete etter gode bøker. Anyway! Boken Da jeg var usynlig er en selvbiografi. Martin som han heter skriver om hvordan det var å være fanget i sin egen kropp. Hvor alle trodde han var hjernedød, men at han skjønte alt de sa. I 9 år hadde han full bevissthet, men ingen kunne se det. Han ble syk som tolvåring, falt i koma og 4 år etter begynte bevisstheten å komme tilbake. Det var ikke før han fylte 25 at de oppdaget at han forsto mer enn dem trodde. Han skriver om hvordan det var å se sine nærmeste se rett forbi han, og i verste fall ønske han dø. Han forteller hvordan det var å bli elsket, mishandlet, sett forbi og hvordan det var å leve på pleiehjem. Tenk å sitte ved siden av din egen familie uten å kunne kommunisere? De vet ikke at du er der. De ser kroppen din, men ikke deg.

Anbefaler virkelig denne boken! Den ga meg så mye. Den er lett å lese og ikke alt for lang heller, så passer for deg som ikke leser så ofte også. Nå skal jeg hoppe i dusjen å dra ned til senteret. Vi snakkes senere<3  

6 kommentarer

Siste innlegg