Jeg nekter å skamme meg.

Vet dere hva det verste med utroskap er? Skammen bak utroskap. Utroskap er utrolig vanlig og skjer nok oftere enn man kan tenke seg, men fortsatt er det så utrolig tabubelagt å snakke omHvordan enkelte (meg inkludert) tillater seg selv å bli et offer, der man til slutt sitter å skammer seg over seg selv er så utrolig trist. Jeg gjorde i alle fall det og det vet jeg venner i samme situasjon også gjorde, både jente og guttevenner. Det kan sikkert føles verre for guttene av og til, for med dem er dette virkelig et tema som ikke snakkes så høyt om. Jeg husker hvordan jeg følte meg da jeg fikk vite at han hadde vært med en annen. Jeg husker hvor vondt det gjorde i starten, men så kom det jeg nesten så på som det verste problemet. Nå måtte jeg fortelle det til mine nærmeste. Hva skulle jeg si? Jeg skjemtes og følte meg så utrolig liten. Jeg følte at alt var min feil. Jeg var nesten flau over å fortelle det til min aller beste venninne. Jeg hadde feilet. Jeg kunne ikke gi han det han trengte, tenkte jeg. Først å fremst må vi må slutte å tro at det har noe med personen som er blitt utro mot. De fleste tilfellene kunne man nok ikke gjort noe annerledes. Jeg tror ikke det er deg valget alltid er basert på. 

 

Om ikke skammen man sitter igjen med er ille nok, så kommer situasjonen du blir satt i etterpå. Det er ikke sosialt akseptabelt å tilgi personen som er utro. Jeg har ikke tellingen på hvor mange ganger jeg har hørt fra mennesker “Du må aldri tilgi, ikke snakk med h*n igjen, det blir uansett å skje igjen”. De samme menneskene som uttaler seg er som regel også de samme menneskene til å tilgi selv. For vet man egentlig hva man ville gjort i samme situasjon? Mest sannsynlig ikke. Jeg vil ikke oppfordre folk til se forbi utroskap, men jeg prøver bare å si at du vet best. Ingen kan fortelle hva som er det beste valget for deg. Lurer du på hvor lang tid det tar å komme seg over det? Så tror jeg aldri du kommer helt over det, men du lærer deg å leve med det. 

Det er også viktig å tenke på en ting; Nei man trenger ikke være en jævlig person, selv om man tar et jævlig dårlig valg.

Jeg vet i alle fall en ting til neste gang, om jeg uheldigvis skulle havne i samme situasjon igjen. Jeg skal aldri tillate meg å skamme meg selv igjen. Jeg er bra nok. Ingen skal kunne gjøre noe for at jeg skal føle meg liten og udugelig igjen. For vet dere en ting jenter og gutter? Er kjæresten din utro mot deg er det mere synd i h*n enn deg. De føler seg ikke bra nok, har behovet etter bekreftelse fra en annen enn partneren eller så er følelsene rett og slett ikke der. Er grunnen sistenevnte så er det uansett ikke noe å samle på. Uansett grunn føles utroskap like ille og min mening noe av det styggeste man kan gjøre mot en man er glad i 🙂


Kjærlighet til alle mine flotte lesere<3 Håper dere aldri opplever utroskap og har dere allerede gjort det, håper jeg dere aldri opplever det igjen. Kjærligheten skal være behagelig og enkel ikke komplisert og stressende. Husk det. 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg