Jenter skal like gutter.

Hun har fått seg jentekjæreste! Hvordan går det med foreldrene? Liker han plutselig gutter nå? Det er sikkert kun fordi faren er homo. Han skal gifte seg meg en gutt. Hørt at Sara er lesbisk? Nei huff er det sant? Stakkars familie. 

Møtt noen kjekke gutter i det siste, Martine?

Hva med en jente? men nei jeg er fortsatt like singel.

Du er vel ikke sånn

 

Har du noen gang tenkt hvor fordommene mot homofile kommer fra? Det er jo bare oss mennesker som har satt dem, de sperrende for å elske. Elske et annet menneske uavhengig av kjønnet. Jeg tror nok mange fler hadde likt samme kjønn hadde det bare vært mer normalt. Samfunnet har blitt bedre enn det en gang var, men vi har fortsatt en lang vei å gå. Tenk på tiden du vokste opp. Hva lekte du med når du var liten? Jeg lekte med Barbie. Jeg lekte med Barbie hvor Ken som var drømmekjæresten. Jeg elsket å kle meg ut og fremføre skuespill. Det var alltid jentene og guttene som giftet seg. Jeg så aldri teater, filmer eller bøker hvor en mann endelig fant drømmemannen sin. Hvordan var det når du vokste opp? 

 

Jeg føler vi unge er mer åpne og at de fleste fordommene henger litt igjen i generasjonene over oss. Jeg har i alle fall opplevd mest negativ omtale blant eldre. Jeg tror og håper at en dag vil det være like normalt å like samme kjønn, som det er å like det motsatte. Jeg håper at vi en dag kommer til det punket hvor det ikke lenger er nødvendig å komme ut av skapet.
 

Jeg tror for mange er tanken om å like samme kjønn utrolig fjernt. Det skremmer mange å være rundt homofile og tanken om å like samme kjønn skremmer oss. Når jeg hører folk si “Nei jeg er så langt i fra homofil som du får det” rister jeg på hodet.  Jeg har aldri vært interessert eller kjent sommerfugler i magen med samme kjønn, men jeg kan ikke utelukke at det kan skje. Hva vet vel jeg om hvem jeg møter en dag? Det eneste jeg vet er at jeg håper jeg finner noen å elske, uansett kjønn. 


30 kommentarer

Siste innlegg