Dette må jenter deale med, men gutter ikke.

Så utrolig gøy at så mange av dere likte mitt forrige innlegg og kjente dere igjen. Lister er alltid gøy å skrive og spesielt når det er om ting jeg har god peiling på. Og når jeg har gode venninner som hjelper til. Jeg skal på jobb snart, så et hverdagsinnlegg i dag hadde ikke vært like morsomt. Hva jeg har brukt dagen min på er å spise, se tv, blogge og trent litt. Når dette innlegget postes er jeg på vei til jobb og er ikke ferdig før 9 i kveld, så derfor passet det bra at dere ville ha en til liste. Overskriften sier vel hva denne listen skal handle om, nemlig hva vi jenter må deale med som ikke gutter trenger. Noen av punktene kunne vi sikkert klart oss uten og noen ting er nok likt med guttene, men jeg tror dere er enig i fler av dem. Håper dere får en kjempefin start på helgen♥

 

Mensen. Gutter, dere skulle bare vist hvordan ordentlige mensensmerter kjennes. 

Å føde et barn. Hvorfor kunne ikke mennesker vært lagd slik at begge kjønn kunne blitt gravid.  

Dickpics. Hvorfor gutter fortsatt gjør dette er et stort mysterium. Ush veldig lite attraktivt!

Barbering. Finnes det noe som er kjedeligere enn å barbere hele kroppen flere ganger i uken. Jeg kan i alle fall ikke gå flere dager med glattbarberte legger uten å måtte shave på nytt. Jeg kan ikke skryte på meg at jeg orker å shave ofte heller, spesielt ikke nå når det er vinter. 

Stresset med at vi kanskje er gravid. Jeg er vel ikke den eneste som tenker at de minste symptomene kan tyde på at man er gravid. Dette kan til og med skje på tider jeg vet jeg mest sannsynlig ikke kan være gravid.

Blir grabbet tak i. Med det mener jeg når en gutt går forbi oss på byen og grabber tak i rompa vår. Noen gutter er ekstreme på dette og det finner ingenting som er mer turn off, spør du meg! 

Kle oss på en bestemt måte for å ikke bli voldtatt. I russetiden ble vi anbefalt å ha på sykkelbukse under russebuksa, fordi sykkelbukse var vanskelig å få av. 

Månedlige breakouts. Mensen, humørsvigninger og tillegg til dette våkne opp til flere nye kviser. 

Får betalt mindre. Dette gjelder så klart ikke alle jobber, men det er fortsatt mange jobber hvor menn får betalt mer enn kvinner. 

♥ Nye trender. Det skal ikke være lett å være jente å holde tritt til alle nye trender. Must have sminke, klær og sko. Ikke rart lønningen vår fort blir borte. 

♥ Overtenking. Vi jenter er ekstreme på dette. Enten det skulle gjelde noe en venninne sa eller kjæreste, familie eller kollega. Jeg kan ta meg selv i å bli flau eller lei meg over å tenke på en ting som har skjedd for flere måneder siden.

14 kommentarer
  1. Kjenner meg så godt igjen i egt alle , men spesielt den siste. Liker disse innleggene! Stå på, Martine!

  2. Ditt argument om at kvinner tjener mindre en menn er bare Bulshit. For det første står det i den norske loven at det ikke er lov å betale noen forskjellig på grunnlag av kjønn. For det andre hvor er kildene dine, den eneste måten en kan si at menn tjener mer en kvinner er vis du sammenlikner den generelle lønne til begge kjønn, men da tar man ikke med forskjellen i hva folk jobber med eller hvor mye de jobber. Dette argumentet om at kvinner tjener mindre en menn er bare en myte som er skapt av feminister som ikke aner hva de snakker om.

  3. Vegard, det er ikke en myte som feminister har kommet på, det er sant at i noen jobber blir kvinner fortsatt betalt mindre enn menn. Heldigvis har det blitt bedre med årene og det er ikke mange jobber som fortsatt betaler kvinner mindre. Men du bør ikke gå å si ting du ikke egentlig vet mye om.

  4. Celine, du tar feil og Vegard har selvfølgelig rett. Tror du virkelig en som ansetter noen som tilfeldigvis er jente og så trekker han henne i lønn?
   Vegard har helt riktig, det er ulovlig å gi forskjellig lønn, og det skjer ikke i Norge. Hvis du mener noe annet må du komme med bevis/kilder, og ikke bare si at “jo det skjer”.

  5. Dette er bare tull. Disse «statistikkene» viser ikke engasjement i jobben. Kvinner velger å dra hjem tidlig til ungene/hjemmet, mens menn blir lenger. (Ett av mange eksempler). Kvinner tar lite risiko når det gjelder jobb, det speiler seg i lønn.

  6. Hva for no tull er dette, som sagt over: eneste måte en kan si at en mann tjener mer enn kviner er hvis en BARE sammenlikner den generelle inntekten av en mann og en kvinne. Dette er hva SSB sammenlikner, de tar ikke hensyn til de forskjellige jobbene men og kvinner jobber med og de tar ikke med forskjellen i hvor mye en mann jobbet kontra en kvinne. Generelt sett så tjener menn mer en kvinner, ja, men ikke for den samme jobben. Se for deg en mannelig lærer vs. En kvinnelig lærer. Ved fødsel av et barn en kvinne ta ca. Tre ganger så lenge fri som en mann ville. (Dette finnes det stattestik på, bare sjekk SSB😉) menn tjener mer en kvinner fordi de jobber mer en kvinner, sefølgelig gjelder ikke dette alle, men generelt sett. Derfor er det en myte fordi den tar bare hensyn til den generelle inntekten av alle menn i alle yrker og tar ikke hensyn til hvor mye en mann jobber. Og dessuten hvis et firma kunne betalt en kvinne mindre for akkurat den samme jobben, hvorfor ansetter ikke bare firmaer jenter da? Tror du de er så boysclubs at de velgere å ansette gutter framfor å tjene penger? Det er bare tåpelig.

  7. Og Celine jeg bør ikke si noe om ting jeg ikke vet noe om, i motsetning til deg har jeg eksempler og fakta til å underbygge argumentene mine

  8. Menn får bedre betalt enn damer i mange jobber jo. For eksempel landslaget i fotball. Mennene får bedre betalt enn damene.

  9. For det første er mammaen lengre hjemme på perm sånn at hun kan amme så ungen får næringene som den trenger for å vokse!.
   For det andre så gjør det ikke så vondt å bli sparket i ballene som å føde for når du blir sparket i ballen skjer det akkurat i øyeblikket og det gjør vondt en liten stund men når kvinner skal føde så kan det gå opptil flere timer med selve fødselen og man må ta i ganske hardt, de må også gå 9mnd gravid som er nokså slitsom!!!.

  10. Slutt med alt dette prate om gravididet det er et dårlig argument ettersom det er kun kviner som har mulighet til å gravide og samenligningen din suger, det å bli sparket i ballene gjør ikke vondt i et øyeblikk

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg