Til Martine 13 år.

 SONY DSC

Jeg kom over dette bilde i arkivet og oppdaget hvor mye som har forandret seg. Det er når jeg ser på gamle bilder at jeg ser hvor mye jeg har vokst. Det kan av og til føles som om jeg har vært lik hele livet, men så tenker jeg på alt jeg har lært og da vet jeg at det er feil. Jeg lærer nye ting hver dag og jeg skulle av og til ønske jeg kunne gå tilbake i tid, tilbake til denne tiden. Bildet over ble knipset da jeg og bestevenninna var i Trondheim på besøk hos tante. Jeg kjøpte mine første stringtruser den helgen og følte meg så voksen. De hello kitty trusene fra h&m. Vi tok bilder og poset med mocca snus og øl, for det var det som var det kule på den tiden. Vi hadde ikke begynt å drikke på denne tiden, men jeg hadde smått fått øynene opp for eldre gutter. Om jeg bare viste da alt jeg vet nå. Det hadde kanskje ikke vært like morro å vite svarene på alt og det er jo av feilene jeg har lært. Nå har jeg kommet med en liste jeg skulle gitt til 13 år gamle Martine. 


♥ Fortsett å gjør det bra på idretten og ikke slutt før du føler deg helt klar. Du har store opplevelser i vente! 

♥ Mamma og pappa er ikke så strenge som du skal ha det til. Du får lov til mye og tøyer grensene kanskje litt for ofte. Vær snill og sett pris på alt dem gjør for deg. Det er ikke mange år til du skal klare deg på egenhånd, nesten i alle fall.

♥ Du kommer til å møte gutter som ikke er bra nok for deg. Ikke la deg bli trampet på eller behandlet dårlig. 

♥ Prøv å ikke bruk så mye tid på å bli likt. Du har så utrolig mange gode og snille venner rundt deg. Bruk heller tid på dem som er verdt tiden din.

♥ Du trenger ikke bruke all din fritid på skolen, men litt ekstra enn det du gjør nå klarer du. Jeg vet du har mye annet å tenke på, men jeg vet også at du kan om du vil. Du kommer til å sette så utrolig stor pris på det. 
♥ Fortsett å stol på deg selv og drømmene dine. Tørr å ta sjanser og vil du fortsatt melde deg på paradise hotel når du blir 20 år, meld deg på. 

♥ Drikk litt mindre og litt saktere.

♥ Stol på deg selv og ikke la noen fortelle deg at du ikke kan.

♥ Husk at hvor fin du er definerer ikke hvor tynn du er. 

♥ De jentene som snakker nedlatende om deg er bare sjalu. Du vil om noen år oppdage at dem plutselig vil være venn med deg.

3 kommentarer
    1. Åhh hvordan ble du så tynn når du var 13 år( jeg er 13 år og trener og sånn men føler meg ikke tynn og er det ikke heller og det vet jeg for alle sammen sier til meg at tvillingen min er så tynn og sånn)kan du plis si hvor mange ganger du spiste om dagen og hvor ofte du trente(jeg spiser 1-2 ganger om dagen og trener 3 ganger i uka men blir ikke tynnere:( tips???

    2. Til anonym som er 13 år gammel, hvor mye mat du spiser har ikke NOE å si med vekten din. Det er HVA SLAGS mat du spiser. Det hjelper ikke å spise mindre fordi da får du ikke den næringen som kroppen trenger, hvertfall i den fasen du er i. Kroppen vokser mest i den perioden, så den trenger mat og søvn for å kunne utvikle seg. Det handler ikke om å være tynn, og husk hvis du trener så går du opp i vekt med tanke på muskelaturen. Muskler veier 10 ganger mer enn fett, så enten tenk på utseende eller hvis du har problemer med overvekt, tenk på å gå ned i vekt (spis sunt, og nok) Det viktigste alle må huske på er å ta vare på kroppen sin, og være glad i den. Pluss husk (for eksempler jeg) jeg er 1.55 så jeg skal veie ca 55 kg (veier egt 59 kg, men jeg tenker mer på muskler enn å veie lite så mye som kroppen tåler), ikke tenk at du veier mye eller ikke føler deg tynn så lenge du veier ca det du skal veie og at du er sunn, hilsen jente på 14

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg