Hvordan det har vært å flytte for seg selv.


 

Nå har jeg skrevet en liste med fordeler og ulemper med å flytte hjemmefra. Når man bor med venner er ikke alle ulempene så ulemper lengre, for Jeg, Andrea og Sofie er flinke til å hjelpe hverandre. Vasking feks det blir automatisk mye gøyere når man er flere. Når er av oss er syk er vi også raske med å dra på butikken om det skulle trengs. Jeg vet at mange av dere som leser bloggen min fortsatt bor hjemme, så nå kan dere få et lite innblikk om hvordan det har vært å flytte for seg selv. 

👎

 Alle regningene.

Det er ikke like lett å spare penger når man nå har flere regninger som skal betales. Husleie, strøm, internett og varmtvann ikke minst. 

Vasking

Klærne vasker seg ikke selv, og ikke leiligheten heller. Det var luksus å bo hjemme å nesten være uviten om at klær må vaskes, for klærne mine lå alltid på rommet mitt brettet og nyvasket kort tid etter jeg hadde kastet dem til vask.  

Når man blir syk. 

Jeg er vel ikke den eneste som lengter etter mamma og pappa om jeg blir syk. Kjærligheten fra dem gjør allting så mye bedre av en eller annen grunn. 

Middag. 

Det er ingen som lager middag klar til du er ferdig på jobb, og du må også vende deg til å spise middag alene. 

Pengebruk. 

Nå må jeg bruke penger på kjedelige ting som dopapir, såpe og vaskeutstyr. 

👍

Frihet.

Dette er kanskje det beste punktet, men så hadde jeg også mye frihet når jeg fortsatt bodde hjemme. Det er ingen som vekker deg om du har sovet for lenge, og det er ingen som bryr seg om du velger å sitte våken til lang på natt. Nå slipper mamma og pappa å sove dårlig om jeg ikke har kommet meg hjem på kveldene (med mindre de vet at jeg er ute en kveld haha…).

Middag. 

Jeg kan spise når jeg vil og hva jeg vil.  

Besøk. 

Jeg kan ha besøk når jeg vil uten å tenke på at vi må være stille for at mamma og pappa sover. Jeg kan invitere til middag, sleepover og vorspiel når som helst. 

Vasking. 

Jeg kan vaske og rydde når jeg vil. Det er ingen som forteller deg at du må gjør det. Har du lyst å dra ut en kveld og vente med vaskingen til dagen etter så kan du lett gjøre det. 

Voksenlivet. 

Det er en god følelse å føle seg selvstendig å føle at du klarer deg selv. Du lærer utrolig mye når du flyttet hjemmefra! Jeg har snart bodd uten mamma og pappa i 1 og et halv år, men jeg lærer fortsatt mye. 

Godt å komme hjem.

Det er alltid godt å komme hjem til mamma og pappa. Det er ikke ofte jeg  har tid til å reise hjem, men når jeg først gjør det koser jeg meg maks. Jeg setter pris på de små tingene som jeg ikke la merke til før, og forholdet til foreldrene mine har bare blitt bedre. Det kan nok også ha med å gjøre at jeg er blitt eldre. 

Siste innlegg