Tegn på en god og en dårlig venn.

Har du noen gang opplevd at en god venninne plutselig ikke er like god? Du vet ikke hva du skal gjøre eller hvorfor ting har blitt som det har blitt, men du har merket lenge at du snart ikke holder ut med personen. En unnskyldning kan være “men vi har jo vært venner så lenge jeg kan huske”  bare for å holde i gang forholdet. Det er ikke en lov som sier at du ikke kan kutte ut venner selv om dere har vært venner lenge. Det er viktig å ikke la seg bli tråkket på, og det er viktig å ta vare på de som virkelig er der for deg. Det er ikke vanskelig å være en god venn, og jeg håper du har flere av dem enn du har dårlige. Jeg har skrevet en liste over hva jeg føler er en god venn, og hva jeg føler ikke er det. Jeg håper dere liker listene.  

 

 9 tegn på en god venn 

– En god venn støtter og motiverer deg til å gjøre noe bedre. 

– En god venn er en du kan ringe å snakke om problemene dine, uten å være redd for at det skal plage personen.

– En god venn er i stand til å glede seg på dine vegne. De blir ikke misunnelig eller sjalu om du får tilbud om noe, men de er i stand til å glede seg på dine vegne. 

– En god venn hjelper deg gjerne. De hjelper deg ofte, spesielt hvis du er i knipe, og du hjelper dem tilbake. Det er tosidig respekt i forholdet mellom dere, altså akkurat slik et godt vennskap skal være. De motiverer deg og hjelper deg til å nå dine mål sånn at du kan få lykkes.

– En god venn trenger ikke gjøre noe for å være sammen med deg. Dere kan sitte på hver deres side å se tv, lese en bok eller holde på med sitt. Det holder å bare være sammen med hverandre

– En god venn bryr seg om dine valg og planer, og opptatt av hva du skal. 

– En god venn aksepterer deg for den du er og lar deg være deg selv. De tar deg for den du er, selv om du ikke nødvendigvis er så populær som det resten er. De er alltid ved din side og støtter deg både i mot- og medbakker.

– En god venn er til å stole på. Du skal ikke være redd for å fortelle noe til en venn

– En god venn framsnakker deg når han/henne er sammen med andre. Du trenger ikke være redd for hva din venn sier om deg når dem er med andre. Du kan stole trygt på at han/henne ikke baksnakker deg når du ikke er tilstede. 

 

 9 tegn på en dårlig venn 

– En som ditcher deg om noe morsommere dukker opp eller noen kulere personer vil henge. 

– Snakker nedlatende om deg bak ryggen din. 

– De suger energien ut av deg. Du merker energien din forsvinner. Du tar mindre initiativ, gleden forsvinner og du er kanskje deprimert og trist? Et godt forhold er når begge part kan få vokse personlig. 

– En som alltid er opptatt om du virkelig trenger en person. Personen har aldri tid til å snakke med deg, og lar være å svare om sender melding eller ringer. 

– Leter etter feil ved deg. Dette kommer av at de mest sannsynlig er sjalue på deg, men er flinke til å skjule det. Det er derfor de lyver om seg selv fordi de tror det gir dem bedre selvtillit.

– En som alltid må være bedre enn deg. Uansett hva du forteller eller skal gjøre, så må personen ha gjort noe bedre eller skal gjøre noe bedre.

– Du får all skylda og må alltid må forsvare deg. Det skal ikke være sånn at du alene er problemet til alt som oppstår. Du føler alltid at du taper. Har dere en diskusjon eller planlegger hva dere skal gjøre, og du alltid må gi etter eller taper diskusjonen. Vennskapet går veldig en vei, og du er ikke sikker på om du vil merke om du gir slipp på vennskapet. 

– Du føler du gir å gir, men aldri får noe tilbake. Denne er kanskje verst. De vil ha oppmerksomhet å støtte i det de gjør, men ikke interessert i å gi noe tilbake.

– De inkluderer deg ikke. Er du feks i en vennegruppe, og du føler ofte på at du er den som blir holdt utenfor. De unngår å invitere deg med på ting, holder hemmeligheter for deg. Du prøver å fortelle om hvordan du føler det, men de vil ikke lytte og kommer meg unnskyldninger. 

2 kommentarer
    1. Veldig bra innlegg! Alle har nok opplevd dårlige venner i løpet av livet. Har selv nettop kuttet ut ei venninne,IGJEN! Kjent henne i 20 år og vi har mistet kontakten flere ganger pga hennes egoisme. Nå er jeg gravid og hun har vist så og si null interesse for det. Og med tanke på at hun skulle være gudmor,så er det altså så dårlig. Hun trenger meg hvis HUN har behov for det,har hun ikke det hører man ingenting. Så nei,ta vare på de som faktisk er der. Livet er for kort til å kastes bort på tull <3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg