Det beste og verste med å flytte hjemmefra.

Hei dere ♥ I dag sov jeg til klokken 12, og det var utrolig deilig å endelig sove ut. De siste dagene har jeg lagt meg sent, og stått opp veldig tidlig. I dag har jeg ingen planer før senere på dagen, og kroppen trengte virkelig å hente seg litt inn. Resten av uken har jeg jobb hver eneste dag, men jeg liker travle dager. I går fikk jeg endelig skrudd opp kommoden på rommet, og nå er alle møblene på plass. Selv om jeg fulgte instruksjonen til punkt og prikke (trodde jeg), så klarte jeg selvfølgelig å gjøre en liten feil helt i starten. Jeg måtte derfor skru kommoden fra  hverandre, og så starte fra bånn igjen. Jeg fikk opp hyllen til slutt, og nå begynner jeg endelig å få det som jeg ønsker. Jeg trenger bare litt bilder på veggen, en plante eller to, og så er alt klart. Det er blitt så koselig på rommet mitt nå, og jeg gleder meg masse til dere får se. 

Nå tenkte jeg å dele litt tanker med dere om hvordan livet var før jeg flyttet hjemmefra. En stor del av de som leser bloggen min fast er  en del år yngre enn meg, og derfor vil jeg dele ting som dette med dere. Jeg skulle ønske jeg satt mer pris på de hverdagslige tingene som mamma/pappa gjorde for meg.

 

Ulemper 👎 
– Alle vennene dine bor ikke lengre i samme by. Dette punktet går kanskje mest til dem som kommer fra småe byer. De fleste av mine venner flyttet fra Bodø da de skulle begynne å studere, og vi flyttet ikke alle til samme by. Jeg har gode venner i Trondheim, Bergen, Tromsø, Bodø og heldigvis mange i Oslo også. Sett pris på tiden når mange av dine nærmeste bor kun en kort busstur/kjøretur unna. 

-Ferdiglaget middag. Jeg vil tro dere gleder dere til å bestemme middagen helt selv hver dag, men du kommer til å savne å komme hjem til ferdiglaget middag. Jeg lengter ofte etter mamma eller pappa sine gode retter, og spesielt når jeg snakker med dem på telefonen og de har laget noe nytt. Jeg er ikke så kreativ på kjøkkenet, og det blir derfor ikke så store variasjoner i det jeg spiser, men foreldrene mine lager alltid noe digg (føles det ut som i alle fall.) Jeg tror du kommer til å savne de middagene du egentlig ikke var så fan av når du bodde hjemme. Den sunne, men også utrolig gode husmannskosten.

– Det er dyrt. Det er noe jeg var fullt klar over da jeg flyttet hjemmefra, men det er noe annet å se det i praksis. Plutselig kan du ikke bruke hele lønningen til deg selv, og mat som du spiste ofte i hverdagen hjemme spiser du kanskje ikke så mye nå lengre. Store deler av lønningen din kommer til å gå til mat, og det kan føles som litt kjipe penger i starten. Det beste er å sette opp et budsjett, handle mat som er på salg, og dra på storhandling en gang i uken. Da sparer du plutselig mye penger på det som føles som kjipe penger å bruke. 

– Vasking. Klærne dine vasker seg ikke selv, og ikke leiligheten heller. Du kommer fort til å oppdage hvor ofte man må vaske for at det skal se pent ut. Det tok meg lang tid før jeg kom i en god rutine når det gjaldt å vaske klær. 

Fordeler 👍

– Du bestemmer selv hva og når du skal spise middag. Selv om du kanskje ikke får like fancy middag hver eneste dag lengre, så kan du nå spise din yndlingsrett 7 dager i uken om du skulle ønske det. Vil du vente med middagen til sent på kvelden, og heller spise potetgull å se litt serie på dagtid? Da kan du fint gjøre det uten at noen skal fortelle deg noe annet.

– Ingen kan bestemme når du skal stå opp. Den siste tiden jeg bodde hjemme ble jeg aldri vekt (til min vilje), men det var ikke alltid sånn. Mamma kunne komme inn å si god morgen om jeg sov for lenge, og det var kanskje til det beste, men litt irriterende om jeg først bare ville sove til langt ut på dagen. 

– Interiør. Du får bestemme helt selv hvordan du vil ha det. Jeg har egentlig aldri vært spesielt opptatt av interiør da jeg var yngre, men etter jeg flyttet for meg selv ble jeg det. Jeg kan lenge se meg rundt i rommet og tenke på ting jeg vil gjøre. Hva jeg vil ha på veggene, hvordan jeg kan male og endre fargen på møbler, og hvordan jeg vil dekorere. 

– Selvstendig. Selv om det kanskje er litt kjipt, så føles det faktisk veldig godt å betale regninger selv, vaske klær, handle inn mat, og andre nødvendigheter. Ta alle utfordringer og ansvar godt i mot. Det er ikke bare stress å få mer ansvar for eget liv, det ligger utrolig mye fin frihet bak det også. 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg