STØRSTE FORSKJELLEN FRA Å FLYTTE FRA EN LITEN BY TIL EN STOR BY.


                                                         Bukse HER // Sko HER // Skjorte HER  

 

Jeg spurte på snap i dag tidlig om noen hadde noen ideer til blogginnlegg, og da var det noen som ønsket et innlegg om dette. Det er snart 2 år siden jeg flyttet fra Bodø til Oslo, men forskjellene merket jeg egentlig ganske fort. Selv trives jeg utrolig godt i Bodø, men jeg trengte noe nytt, og noe større. Jeg skulle ønske jeg skrev ned forventningene mine til Oslo før jeg flyttet, for jeg tror de stemte ganske så bra med hvordan det ble – minus oppholdet mitt på paradise hotel. Det var ikke på planen min, selv om jeg egentlig alltid har tenkt at jeg skulle melde meg på. Såå hva er egentlig de største forskjellene? 

                                                       ♥

 

Trygt. Jeg føler meg ikke utrygg i Oslo, men det kan ikke sammenlignes med hjemme i Bodø. Jeg har aldri (bank i bordet) opplevd noe som har gitt meg en grunn til å være redd i Oslo, men jeg har hørt og lest mye som har skremt meg. Det skjer også ting i småbyer, men ikke i nærheten av så mye som skjer her. Hjemme kan jeg godt finne på å gå alene en tur på natten, men her ville jeg unngått det.

Alle kjenner alle. Jeg tror aldri jeg har så mye angst etter en litt for lang bytur i Bodø, enn hva jeg har i Oslo. Du er mer anonym i små byer, og sannsynligheten for at du møter samme person som dagen før er ikke stor.  

Utelivet. Det er mye å velge i mellom, og det vil jeg si er både positivt og negativt. Hjemme i Bodø trenger man ikke avtale hvilken uteplass man skal på, for du har faktisk muligheten til å gå i mellom alle sammen. Det er vel 4 utesteder jeg bruker å dra på når jeg er hjemme, og alle ligger tett i tett. Det er derfor veldig lett å møte kjentfolk på byen i små byer, men det er litt kjedelig å ikke ha så mye å velge i. Når jeg drar ut i Oslo er jeg som regel på samme utested hele kvelden, og spesielt nå på vinteren. Det er dyrt med taxi, og hvem gidder å stå i en ny kø i kulden? Få. 

Kort vei til det meste. Jeg savner når jeg bare kunne springe ned veien å besøke venninna, og når jeg kunne sykle for å komme meg på jobb. Avstandene var kanskje det som ble mest nytt for min del, men nå er det blitt en vanesak som jeg egentlig aldri tenker over. Jeg har lært meg å like å sitte på trikk, t-bane og buss. Jeg tok aldri buss de siste årene i Bodø, men nå tar jeg kollektivtransport flere ganger om dagen. 

Rom for alle. Det er mer mennesker, og derfor mye forskjellige folk. Jeg føler meg mer bekvem i mange type klær her i Oslo, enn hva jeg ville gjort i Bodø. Det er kanskje fordi jeg er blitt litt eldre, men janteloven i meg henger litt igjen i Bodø? Når man var yngre var det om å skille seg ut, men ikke for mye. Det var visse klær og sminke som var godtatt, og mye av det andre ble snakket om. 

Restauranter og shopping. Det er så utrolig mange gode steder å spise, og kule butikker å shoppe. Sistenevnte gjør jeg sjeldent, men å dra på restaurant elsker jeg. Jeg unner meg heller en middag på en kul restaurant med  gode venner, enn å bruke 500 på en genser. Det dukker også alltid opp nye steder jeg vil prøve, og utvalget på feks veganske restauranter er mye bedre her. ♥

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg