Derfor henger vi ikke lengre.

 

Har du noen gang hatt en venn som stadig sårer deg, ikke er til å stole på og gang på gang bryter avtaler? Bare fordi man en gang har vært venner betyr det ikke at man kan avslutte vennskapet. Et vennskap kan enkelte ganger nesten sammenlignes med et forhold, og når vet man egentlig når nok er nok? 

 

Forskjellig. Man vokser opp og blir kanskje mer og mer ulik enn man en gang var. Jeg har endret meg utrolig mye bare på det siste året feks, og det kan jeg fort merke om jeg møter venner jeg før hadde kontakt med og ikke nå. Man kan endre seg utrolig mye når man er ungdom, og det har jeg fått bevist gang på gang. 

Egoistisk. Personer som ikke klarer å glede seg på andre sine vegne, eller kunne brydd seg mine om hva vennen føler, skal gjøre eller vil fortelle. Personen er alt for opptatt av seg selv, og har derfor ikke plass til noen andre. Du skal ikke behøve å krige etter oppmerksomheten fra en venn. 

Baksnakker. Snakker du stygt om meg eller mine venner så kan du ikke regne med at jeg kommer prøve å holde på vennskapet. Jeg kan tilgi mye, men en plass går grensen.

Ikke de samme verdiene. Denne er viktig synes jeg. For min del kan du være så snill og lojal som bare det, men er du feks rasistisk eller homofob? Da er du ikke noen jeg vil omgås meg.

Taper mer enn det gir. Du fortsetter å holde på vennskapet som en gang var bra, men forholdet blir bare mer og mer tapende enn givende. Et vennskap skal jo være noe positivt, ikke gjøre hverdagen vanskeligere.

Det gikk begge veier. Noen vennskap er så enkelt som at begge partene ser på det som å møtes som en forpliktelse. Det blir derfor kun en lettelse om man bryter kontakten.

Og til slutt: Vennskap kan alltids bygges opp igjen, og jeg tror at en måte er å prøve å se forholdet fra hverandres perspektiv. Snakk om det som plager dere, prøv å lær av hverandre og ta opp ting med respekt. Gjør du eller dere det som kan for å redde forholde og det ikke fungerer, da er det kanskje på tide å avslutte det.

5 kommentarer
  1. Uff! Jeg syns det er så tragisk. Det kjedde med meg også før. Ingenting man kan gjøre.
   Ps! Bodø er en drit by. Tror du vet om det. :/

  2. Kan du ha “min første gang” innlegg, der du skriver litt om første gang du drakk alkohol, mitt første kyss osv, og hvor gammel du var?

  3. Hei! kommer med et lite (stort) ønske om noe du kan blogge om. Jeg vil gjerne at du forklarer hvordan man leser næringsinnhold på varer 😀 at du kan forklare alle tallene som blir oppgitt på baksiden av et produkt.
   eks pr. 100 gram så står det “energi” også 1307kj / 312 kcal
   – hva betyr dette? Vet du har en del kunnskap rundt ernæring, så det ville vært et spennende innlegg!
   klem A<3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg