Monster.

Er du en av de som klager på det som skjer i Kina, men samtidig støtter like grusomme industrier? 

 

I dag så jeg igjen en ny video på Facebook. Folk deler, engasjerer seg og kommenterer på det grusomme som foregår og har foregått lenge. “Hvordan kan de spise de søte hundene?, Monster, Vi er nødt å stoppe dette, Hvor er hjertet deres?”. Jeg vet at grunnen til at folk engasjerer seg er på grunn av en ting: Det er dyr vi har som kjæledyr i Norge. Hvordan kan vi sitte verden over å si at det de gjør er feil, når vi er med på å støtte like grusomme ting? Hvorfor er det feil at de spiser hund, men rett at vi spiser gris? Dere må ikke tolke dette feil, for jeg mener absolutt ikke at det de gjør i Kina er rett. Det gjør meg trist, sur og oppgitt, MEN det gjør også mye av det som foregår når det gjelder andre dyr som vi og resten av verden spiser, hver eneste dag. Det som kanskje gjør mest vondt er hvor lite kunnskap folk har til feks kjøttindustrien i Norge. Vi tror vi lever i et land der ingen dyr blir pint, stappet inn i småe bur og behandlet dårlig, men det er langt fra sannheten. Skal du reise på ferie i år? 100% at kjøttet du spiser i løpet av ferien kommer fra dyr som har hatt det vondt. Om vi først skal slenge med leppa å irritere oss over hva de på andre siden gjør, så er vi først nødt å åpne øynene for hva vi selv velger å støtte. 

Vi lukker øynene og fortsetter tradisjonene, for man må for guds skyld ikke bli en av de som kutter ned på kjøttet. 

 

JA. Det finnes industrier i Norge som er bedre enn resten av verden, men også vi har en lang vei å gå. 

Visste dere foresten at hvert år dør 100.000 dyr bare i dyretransport i Norge? Dyr skal i følge loven ikke fraktes om de er skadet, syke eller har vondt. Dyr dør ikke av å kjøre bil, og med dette tallet betyr det bare en ting; Loven holdes ikke. 

Jeg sitter her med tårer i øynene for hver gang jeg trykker meg inn på en ny side. Det er så lett å finne info, og det er enda lettere å gjøre en forskjell.

4 kommentarer
  1. så glad for at noen endelig står opp og sier noe om at det samme skjer i Norge, bare med griser, kuer, kyllinger osv. jeg mener at det rett og slett er rasistisk å elske noen dyr av hele sitt hjerte. men samtidig torturere, pine og spise andre dyr. mange sier at vi spiser f.eks griser fordi «de er jo bare dumme», men en gris er like smart, om ikke smartere som en hund (et dyr som alle nordmenn elsker).

  2. Vet du hva? Jeg suns du heller burde reise rundt på gårder å se hvor «fælt» de har det. Du leser i media om ENKELTE ting å ikke hvordan alle oss andre bønder jobber ræva av oss slik at dyra har det bra, få det er levebrødet våres også.
   Å du skriver at dyr dør så mye på dyretransport? Loven holdes men dyr kan dø uansett på transport på grunn av enkelte dyr stresser mer en andre å det er ikke noe vi kan gjøre med!?? Å hadde dyrebilene tatt med syke dyr på bilen å levert til slakthuset så hadde de møtt mattilsynet, de er der på hvert lass med dyr som kommer. Å finner de syke dyr så får man bot og prikker og risikerer å miste lappen.

  3. Poenget er jo ikke at de spiser hunder. Poenger et at hundene blir kokt levende, og torturert til de grader..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg