Grunner til å studere i utlandet

Trenger du et lite push for å overbevise deg selv til å tørre å studere i utlandet? Jeg lover jeg har mange gode grunner for å gjøre valget ditt lettere. Jeg er nå for andre gang alene å studerer i utlandet og jeg elsker det. Jeg lærer noe nytt hver eneste dag og jeg ville ikke byttet ut denne opplevelsen med noe annet. 


Økonomi

Tenk så utrolig heldige vi er i Norge som faktisk får hjelp av lånekassen til å studere i utlandet? Det er ikke en selvfølge at alle har råd til å reise på ferie og i alle fall ikke til andre siden av jorden. Det er så utrolig mange destinasjoner og skoler å velge mellom, og er du eventyrlysten og litt skolelei er dette perfekt for deg. Jeg vet i alle fall at jeg får mye motivasjon av å kombinere reise og skole. Jeg kan love dere en ting; Det er veldig deilig å få et lite avbrekk fra skolen med å ta seg en svømmetur på stranden. 

Opplevelser

Ny mat, natur og kulturopplevelser, møte nye mennesker og best av alt bli kjent med et helt nytt sted. Selv om du går skole har du fortsatt en del helger hvor du kan gjøre nesten hva du vil. En biltur til nabolandet eller bruke tiden på å utforske landet litt mere? Mulighetene er store. Jeg vet at det kan være skummelt å reise fra alt hjemme og spesielt om du velger å reise alene, men tørr å ta sjansen å utfordre deg selv litt. Hva er det verste som kan skje? Ingenting er så ille at det ikke kan fikses opp i. 

Ser bra ut på en CV

Å studere i utlandet vil åpne nye dører i jobbverden. Jeg tror veldig mange arbeidsgivere synes det er positivt om du har studert i utlandet. Det viser at du tørr å utfordre seg selv og prøve ut nye ting. Du får internasjonal erfaring, evnen til å sette deg inn i andre kulturer og perspektiv. 

Kunnskap. 

Du får bedre språkkunnskap, lærer om nye kulturer og lærer mye om deg selv. Det å reise å møte mennesker fra andre steder i Norge og verden lærer du mye av. Jeg har fått utrolig mye mere forståelse for verden vi lever i etter jeg har reist en del. Jeg tror alle har gått av å komme seg ut av den trygge verden vi lever i Norge. 

Du kommer ikke til å angre! 
Jeg kjenner mange som har gått skole i utlandet og jeg har aldri hørt om noen som har angret, tvert i mot. Det kan være skummelt å tørre å ta sjansen, men jeg lover det vil være verdt det. Jeg vet om så mange som angret på at de ikke dro på utveksling da de gikk på videregående for eksempel, og mange av dem har derfor valgt å studere i utlandet noen år etter. Verden har så utrolig mye å by på og vi har alt for mange muligheter i Norge til å ikke ta nytte av de. 

4 kommentarer
    1. Har veldig lyst, men er veldig redd for å dra så langt vekk å så lenge fordi jeg har en.kjæreste her. Men vet du om erfaringer som.hsr reist dit mens de har kjæreste??

    2. Hilde: Det skjønner jeg godt! Ja jeg vet om flere som har hatt kjæreste når de har reist, og det har gått bare fint. Hun jeg bor med her i Bali har kjæreste! Det vil jo så klart være et savn, men jeg tror bare det er sunt å være litt borte fra hverandre. Er det et forhold som er sterkt så klarer dere det uansett om dere velger litt forskjellige veier i livet <3

    3. Det høres så sykt kult ut å studere i utlandet! Men en ting jeg lurer på er om det er stipend eller lån man får av lånekassen?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg