OPPDATERING PÅ APEN

Etter veldig mange ønsker fra dere så tenkte jeg å komme med et innlegg kun rettet mot Tintin, den lille søte apen her nede ♥ Jeg er fortsatt daglig hos henne å gir henne frukt, juice og her om dagen kjøpte jeg til og med en leke (Til min store fortvilelse var hun ikke så fan av den, men tanken som teller er det ikke? Jeg vet ikke hva aper liker å gjøre annet enn å leke i trær , som Tintin ikke har muligheten til. Har du tips kom gjerne med det!). Humøret hennes er veldig forskjellig fra dag til dag og jeg merker hvor glad jeg blir av å se henne i godt humør. Det er nesten litt rart at jeg liker henne så godt, med tanke på at hun ikke alltid er så fan av meg. Jeg kan for eksempel ikke komme for nært buret for da freser hun og prøver å klore meg, så jeg må derfor være veldig tålmodig og forsiktig med henne. Det er veldig forståelig at hun er usikker på mennesker, for jeg tror nok ikke hun har hatt den beste oppveksten. 

Jeg har snakket med en fyr som bor og jobber med eieren til apen, og vi har faktisk blitt litt gode venner. Hvem skulle trodd det etter all kranglingen i starten av oppholdet, ikke jeg i alle fall. Nå kan vi sitte sammen å snakke om alt mulig rart og han forstår nå hvorfor jeg har hatt og fortsatt har de tankene jeg har om livet til Tintin. Jeg har også forstått at det er ikke opp til han at hun er i buret, han gjør bare det sjefen hans ber han om – som er å mate apen og gjøre buret rent. Eieren var innom her om dagen og da fikk jeg litt sjokk. Han kunne gå inn til henne og hun ble så glad da hun så han! Det handler nok om at hun føler seg trygg hos han, til tross for at han har stengt henne i et bur. Det var han som fant henne og det er han hun har vokst opp med.  Den beste nyheten jeg har fått siden jeg møtte henne er at hun ikke har vært der hele livet sitt. Hun ble funnet på gaten for snart 20 år siden og de første 10-15 årene var hun fri utenfor buret. Det er derfor hun liker hundene så godt og tidligere brukte dem å sove sammen. Hun liker (som jeg har sett til nå) kun eieren og de to minste hundene. Jeg synes forholdet mellom Tintin og hundene er så søtt! Hun er veldig beskyttende virker det som. 

Det var også mange som lurte på hvordan det gikk da jeg prøvde å grave henne ut. Dere skulle sett hvor stresset jeg ble da Silje bare noen meter bortenfor ropte at eieren kom. Jeg sprang derifra så fort jeg bare kunne og tilbake til hotellet. Jeg dro tilbake senere på kvelden for å se om hun var der og det var hun. Jeg la til og med frukt utenfor buret, men det virket ikke som hun ville røre seg engang. Jeg er ganske sikker på at hun ville kommet seg ut av buret om hun prøvde, men jeg kan tenke meg at det kan både være skummelt og forvirrende. Hvor skal hun gå? Hvor skal hun få mat fra? Jeg vet lite om hvordan aper tenker, men hun rømte ikke fra buret etter jeg prøvde å hjelpe henne den natten. Det var kanskje for det beste, for grunnen til at hun ble satt i buret for rundt 5 år siden var fordi hun hadde skadet mange mennesker. Hadde hun rømt og skadet noen barn så hadde det knust hjerte mitt. Hun er virkelig ikke en ape man vil møte på om hun er i dårlig humør. Jeg vil ha henne ut av buret, men det skal ikke gå utover noen andre.
 

Det virker ikke som jeg klarer å gjøre noe med at hun er i fangenskap, men jeg skal fortsette å se om jeg kanskje finner en organisasjon som kan si at dette ikke er lov. Jeg kommer til å fortsette å dra til henne hver dag til jeg drar hjem og så får jeg bare håpe at hun klarer seg. Jeg vil bare oppfordre alle som leser dette igjen om å tenke over hvor dere bruker pengene deres når dere er ute å reiser, og i Norge for så vidt. Det finnes så utrolig mange fryktelige attraksjoner i verden der de behandler dyr dårlig. Det kan umulig være gøy å more seg om du vet at noen andre lider? Det er kun vi turister som bestemmer om de kan holde attraksjonene oppe eller ikke. Slutter vi å støtte dem har de ikke råd til å fortsette. Sammen kan vi hjelpe de som ikke har en stemme i denne verden. 

Tenk deg at dyr kan kommunisere. At de kan fortelle om glede og takknemlighet, men også om sorg, smerte og frykt. Ville du da brydd deg? 

1 kommentar
    1. Jeg har fulgt med på alt som har med apen å gjøre, og jeg synes så synd på den! Det skulle virkelig ikke ha vært lov på noen som helst måte og hatt en ape, eller noen andre dyr fanget i et lite bur.. Du er et fantastisk menneske som bryr deg så mye, og jeg håper det ordner seg for stakkars Tintin til slutt ❤

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg