2017 og alle hårfargene jeg hadde

Det er ikke til å legge skjul på at jeg er glad i å farge håret mitt. Jeg har hatt hvitt hår, mellomblondt, blondt, lysebrunt, brunt og nesten svart hår kun i løpet av 2017. Jeg synes det var gøy å gå igjennom arkivet å se alle fargene. Det er ikke rart håret mitt ble slitt når jeg gikk så mye fram og tilbake! Jeg er enda litt usikker med hva jeg likte best, men jeg håper jeg lar fargen jeg har nå være en stund. La oss starte øverst. 

JANUAR: Jeg var blond i Mexcio. Jeg hadde ikke farget det på en stund og det var egentlig en veldig fin og naturlig farge. 

           

MARS: Da jeg kom hjem fra Mexico hadde jeg utrolig mye ettervekst. Lite penger hadde jeg også, så jeg valgte å farge det selv hjemme. Det var kanskje ikke den beste ideen for det ble helt hvitt. Jeg følte jeg gikk i et med snøen haha!               

MARS: Da dro jeg til en frisør og fikk en veldig fin hårfarge. Jeg ble så fornøyd, men følte hårfargen forsvant ganske fort. 

APRIL: Bilde ble tatt kort tid etter jeg var hos frisørenog det ser allerede mye blondere ut, selv om jeg aldri farget det igjen. Hater når man blir så fornøyd med en farge, men mister den bare av å dusje. 

AUGUST: Det ble veldig spontant da jeg gikk forbi en frisørsalong i Rhodos. Jeg skulle egentlig bare klippe det litt, men endte opp med å farge det brunt igjen. Jeg angrer så på at jeg dro dit, for fargen jeg fikk ble jeg ikke fornøyd med. Det var serriøst grønt mange steder i håret. 

SEPTEMBER: Jeg startet et samarbeid med HendrixHair, frisøren min heter @vildehelenee på Instagram. Jeg farget det mørkere og satt inn veldig lange extensions. Det var også første gangen jeg prøvde noen form for løshår. Det var veldig uvant, men jeg elsket også å ha lengde på håret. 

OKTOBER: Jeg fortsatte å ha i extensions, men håret mitt ble også lysere av seg selv. Det likte jeg! 

DESEMBER: Siden jeg skulle til Thailand valgte jeg å ta ut extensione og farge det litt lysere. Jeg likte ikke mitt eget hår rett etterpå, men nå kunne jeg ikke sett for meg å sette på all det ekstra håret, ikke med det første i alle fall. Det er jo så deilig med kort hår! 

DESEMBER: Håret mitt ble utrolig mye blondere etter 2 uker i Thailand. Det er fortsatt litt mørkt på toppen, men det var også den frisyren vi gikk for når vi farget det. 

2018: Målet mitt er å farge det minst mulig. Jeg er så heldig å ha en frisør som er flink til å pleie håret mitt.  Jeg har også blitt flinkere med hårkurer og sletter det ikke like ofte som før. Hvilken hårfarge likte dere best? 

Sunset

Hei og god morgen alle sammen <3 Jeg våknet for 10 minutter siden, klokken 1 og solen er foresten allerede på tur ned. Sjarmen med å bo i Nord på vinteren eller? Jeg hadde egentlig tenkt å sette på vekkeklokken slik at jeg kunne stå tidlig opp, men glemte å gjøre det før jeg sovnet. Nå er jeg glad jeg ikke gjorde det, for kroppen trengte nok et par timer ekstra med søvn i natt. Jeg sov ikke så mye den natten vi var ute og kom hjem ganske sent i går. Jeg har heller ingen spesielle planer for dagen, så da gjorde det ingenting å våkne nå. 

Tenk at det er nyttårsaften i dag? Jeg gleder meg så masse, men stresses som vanlig også en del. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg liker å ha sånn høvelig oversikt over hva jeg skal, men det har jeg ikke i kveld. Jeg skal spise middag hos en god venninne med hele familien og det gleder jeg meg til. De har vært naboer med oss siden vi flyttet hit, så de har alltid vært en liten ekstra familie for meg i alle år. Jeg blir nok å være der noen timer så må jeg dra å møte fler venner i løpet av kvelden. Det er kanskje det som er vanskeligst med å feire hjemme i Bodø, det er alt for mange jeg vil feire med! Jeg tror kvelden kommer til å bli veldig bra uansett hva jeg velger å gjøre da. Jeg gleder meg. 


Jeg fikk i ikke mange timene i Oslo på fredag, men da jeg var på tur til flytoget var det allerede solnedgang. Det var så fint så jeg var nødt å stoppe opp å knipse noen bilder til dere. Nå skal jeg stå opp av sengen og spise frokost. Dere hører fra meg senere <3 

03:07 Tårer og en drøss av følelser

                                        Jeg vil ikke se tilbake på denne tiden og angre hvem og hva jeg brukte tiden min på.


Jeg har nettopp tørket bort den siste tåren. Klokken er 03:07 og jeg er på flyet hjem fra Thailand. Hvor alle disse følelsene plutselig kom fra vet jeg ikke, men jeg kjenner at det er godt å føle på dem. Jeg ligger på mitt eget sete og de to ledige ved siden av meg. Jeg skulle til å legge meg for en time siden, men så kom tankene å tok overhånd. Ironien i at jeg skrev på bloggen at jeg kun husker å ha grått 2 ganger i løpet av 2017. Nå skulle jeg kanskje på nytt prøvd få meg litt søvn, men trenger å sette ord på noe av det jeg føler først. Jeg ligger derfor her og skriver på notater på mobilen i stedet, til deg som leser dette – om jeg noen gang kommer til å publisere dette.

Jeg er redd jeg ikke tar de rette valgene. Jeg er redd jeg ikke gjør det som gjør meg genuint lykkelig. Jeg er redd for å miste noen av dem som står meg nært. Jeg er redd jeg tror jeg gjør det beste for meg selv, men at valgene e basert på andre ting. Jeg er redd jeg ikke er nok med dem som betyr mest for meg.

Jeg har dårlig samvittighet. Dårlig samvittighet for at jeg ikke ser besteforeldrene mine mer. Dårlig samvittighet for at jeg ikke ser gudmorungen min mer. Dårlig samvittighet for all bekymringen jeg har påført foreldrene mine. Dårlig samvittighet for at jeg ikke elsker meg selv. Dårlig samvittighet for at jeg føler livet mitt er et kaos, når det egentlig er ganske fint. Dårlig samvittighet over at jeg klager over været i Thailand, når jeg egentlig har vunnet i Lotto bare av å kunne reise dit. Dårlig samvittighet for alle dyrene og menneskene som ikke har det bra og fordi jeg har det alt for bra, men fortsatt klager fra tid til annen. 

 

Trenger en person virkelig 8 biler, 2 villaer og 2 fly? Tenk om vi som har så mye kunne hjulpet litt mer. Jeg har nettopp vært et sted der fattigdom er mer synlig enn hjemme i Norge. Det var hunder i gatene som var så syke eller tynne at jeg må lukke øynene. Jeg skulle ønske jeg kunne gjøre mer enn jeg kan. 
 

Jeg tror man blir flinkere jo eldre man blir, på å finne ut hva som er det viktigste i livet. Jeg setter i alle fall pris på andre ting nå enn hva jeg gjorde før. Jeg setter mer pris på foreldrene mine og alt de gjør for meg. Jeg har vokst opp i en utrolig trygg og fin familie. Jeg har fått alt jeg ønsker meg og litt mer, spesielt i form av kjærligheten. I dagens samfunn skal alt handle så mye om hva man har, hva man gjør, hvordan man ser ut eller hva som er det neste. Jeg tror vi glemmer å lever i nuet av og til, jeg gjør det å. Jeg tror også vi glemmer å gjøre det vi selv vil. Jeg er redd jeg mister meg selv oppi det hele. Jeg skulle ønske livet var enkelt. Jeg skulle ønske jeg viste hva jeg ville og jeg skulle ønske tiden aldri tok slutt. Jeg skulle ønske jeg kunne være rundt alle dem jeg bryr meg om døgnet rundt, men mest av alt skulle jeg ønske jeg viste hva som gjorde meg lykkelig. Og der tørker jeg bort den siste tåren, igjen.

Godnatt.

I’m home for real

God morgen babes! Nå sitter jeg og Amalie i stuen hjemme i Bodø. Det er deilig å være hjemme og jeg er så glad jeg valgte å dra hit for å feire nyttår. I går ble jeg hentet på flyplassen med full bil av venner, før vi dro videre til meg og så ut på byen på kvelden. Man skulle kanskje tro at jeg var sliten etter reisen, men etter alle timene med søvn jeg fikk gikk det helt fint. Det var koselig å være med jentene igjen, ha god tid på å sminke seg og skravle i vei. Sofie og Morten skulle ikke ut i går, men kom å vorset med oss før de kjørte oss på byen. Det var en veldig gøy kveld, men gud for et vær det er hjemme. Da byen stengte gikk vi ute i stormen i en halvtime før vi fant en taxi hjem. Se videoene jeg la ut på snap! (martinejooh) Det er så vanskelig på denne tiden av året å skaffe taxi i sentrum, men vi kom oss hjem til slutt. 

I dag skal jeg ikke ut siden det er nyttårsaften i morgen, men hadde nok ikke dratt ut uansett da jeg føler for en rolig kveld. Senere skal jeg dra på besøk til tante og i kveld blir det sikkert en rolig kveld med venner. Jeg må også komme på polet siden det er søndag i morgen, men ellers har jeg null planer. Det er deilig å ikke ha noe å stresse med! Nå skal jeg spise frokost meg girlsa, vi snakkes senere <3På Gardemoen igjen

Hei alle sammen. Jeg er tilbake på Gardemoen igjen, så det var ikke mange timene jeg fikk i Oslo. Nå skal ordentlig hjem og jeg gleder meg så mye! Det var allerede mange på flyplassen da jeg landet i dag tidlig, så jeg sjekket inn bagasjen på Oslo s for å spare tid. Jeg følte meg derfor ikke så smart da jeg satt på flytoget og oppdaget at jeg hadde glemt boardingkortet. Jeg slapp heldigvis køen, men endte opp med å bruke masse tid på å pakke om kofferten på grunn av overvekt. Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig? Jeg hadde 19 kilo fra Thailand og følte jeg tok ut mer enn jeg la i kofferten, men sommerklær veier vel mindre. 
 

Jeg hadde foresten gruet meg til å komme hjem til kulden, men jeg har gått rundt å svettet i hele dag. Jeg måtte til og med ta av meg jakken da jeg var ute å gikk. Jeg skjønner ikke helt hvorfor, for graderstokken viser noe helt annet. Like greit for da var det ingenting som var ille meg å komme hjem igjen. 

Nå er det boarding, snakkes i Bodø! 

Se så blondt håret mitt har blitt i Thailand! Jeg hadde egentlig tenkt å farge det nå når jeg kom hjem, men det blir jeg ikke å gjøre. Jeg elsker fargen nå. Jeg har ikke hatt så tykt hår som jeg har nå på lenge, så nå skal jeg endelig ta godt vare på det. Målet mitt i 2018 er å forbli blond:) 

I’m home

Hei babes!! Jeg er tilbake i Norge igjen og det føles faktisk utrolig godt. Jeg reiste ned uten jakke, så hadde kun hettegenser på meg da jeg landet. Jeg ble overrasket over været for jeg frøs faktisk ingenting da jeg kom ut. Kroppen min er vel fortsatt i sjokk over temperaturforskjellen. Flyturen var foresten AMAZING! Jeg har aldri hatt en så rask og fin flytur før. Den starter ikke så veldig bra, da kroppen min plutselig skulle få et lite sammenbrudd. Ironien i at jeg skrev på bloggen for litt siden at jeg kun har grått 2 ganger i løpet av 2017. Jeg skrev et innlegg om alle følelsene og tankene mine på flyet, så vi får se om jeg tørr å poste det senere. 

Jeg sovnet i alle fall etter knappe 2 timer og våknet ikke før det var frokost. Jeg sov i nesten 7(!!) timer. Jeg var lykkelig da jeg våknet og skjønte at det var under 2 timer til landing. Det var kanskje ikke uten grunn at jeg sov så godt, for jeg var så heldig og fikk 3 seter for meg selv. Jeg var en av de siste som gikk på flyet og hadde sete nesten helt bakerst. Jeg gikk forbi business class og tenkte over hvor deilig det hadde vært med et sete der, men vet dere hva? Mine 3 seter var nesten bedre enn business class. Hele flyet var så å si fult, så jeg vil tro dem rundt seg skulle ønske de hadde mitt sete. Jeg laget meg en liten seng av alle putene og pleddene og la meg godt til rette, så digg! (Jeg tok seff putene til de ledige setene)

Nå skal jeg ta meg en dusj og pakke kofferten. Jeg må være på flyplassen igjen om et par timer, så vi snakkes der<3

                                                                         Elsker at jeg har fått så mange fregner!

Jeg så filmen You get me og den var utrolig bra. Det var 13års aldersgrense så jeg trodde ikke den skulle være skummel, men jeg satt med en pute foran ansiktet halve filmen. Jeg tror ikke den ligger ute på norsk Netflix, men om dere har amerikansk Netflix bør dere se den!

                                     Når jeg la meg var klokken halv 4 i Bangkok og dette var rett etter jeg våknet. Så digg! 


 

Hei fra Bangkok

Hei babes! Nå har jeg nettopp satt meg ved gaten min og flyet mitt går om 2 timer. Jeg kom til flyplassen for 3 timer siden, så jeg har allerede vært her en stund nå. Jeg liker å ha god tid nå jeg reiser og spesielt på store flyplasser som dette. Det er nesten blitt en tradisjon å spise på Burger King når vi reiser herifra så der har jeg vært fram til nå. Jeg gleder meg så til gå ombord på flyet, til å sove og komme hjem til vennene mine. Klokken er 23:00, men det føles som mye senere. Jeg er glad jeg reiser sent, for da sover jeg forhåpentligvis en del timer og turen vil føles kortere. 

Det tar 4 timer med bil fra Hua Hin til Bangkok, så jeg har allerede reist en stund. De åpnet faktisk en flyplass i Hua Hin, men stengte den før man så å si fant ut at den var åpnet. De ga vel opp fordi ingen kjøpte billetter, men prøvde heller ikke så lenge vil jeg si. Taxituren gikk heldigvis fort og det var så fint å se ut når vi nærmet oss sentrum! Jeg var lykkelig da jeg så de hadde fått vegetarburger her, noe de enda ikke har fått på Burger King i Norge! Denne smakte faktisk bedre enn den de selger på macern, men eneste ulempen var at man ikke kunne bestille enkel. Sikkert for få som kjøper den enda. Jeg ble mett i alle fall, så nå kommer jeg til å sove godt på flyet. 

Haha jeg ble så lei av å ta av og på meg sekken, så jeg endte opp med å gå rundt sånn her. Veldig praktisk egentlig! 

Haha multitasker eller? Jeg føler meg så ensom når jeg sitter alene og spiser, men ikke når jeg fikk opp en film på mobilen. Nettet her er ikke så bra, så jeg ser filmer som er nedlastet fra Netflix. Jeg fant ut at man kunne gjøre dette for 3 uker siden, hvorfor har ingen fortalt meg om dette før? Håper jeg ikke er den eneste som viste at man kunne gjøre dette. Nå ser jeg Juleprinsen og den er så koselig. Litt julestemning selv om julen snart er over! 

Vi snakkes når jeg er i Norge<3 

Jeg takker for meg

Nå har jeg nettopp kommet ut av dusjen og snart kommer taxien å henter meg. Tenk at jeg reiser hjem i dag! Denne ferien har gått så utrolig fort, men det er ikke så rart ettersom jeg har hatt det helt fantastisk. Jeg koser meg alltid på familieferie, men jeg kjenner også at det skal bli veldig godt å møte venner igjen. Jeg føler alltid at det er masse jeg ikke fikk gjort, men som jeg sa jeg skulle gjøre før jeg dro. Jeg kan umulig være den eneste som ofte sier på ferie “Ja det må vi gjøre før vi drar” og til slutt er dagen man reiser kommet, men du har kanskje ikke rukket å gjøre halvparten av det du hadde sagt. Jeg lider ikke for å si det sånn, for det har skjedd noe hver eneste dag. Jeg vet jo også helt sikkert at jeg skal tilbake hit. 

Det regner faktisk fortsatt i dag, noe som egentlig suger… Hadde håpet på litt sol den siste dagen, men sånn ble det altså ikke. Jeg har fått gjort andre ting og surret litt rundt på huset i stedet. Jeg og pappa kjørte også på fjellet en siste gang og matet apene. Nå må jeg dra, for nå stå taxien klar utenfor! Vi snakkes fra flyplassen 

Og igjen har jeg surret med innstillingene på kamera, så beklager for litt tynne bilder… Haha jeg ler av disse to bildene! Skulle jo få til et fint bilde av meg og apen, men dette ble resultatet! Bedre lykke neste gang:)


 

Siste dag i regnet

Hei alle sammen! Nå har jeg nettopp kommet hjem fra sentrum med mamma og pappa. Jeg har spist min siste middag i Thailand for denne gang, for i morgen reiser jeg hjem til Norge. Dagene har gått så utrolig fort og jeg skulle gjerne vært her noen dager lengre. I dag ble vi hentet tidlig på morgenen å kjørt en time unna Hua Hin, til grensen til Burma. Derifra har vi syklet 4 mil og stoppet innom flere steder på veien. Vi var faktisk heldig med været, for det startet ikke å regne før den siste halvtimen av turen. Det har regnet siden for å si det sånn, se alle videoene mine på snapchat. Det var en kjempefin tur og at det regnet var ikke det verste som kunne skjedd, selv om jeg skulle ønske det var sol på min siste hele dag. Det var uansett godt å gjøre noe annet enn å shoppe eller være på huset. 
 

Det gikk faktisk ikke opp for meg at jeg skulle reise i morgen, før i dag da vi syklet. Jeg husker ikke hvordan vi kom inn på temaet, men mamma nevnte i alle fall at jeg skulle reise i morgen. “I morgen?!?” Tenkte jeg. Det hadde jeg ikke lagt opp i beregningen min, for jeg trodde nemlig at jeg hadde en hel ekstra dag her. Er jeg den eneste som surrer litt når man er på ferie med foreldre? De ordner og fikser så mye, så jeg føler hjernen min også tar en ferie av og til. (Håper jeg ikke er den eneste haha) Jeg føler meg aldri helt klar for å avslutte en ferie, men det skal også bli veldig godt å komme hjem til vennene mine. 

Kan dere plis krysse fingrer og tær for at det blir sol i morgen for meg? Jeg vil på stranden en siste gang. Takk på forhånd. Nå skal jeg legge meg for jeg holder på å sovne her jeg sitter i sengen. Vi snakkes <3 

 

Grensen til Burma, som vi ikke fikk lov å krysse! Jeg har nettopp søkt og lest mye og det som foregår i det landet er helt sykt… 

Alle stilkene dere ser er ananas! 

Jeg må alltid ta bilde av dyr jeg møter på. Det var masse valper på første stopp, se så søte!

Haha halve kamerarullen <333 

Dette gjorde utrolig vondt i hjertet… De holdt på å rense “hjemme” deres så det var derfor lite vann, men uansett helt sykt at de har lar dem leve der. Jeg måtte gå derifra for dette synes ikke jeg var greit… 

Fikk også vite at det finnes dobbelt så store EKTE haier enn dette?? Havet er skummelt.