Bildedryss festival

                           OPPTUR 2018 

Hei dere♥ Jeg er endelig hjemme igjen etter en lang ferie, og siden jeg kom hjem på søndag har jeg vasket, jobbet og begynt å pakke ut av rommet mitt. Jeg har heldigvis klart å leie ut rommet mitt tiden jeg skal være borte og det er jeg utrolig glad for, om ikke hadde det føles veldig kjedelig å betale på et bosted man ikke bruker. Tenk at det bare er 25 dager til jeg sitter på flyet på vei til Bali? Det er helt uvirkelig og jeg gleder meg enormt mye. Jeg føler denne sommeren har gått utrolig fort, men det er som alle sommerferier. Jeg elsker Norge om sommeren. 

Helgen som var var jeg på festival i hjembyen. Det var tredje året Opptur ble arrangert, men det var første året jeg deltok. Jeg skulle egentlig også i fjor, men som kanskje noen av dere husket ble jeg værende en del lengre i Rhodos. Denne sommeren kunne jeg ikke gå glipp av festivalen og det jeg er utrolig glad for. Jeg hadde det veldig gøy og møtte masse kjentfolk. Det er en ting jeg liker med Bodø forhold til Oslo, jeg kjenner så utrolig mange flere. Jeg kunne godt dratt helt alene på festivalen, for hvert skritt jeg går møter jeg alltid på kjenninger. Jeg tror ikke jeg var med samme person mer enn en halvtime i løpet av hele helgen, for i kjent stil går jeg rundt å hilser på flest mulig. Det er heller ikke ofte vi har så fint vær som det var tiden jeg var hjemme, så jeg var virkelig heldig der. Nå er det bare å glede seg til neste års festival og SÅKLART TIL BALI!! 

SOMMERIDYLL

Hei dere ♥ Nå sitter jeg på hytta i Lofoten og har nettopp spist frokost. Jeg sitter meg en ro i kroppen som er lenge siden jeg har kjent på. Det er så godt å være rundt familien, være tilbake her og spesielt når det er så fint vær. Det har vært litt dårlig vær de seneste dagene før vi kom, men i dag våknet vi opp til stor sol. Jeg har aldri vært her en sommer når det har vært dårlig vær, så vi krysser fingrene for at i år ikke blir den første. 

 

Dere som følger meg på Instagram har nok fått med dere kaoset på søndag, men om ikke får dere høre nå. Ferien kunne først ikke startet verre, men til tross for alt som gikk galt så ble det bra til slutt. Jeg mistet først flyet mitt fra Oslo til Bodø, eller jeg kom 2 min forsinket til innsjekk. Det var veldig kjipt og dama i skranken sa eneste mulighet var å betale nærmere 4 tusen for ny billett om jeg ville reise samme dag:):) Hvor mange fly har ikke jeg “mistet” og mistet de siste to ukene? Skjerpings. Jeg orket ikke betale 4 tusen for nye billetter, så jeg ble vandrene rundt på Gardemoen mens jeg søkte på mobilen etter billige flybilletter. Jeg hadde nesten gitt litt opp da jeg plutselig fant billetter direkte til Svolvær, og da slapp jeg også å dra innom Bodø. Da skulle jeg i hovedsak kommet fram etter under 2 timer, men da vi fløy var det så dårlig vær at vi måtte landet i Bodø. I Bodø ble vi først sittende i flyet en stund siden vi kanskje skulle fly videre, men så kom piloten å sa det ble båt i istedenfor. Båten tar 6-7 timer, så jeg hadde ikke annet valg enn å smøre meg med tålmodighet. Båtturen har aldri gått fortere og jeg koste meg fra jeg gikk ombord, til jeg kom fram. Jeg ble sittende 2 og en halv time i jacuzzi, hørte flere episoder podcast samtidig som jeg spiste tre retters og fikk sovet litt. (Jeg har fått pes fra flere at jeg satt med headsett i en restaurant å spiste fancy middag, men det kunne faktisk ikke blitt så mye bedre uansett. Jeg satt jo også i onepiece haha)  Som dere hører så hadde jeg en fin reise til tross for at jeg startet dagen med å miste flyet. 

 

Til mitt ønske så dro vi på fjelltur i går og det må være den fineste turen jeg har hatt på lenge. Fargene når vi gikk på fjellet var så utrolig fine. Det var perfekt vær og familiekjær som jeg er koste jeg meg ihjel med mamma og pappa. 

I går kveld kom vi fram til hytta på Risvær, en øy som ligger en time fra Svolvær. Mor fikset middag og snacks da vi kom fram, og vi ble sittende å prate lenge. Nå har jeg det godt♥ Dette trengte jeg! 

HAPPY GIRL!!


        ♥ ♥ ♥ ENDELIG ♥ ♥ ♥

Jeg har endelig fått kjøpt meg ny mac!!! Jeg endte opp med air da jeg fikk høre at den ikke var så veldig ulik fra pro, som jeg egentlig ville ha. Den jeg ville ha selger de ikke lengre i butikkene engang. De nyeste macene har kanskje fått en del kule funksjoner, men når det kun er en inngang så valgte jeg lett noe annet. Man må i tilegg kjøpe alt av ekstra utstyr utenom, apple vet virkelig hvordan de skal tjene mye penger. Nå finnes jeg ikke litt sur eller irritert over at macen ble stjålet, for finnes deg egentlig noe bedre enn en helt ny datamaskin? En fresh start. Jeg har nesten glemt hva jeg hadde på macen, så sorgene mine er heldigvis borte nå. Jeg har også kjøpt meg et nytt headsett og endelig kan jeg trene med god lyd på ørene. Jeg har i alle år kun brukt de som følger med til iphone eller headsett uten så god lyd, så disse var virkelig en oppgradering. Disse er også trådløse noe jeg lenge har ønsket meg, men ikke tatt meg råd til å kjøpe. Dette har vært en bra dag og formen er også på topp, til tross for at jeg ikke la meg før etter 5 i natt. Jeg takker gud for at jeg nesten aldri blir dårlig når jeg har vært ute, i motsetning til flere av vennnene mine. Lise er på besøk nå og begynner nok å bli litt lei av å vente på meg, så vi tenker å gå oss en tur i finværet. 

Snakkes ♥

Første bad i Norge

FOR EN DAG jeg har har hatt til nå! Jeg la meg sent i går etter en telefonsamtale som fikk meg til å sove bedre enn på lenge. Det er ikke så mye som skal til noen ganger. Jeg våknet derfor klokken 11 i dag og da laget jeg meg en god frokost og så et par episoder av Love Island. Jeg fikk etterpå satt på en vask med klær før jeg fikk melding av Lise om vi skulle møtes, en god venninne fra Bodø. Hun er på besøk i Oslo med kjæresten så jeg kledde på meg bikinien å gikk ned til Tjuvhomen å møtte dem. Jeg har nå bodd i Oslo i snart 2 år og jeg har enda ikke badet her før, det gikk faktisk ikke opp for meg før i dag. Jeg gjorde det ikke sommeren i fjor og før i dag hadde jeg ikke badet i Norge i år engang. Jeg sa det til Lise da vi lå å solet oss; Jeg må nesten ha besøk for å innse hvor heldig jeg er som bor et sted hvor sommeren er lengre enn en uke. Jeg setter veldig pris på det og skal fra nå av utnyte været litt mer enn jeg har gjort… Jeg elsker jo å bade! 
 

Jeg ble også sjokert over hvor varmt vannet var. Jeg tenkte jeg ikke skulle kjenne på vannet før jeg hoppet, i tvil om at jeg skulle feige ut. Når jeg først kom meg i vannet så kunne jeg ligget der lenge. Det var så deilig og varmt! I morgen har vi allerede planlagt å dra tidlig til stranden og utnyte den siste dagen vi har sammen. Jeg reiser jo nordover på søndag og jeg krysser fingrene for at det blir i alle fall halvparten så fint vær som vi har her i Sør. Nå må jeg begynne å fikse meg, vi skal drikke litt vin i bakgården til Mathilde ♥ Vi snakkes 


Q&A BALI

 

Hvor skal du bo og hvor er skolen? 

Jeg skal på på Campus og undervisningen er også på campus. Område heter Seminyak. Jeg har søkt å sett bilder fra området og det ser utrolig fint ut! Jeg har også snakket med folk som har gått skole der og de sier at det er enda finere i virkeligheten. Skolen ligger 25 minutter fra flyplassen og 15 minutter fra Kuta ( Jeg fant informasjonen på GoStudy sine sider, men lurer på om noen som leser informasjonen i det hele tatt vet hvor Kuta er haha) 

Når reiser du? 

25 August ♥♥

Hvilken orginasasjon reiser du med? 

GoStudy

Kan man få støtte av lånekassen? 

JA! 

Hvilket studie skal du ta? 

Jeg skal ta privatist. Om jeg ikke tar helt feil så er det noe helt nytt de har startet med. Jeg ska ta opp to fag, norsk og historie. Jeg strøyk på begge eksamenene på videregående og fikk derfor ikke karakter i de to fagene.

Hvorfor gjør du dette? 

For det første er det for å forhåpentligvis klare å fullføre skolen. Jeg vet ikke helt hva jeg skal studere videre, men da har jeg i alle fall muligheten. For det andre så trenger jeg å gjøre noe nytt og er veldig lei av det jeg gjør hjemme i Oslo nå. For det tredje DET ER I BALI! Et sted jeg har hatt lyst å reise til lenge, og nå får jeg være der i hele tre måneder. Jeg gleder meg SÅ mye! 

Reiser du alene? 

Ja det gjør jeg. Jeg synes ting som dette kan være gøy å gjøre alene. Det gjør at jeg lettere blir kjent med flere mennesker, og er det en ting jeg liker så er det å få nye kjentskap. Jeg trenger heller ikke å tenke på noen andre enn meg selv. 

Tar dere eksamen der eller i Norge? 

Det er kun undervisning i Bali, så jeg tar eksamener når jeg kommer hjem. 

Hvor lenge skal du være der? 

Jeg skal være der 10 uker 

Kjenner du noen som skal? 

Nei ikke som jeg vet om, så om noen av dere gjør det gjerne kommenter navn 

Aldri ensom

Hei dere ♥ Nå har jeg nettopp kommet hjem etter en liten bytur. Jeg kjente på hele kroppen at jeg trengte å gå meg en tur, spesielt siden det har vært så fint vær i hele dag. Jeg hadde ikke gjort annet enn å ligge i sengen å se serie siden jeg våknet, så det var veldig godt å røre litt på seg. Planen var egentlig bare å høre på musikk og gå en tur, men når jeg velger å gå mitt i sentrum er shoppingsmulighetene ganske nær. Jeg endte derfor opp med et belteveske, et smykke, sokker og en t- skjorte. Det var masse salg i butikkene så jeg hadde egentlig lyst å se lengre, men jeg var ikke så veldig keen på å begynne å prøve masse i dag. T-skjorten har jeg tenkt lenge på å kjøpe og nå var den til og med på halv pris, så jeg er veldig glad jeg ventet med å kjøpe den. 

 

Da jeg hadde betalt på siste butikken jeg ville innom hadde det begynt å regne og gjett om jeg ble glad. Planen var jo å dra hjem og ingenting er bedre enn å ligge i sengen, spise middag, se serie og høre at regnet slår ned utenfor vinduet. Er det flere enn meg som føler regnet er utrolig beroligende? Da jeg var på utveksling i USA brukte jeg og vertsmoren min ofte å legge oss i hengekøyen (under tak) på verandaen om det begynte å regne. Jeg tror det var henne og alle de gode samtalene vi hadde sammen som fikk meg til å like regnet på den måten jeg gjør nå. Så klart passer det seg ikke alltid med regn, men ofte.

 

Siden jeg kom hjem fra Hellas har jeg vært mere alene enn jeg har vært med venner. Jeg har hatt mange som har sport om å henge,(snikskryt😋 haha neida) men jeg har kost meg alt for mye i eget selskap. Jeg var med mennesker 24/7 fra jeg kom til øyen og delte også rom med noen hver eneste natt, så det er ikke rart at jeg har savnet å kunne puste ut helt alene. Rhodosboblen kan faktisk sammenlignes veldig med Paradiseboblen. Før hatet jeg å være alene og ville helst være rundt mennesker hele tiden, men nå kan jeg kose meg lenge i eget selskap. Når det har gått noen dager så kribler det så klart i hele kroppen og jeg kan ikke vente med å være med de fantastiske vennene mine. Selv om jeg er alene, så føler jeg meg aldri ensom og det er jeg utrolig glad for. Jeg tror fort jeg kunne føle meg ensom om jeg var alene før og det var nok derfor jeg mislikte det så sterkt. Tenk så mye bedre det meste blir når man blir eldre. Formen var ikke på topp da jeg våknet i dag, men den begynner heldigvis å bli mye bedre. Nå skal jeg spise opp suppen og se serie, vi snakkes ♥ Fortsett å send inn spørsmål om dere lurer på noe angående skolen i Bali! Innlegget kommer ut i morgen

Skulle egentlig late som jeg hadde laget suppe selv, meeen det enkle er ofte det beste. 

Dette vil jeg oppleve i Bali

Om litt over en måned flytter jeg 3 måneder til Bali, wow så fort tiden har gått og hvor rart det var å skrive den setningen. Jeg føler ikke det er lenge siden jeg bestemte meg for å reise, men det er allerede et par måneder siden. Det er uvirkelig at det er så kort tid igjen, tenk dere hvor mye kult jeg har i vente! Jeg kjenner det kribler i hele kroppen når jeg sitter å ser på alt det er å gjøre på øyen. Jeg reiser i hovedsak fordi jeg prøver å fulføre skolen og det er og vil bli min første prioritert, men jeg skal også klare å få tid til litt (mye) sightseeing. Jeg vet også det er mange spørsmål angående skolen jeg skal gå og det tenker jeg å lage et innlegg om i morgen eller i kveld. Nå har jeg funnet fram litt ting jeg vil se og gjøre på fridagene mine. Har du eller kjenner du noen som har vært i Bali så gjerne kom med tips til ting å gjøre og se♥

 

               BALI 2018🌴☀️🌏✈️

ØYHOPPING

Når jeg har snakket med folk som har vært i Bali har dette vært nummer 1 tipset til alle. Det sies at det fineste med Bali er faktisk øyene utenfor, så det er ingen tvil om at jeg må besøke en eller flere av dem. En øy som går igjen hos de fleste er Gili øyen. Jeg har sett en del bilder og det ser helt nydelig ut. 

Nusa Penida er også en veldig kjent øy. Noen av dere har kanskje sett denne delen av øyen før? (øverst til høyre) Jeg føler det er en standard plass å ta bilde å poste om man har vært på øyen. Jeg har i alle fall sett mange bilder derifra, og dere skal ikke se bort i fra at jeg poster et fra samme sted. Det ser helt fantastisk ut. 

 

BALI EDGE POOL

Denne resorten fant jeg da jeg søkte litt rundt på Instagram om Bali. Jeg syntes det så utrolig kult ut og spesielt om man tar på seg svømmebriller og ser under vannet. Jeg har ikke sjekket opp hvor dette ligger, men det har jeg heller ikke med skolen… Skjerpings. I kveld skal jeg finne ut alt dere lurer på og meg selv inkludert. 

BALI FOSS 🌊 

Finnes det foresten et annet ord enn foss? Det står helt stille og jeg måtte nettopp oversette fra engelsk. Waterfall høres mye bedre ut og jeg føler vi har et annet ord en foss på norsk, MEN samma det haha!! Jeg vil i alle fall dra å besøke flere av dem. Dette føler jeg virkelig er en ting alle gjør i Bali. 

BESØKE TEMPEL🗿

Det finnes utrolig mange tempel i Bali, og jeg har funnet et par jeg virkelig har lyst å besøke. De to høye stenskrupturene tror jeg skal ligge rett ved et ganske stort tempel som virker kult, Besakih Temple er det største tempelet på øya og det ser utrolig interesant ut! Jeg tror jeg vil ha guide om jeg skal besøke tempelet, for av erfaring liker jeg faktisk å lære om gammel historie. 

LEIE BUNGALOWS💞

Jeg har alltid hatt lyst å leie en bungalow som står i havet. Jeg har bodd i bungalow tidligere, men dette slår alt! Tenk å våkne opp på morningen å hoppe rett i havet. Jeg håper å få besøk når jeg er der og da hadde det vært perfekt å leie lignende som bildet over noen dager. Jeg har i tillegg også hørt at alt er så utrolig billig i Bali. Du kan få en suite til samme pris som et vanlig hotellrom i Norge, om ikke billigere. 

SPISE MASSE GOD MAT 🍍

Jeg håper virkelig alt jeg har hørt om maten i Bali stemmer. Det skal være mye sunn og vegansk mat over alt, spesielt smoothiebowls cafér. Jeg føler Bali er kjent for sine Instavennnlige måltider, noe som er perfekt for meg som driver med SoME. Jeg gleder meg til å kunne dra å kjøpe smoothiebowls til frokost og til å teste ut lokale vegetarretter. 

RAFTING, ZIP LINE🚤

Jeg elsker alt som kan gi meg adrenalinrush og hva er vell bedre enn rafting og zip line? Jeg har hørt at de har dette flere steder, så det er noe jeg kan se på når jeg kommer fram. Jeg har aldri prøvd verken zip line eller rafting før heller. Jo jeg har testet rafting for noen år siden, men det var ikke noe å skryte av så forventningene er store på disse to! Jeg skal spørre meg litt rundt når jeg kommer og finne ut hvor den fineste strekningen å ta zip line er, så skal jeg filme å vise dere! 

MATE APER🐒

For dere som har fulgt meg en stund så vet dere at mitt favorittdyr i hele verden er aper. Jeg er spent på hvordan apene er der i forhold til de jeg er rundt i Thailand. Jeg hart hørt av flere at de kan være litt agresive, men jeg tror det handler mest om hvordan du selv er mot dem. Er mennesker redd så merker også dyrene det, og vil da oppføre seg annerledes. Jeg vet allerede at det er masse steder man kan dra for å se aper, så jeg blir nok å dra innom de fleste stedene. Aper er så utrolig kule, søte, morsomme og intelligente. 

 

Til mitt eget beste.

 

Hei dere♥ Nå har jeg nettopp sett et par episoder av Love Island UK. Det er et realityprogram jeg aldri har sett før og nå kommer snart første sesong til Norge, så det var på tide å se hva opplegget gikk ut på. Jeg elsker jo reality som dere kanskje vet og dette programmet var ikke noe unntak. Det er ganske mye putetv for min del, men det er mest gøy. Jeg håper norske sesongen blir like morro som den jeg følger med på nå. I natt har jeg sovet så utrolig godt. Jeg elsker å være tilbake i Norge til sengen min, leiligheten og alenetiden(!!). I morgen skulle jeg egentlig reist til Larvik for å være med på Stavernfestivalen, men i år må jeg dessverre droppe det hele. Jeg går på antibiotika og er generelt ikke i topp form. Det er selvfølgelig utrolig kjipt at jeg ikke får dratt på festivalen, spesielt siden så mange av vennene mine skal og på grunn av alle de brae artistene. Siden jeg kjenner så mange som skal så får jeg vell med meg alle konsertene via SoMe uansett haha;) Jeg vet ikke helt hva jeg skal bruke tiden min på her i Oslo, men det blir vel for det meste å samle opp krefter, se serie og spise god mat. 

Til tross for at jeg nettopp har hatt en lang ferie, så er det ikke lenge til jeg reiser igjen. Det er også en av grunnene til at valget om å droppe festilvalen ble litt lettere, for jeg ønsker jo ikke å starte en ferie med å være syk. På søndag reiser jeg til Lofoten med familien og jeg gleder meg såå mye. Vi skal være på hytta i Risvær, en øy som ligger like utenfor Svolvær. Der skal jeg være en uke med famiien før jeg reiser til Bodø å blir der en uke til. For å være ærlig så gleder jeg meg mest til hytta med familien. Jeg har ikke vært der på veldig lenge og jeg har det alltid så gøy der. Vi drar ut å fisker, spiller kort, kjører båt, bader, kjører vannski, dykker, u name it! Det er alltid noe å gjøre, men også mye tid til å trekke seg tilbake å ta det helt med ro.

 

Fin morgenrutine? Pille, nesespray, øredråper og hostesaft. Love my life ♥♥ 

BILDEDRYSS

Nå skal jeg vise dere hva en av grunnene til hvorfor jeg ikke klarte å reise hjem var…

 


 


 

SE SÅ UTROLIG FINT!! 

Dette må virkelig være den fineste villaen jeg noen gang har bodd på. Jeg forelsker meg bare mer og mer i denne øyen. Jeg skal vise dere senere hvordan jeg bodde de to første ukene, men det kan virkelig ikke sammenlignes med dette stedet. Jeg hadde verdens beste roomie da jeg bodde på hotell, så jeg hadde det egentlig ikke så ille i starten heller når jeg tenker meg om. Det var på denne villaen jeg endte opp på et nachpiel natten før jeg egentlig skulle hjem til Norge. Jeg kjente kun to av guttene som bodde her fra før og så var det to helt nye. Jeg husker ikke om jeg fortalte historien til dere, men jeg dro hit noen timer før jeg skulle på flyplassen og kort tid etterpå flyttet jeg inn. Det var utrolig spontant, men det var også en ganske lett avgjørelse. De var morsomme å henge meg og flytte inn til en villa med dem var noe jeg ikke kunne takke nei til. Det endte også opp med å bli utrolig gøy, så gøy at jeg faktisk mistet flyet enda en gang (som flere fikk med seg via Instagram)… Haha er det mulig! Jeg savner det allerede. 

Det var utrolig snilt av dem at jeg fikk bo sammen med dem og vi hadde noen veldig morsome kvelder sammen. Alle bor heldigvis i Oslo, så vi ses vel når de er hjemme igjen! Jeg er så misunnelig på dem som fortsatt koser seg på øyen. Jeg skulle til å skrive i varmen, men så har vi like fint vær i Oslo om dagene. Det elsker jeg. 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Jeg hadde tydeligvis kun tatt et bilde av denne delen av rommet og bildet ble veldig uklart, men dere ser sånn høvelig. Jeg og Madelen fikk det fineste rommet de første dagene ♥ Så snilt! 

Luksus å våkne opp til dette ♥♥♥

Rhodostips – restaurant

Kringlan Restaurant & Cafe

Adresse: Ionos Dragoumi 14, Rodos 851 00, 

Jeg får fortsatt meldinger av lesere som skal eller er i Rhodos om tips til steder å spise, og jeg har heldigvis fortsatt et par restauranter å vise dere. Kringlan ligger ikke så langt unna stranden og er en restaurant jeg dro ofte til. Det er nesten kun svensker som jobber der, og maten er også preget av europeisk mat. Jeg har postet en del bilder av maten fra dette stedet på Instagram, og da har jeg alltid fått spørsmål om hvor jeg har spist fordi maten har sett så god ut. Halloumiburgeren her er magisk, samme med laksen og suppene. Menyen blir veldig forminsket for min del som ikke spiser kjøtt, men jeg har hørt at tacoen smaker godt og de svenske kjøttbollene (fløtesausen og potetmosen her her den beste jeg har smakt!!). De ansatte er hyggelige og prisene er greie. Jeg anbefaler virkelig maten og dette stedet♥ Jeg merker at jeg ikke har spist frokost enda, for jeg blir bare mer og mer sulten når jeg skriver om mat. Nå skal jeg lage meg frokost og så skal jeg begynne med innlegg med bilder fra Rhodos. Jeg vet det er flere av dere som har ønsket det! ♥


Haha jeg var nødt å vise dere forskjellen på bordet ved meg og Petter 😂 😂 Ser dere hvem som sitter hvor? 

Brokkolisuppe!! Denne er så digg.