BALI AT NIGHT


Nok en dag er snart over og jeg forelsker meg bare mer og mer i dette stedet. I dag har vi brukt store deler av dagen til å ligge på stranden, noe jeg er spent på om jeg kommer til å bli lei av etterhvert. Hverdagen kommer nok sakte men sikkert tror jeg, men akkurat nå føler jeg veldig på feriefølelsen. Jeg har til og med gjort en del skole utenom skolen, så hvem skulle trodd at jeg fortsatt klarer å ha feriefølelse? Jeg håper motivasjonen for å studere holder seg der den er, for denne gangen har jeg egentlig ikke noe annet valg enn å fortsette. Jeg skal ikke kaste bort enda en sjanse på å gjøre ferdig disse fagene. 

Nå er klokken 10 på kvelden og jeg skal snart stelle meg og komme meg i seng. I morgen skal vi på utflukt så det er viktig å være opplagt til det. VI SKAL SE PÅ APER!! fossefall, tempel og mye annet gøy. Dere som har fulgt meg en stund skjønte kanskje at det jeg gleder meg mest til er å være med apene. Jeg vet ikke hva det er med aper, men jeg synes bare de er utrolig fascinerende, søt og morsom å være rundt. De er så utrolig smarte også. Vi blir hentet i morgen klokken 9 og det tar ca en og en halv time å kjøre til første stopp. Jeg gleder meg enormt mye og kamera blir så klart med på turen, og jeg skal også vlogge så dere får bli med på hele reisen. 


                                   
                                                                         Buksen er fra Kouture, link HER

Jeg elsker at vi bor rett ved stranden og at det hver kveld er utrolig koselig der. Hver restaurant har livemusikk og sakkosekkene dere ser er like god å sitte i som de ser ut til! Vi ble liggende noen timer på rommet etter stranden, så jeg og Silje gikk derfor en tur i stad for å gjøre annet enn å være på hotellet. Jeg må klype meg selv i armen av og til, tenk at dette skal være min hverdag til November? Jeg føler at alt til nå har vært så utrolig bra. Jeg kunne heller ikke tenkt meg å bo med noen andre enn Silje (som aldri vil stå i ro på bilder eller være med på bilder som dere kanskje ser haha… Hun har heldigvis ingenting i mot med å ta bilder av meg da hehe😈) MEN Tenk så tilfeldig? Jeg føler det er hun jeg har klikket best med, så at vi faktisk havnet på rom sammen kunne ikke blitt bedre. Flere tror vi kjente hverandre fra før, så det sier kanskje litt. Jeg blir også kjent med flere for hver dag og vi er en ganske kul gjeng samlet her. Wow livet er ganske fantastisk!! Nå skal jeg pusse tennene å komme meg i seng, vi snakkes 

ROOMSERVICE

Hei dere ♥ Jeg er på vei ut døren, men først tenkte jeg å oppdatere dere litt raskt. Planen var egentlig å ta det rolig på hotellet, men så fikk jeg plutselig et innfall om at jeg ville bli med resten av gjengen ut. Utelivet skal være ganske bra i følge de som allerede har testet det ut, så jeg er spent på hvordan kvelden blir. Jeg tror og håper den blir veldig bra, spesielt nå som vi begynner å bli litt kjent flere av oss. Jeg meldte meg også opp til surfekurs tidligere i dag!!! Det gleder jeg meg syykt mye til. Jeg har aldri prøvd å surfe, men jeg har hørt at det vist nok skal være veldig tungt og vanskeligere enn det ser ut som. Jeg oppdaterer dere når det skjer, som er om to uker. Jeg føler det er obligatorisk å prøve å surfe når man er i Bali og jeg håper virkelig jeg får det til, i alle fall klare å fange en bølge. 

 

Jeg og Silje bestilte roomservice for et par timer siden, så i dag hadde vi date på balkongen vår! Såå koselig ♥♥Nå må jeg kle på meg skoene å dra, klokken er litt over 8 på kvelden her og de andre venter. Vi snakkes!! 

FOODHEAVEN

KYND COMMUNITY 

Jeg har lyst å dele med dere en tekst jeg leste på veggen på restauranten tidligere i dag, en motivasjonstekst. Anbefaler dere alle til å bruke et par minutter til å lese og tenke over denne teksten. Den traff i alle fall meg veldig, og jeg likte den utrolig godt. 

DAMN LIFE IS GOOD. HOW LUCKY WE ARE TO BE HERE, RIGHT HERE IN BALI. 

 

REMEMBER THAT IN EVERY SITUATION PRESENTED TO YOU

THERE IS A LESSON. TAKE IT.

NEVER EVER STOP LEARNING. FAIL, BUT DO IT QUICKLY & LEARN FROM IT. 

 

TRUST PEOPLE UNTIL THEY GIVE YOU REASON NOT TO.

YOU DON’T NEED A LOT OF FRIENDS, JUST QUALITY FRIENDSHIPS.

KNOW THAT SOME PEOPLE WILL CHANGE YOUR LIFE FOR EVER. FIND THEM. 

 

NEVER FORGET YOU ARE SO MUCH MORE THAN JUST THIS PHYSICAL BODY.

CONNECT SPIRITUALLY.

 

KARMA IS REAL. GIVE MORE. WAY MORE.

GIVING IS THE MOST PURE FORM OF HAPPINESS. 

 

UNDERSTAND THE POWER OF THOUGH. THOUGH IS CREATION. 

OH AND ENERGIES, DON’T FORGET ENERGIES. BE CONCIOUS OF ENERGY.

THE ENERGY YOU PUT OUT THROUGH THOUGHTS, WORDS & ACTIONS. 

 

WHAT ABOUT THE ENERGY YOU PUT IN?

YOUR BODY IS CREATING BASED ON THE FOOD YOU PUT INTO IT.

ENERGISE IT, NOURISH IT, LOVE IT , TREASURE IT.

 

MEDITATION IS KEY. LOVE IS ALWAYS THE ANSWER. 

MOTHER EART NEEDS US, NEEDS YOU.

TOGETHER LETS PROTECT HER. 

TOGETHER LETS BE KYND. 

I går kveld satt jeg å søkte på steder man kunne bestille smoothiebowls og jeg fant utrolig mange forskjellige caféer og restauranter. Vi bestemte oss allerede i dag for å teste ut en av dem, som visst nok skulle være en av de beste. Maten så ikke bare himmelsk ut, men den smakte også utrolig godt. For en stund siden hadde jeg en periode der jeg laget meg smoothie nesten hver dag til frokost, så jeg merket at jeg virkelig hadde savnet smoothie den siste tiden. Restauranten hadde gode priser, alt var vegansk, instavenlig og smakte til og med bedre enn det så ut som, så vi hadde virkelig ingenting å klage på. 

Vi har bestemt oss for å teste ut steder som dette en gang i uken, om ikke flere. Jeg prøver å gjøre research ofte for for å finne ut hva jeg vil se, gjøre, steder å spise, steder å dra osv før jeg reiser hjem. Jeg vil prøve å rekke masse tiden jeg er her og da må man starta planleggingen tidlig. 
 

Nå var egentlig planen å dra ut å løpe, men før jeg viste ordet av det var solen nede. Jeg har ikke skaffet meg treningspass og løpe på stranden når det er mørkt frister ikke så mye akkurat nå, og jeg har uansett en del skole å gjøre. Det er faktisk en ting som er litt kjipt med Bali. Solen begynner å gå ned halv 6, så vi har 12 timer dag og 12 timer kveld/natt. Kveldene er derfor utrolig lange her nede, men det er fortsatt varmt og utrolig koselig på kvelden heldigvis. I dag har jeg vært på skolen, spist ute, sett serier og jobbet med historie. En hverdag jeg fort kan bli vant med skal jeg si dere ♥ Nå ska jeg og roomien min se love Island, vi snakkes! 

The more i traveled 

 

THE MORE I TRAVELED 

THE MORE I REALIZED 

FEAR MAKES STRANGERS

OF PEOPLE WHO 

SHOULD BE FRIENDS.


Jogge på stranden etter skolen, fylle opp kjøleskapet med masse deilig frukt, ligge ved bassenget å nyte musikken, tilværelsen og gå en time på stranden i solnedgangen. Shitt nå har jeg det fint. Jeg slapper endelig av i hele kroppen. De siste ukene hjemme i Norge har vært litt kaos med flytting og reisenerver, men nå er alle bekymringene helt borte. Jeg har startet på skolen igjen som i seg selv ikke er det morsomste jeg vet om, MEN jeg er heldigvis motivert. Jeg vil gjøre det bra denne gangen og jeg skal klare det. Læreren vår er kul og han fikk plutselig en norsktime til å bli spennende, til tross for ganske så kjedelig stoff. Jeg gleder meg til helgen og til jeg har fullført min første ordentlig skoleuke på veldig lang tid. Jeg føler meg heldig. 
 

SHOPPING OG KINO

           BEACHWALK
I dag fikk vi testet ut et av kjøpesentrene her på Bali. Vi dro til beachwalk som ligger ca 10 minutter fra hotellet vårt og det var virkelig så bra som vi hadde hørt om! De hadde så mange av mine favorittbutikker og jeg ville egentlig bare gå å shoppe masse i flere timer. Jeg klarte å beherske meg for jeg er faktisk nødt til å tenke litt på pengene her nede. Det er litt kjipt å skulle bruke opp alt den første måneden og så ikke ha muligheten til å være med på ting resten av oppholdet. Jeg vil heller legge pengene mine på opplevelser og reiser enn masse klær som jeg allerede har mer enn nok av. Jeg kjøpte med meg litt skolesaker og en badedrakt så helt tomhendt dro jeg ikke fra senteret. 


Vanligvis kan man kjøpe en middag til 10-50 kroner her nede, så når vi fikk regning på 200.000 rupi (ca 120nok) ble vi ganske så sjokkerte. Jeg klarte heller ikke spise mer enn en tugge av salaten fordi den smakte sushi, noe servitøren faktisk også advarte meg om på forhånd:))) Jeg merker at jeg allerede har blitt litt for vant med de lave prisene når jeg kommenterer på at dette var dyrt, men i forhold til alle andre steder vi har sett var det en del. 

Etter en liten runde i butikkene dro vi på kino! Der var det utrolig bra service og fantastiske gode stoler. Så gode at halvparten av gjengen faktisk sovnet før filmen startet og våknet ikke før filmen var ferdig. Vi bestilte også mat og drikke da vi kjøpte billetter og rett før kinoen startet kom de inn å serverte oss. Jeg bestilte matcha tea og nachos og hadde derfor lite å klage på når jeg satt i salen. Filmen falt dessverre ikke helt i smak for min del da det ble alt for mye slossing og blod, men det gjorde faktisk ikke så mye. Vi gjorde det mest for opplevelsen sin skyld, men neste gang kommer jeg nok til å se traileren til filmen først. Vi betalte 60.000 rubi for den beste kinosalen og det er rundt 30 kroner, så det er utrolig billig her med andre ord. Nå er klokken snart 1, så jeg er nødt til å legge meg! Vi snakkes i morgen ♥


BILDEDRYSS

           Klasserommet 

Klasserommet ligger på hotellet og det tar meg ca et minutt å gå fra hotellrommet mitt, luksus!! Tidligere i dag hadde vi infomøte der, der vi blant annet gikk igjennom ting som skal skje fremover, ting man kan gjøre her, litt regler og annet praktisk informasjon. Det er kanskje flere av dere som har hørt om jordskjelvene som har vært? Jeg vet i alle fall at noen av dere har det etter et par bekymringsmeldinger og råd om å ikke reise hit. Det er veldig hyggelig at dere bryr dere, men saken er at de ville ikke sendt 200 elever til et sted det var farlig å reise til. Det gjøres utrolig mange undersøkelser rundt dette og skulle det skje at det skulle komme et jordskjelv eller tsunami, så hadde vi blitt varslet i god tid før. Jeg tenker derfor ikke så alt for mye på dette, tror og håper det ikke skjer noe tiden vi er her. Jeg tenkte bare å forklare litt siden jeg har fått en del spørsmål rundt akkurat dette den siste tiden. Både jordskjelv og tsunami har jeg opplevd før, jordskjelv i Rhodos i fjor og tsunamien i Thailand i 2004. Sistenevnte var definitivt det jeg husker best, og jeg håper jeg aldri må være vitne til noe lignende igjen.


       Fra middagen i gårAltså se hvor koselig vi har det!! Solnedgang, live musikk, fine folk og god mat. Restauranten vi spiste på ligger rett nedenfor hotellet, så det blir nok mange flere kvelder som dette. Her spiste vi også felles middag i dag, siden resten av studentene kom i går kveld. Jeg var ikke hjemme da de kom, og når jeg kom hjem på kvelden lå allerede min nye roomie å sov. Jeg var litt redd for at det skulle være kleint da vi våknet i dag tidlig, bare en halvmeter fra hverandre, men det gikk veldig fint. Jeg har vært heldig med roomie og vi klikket raskt. Vi skal tross alt være her en stund, så det er godt å dele rom med noen man faktisk kommer overens med og har ting til felles med. 
          Hotellområdet  

Jeg vet ikke hva jeg så for meg før jeg dro hit, men dette var langt i fra det. Jeg hadde ikke gjort så mye research før avreise, så jeg hadde egentlig ingen store forventninger eller ønsketenkninger. Det var mørkt når vi kom, så når jeg våknet dagen etter å fikk se rundt på området ble jeg utrolig glad. Nå er klokken 10 på kvelden og jeg er supertrøtt etter en lang dag på stranden. Jeg beklager om det ble en del skrivefeil i dette innlegget, men hjernen min jobber ikke så bra akkurat nå haha… Jeg merker jeg sliter med å holde øynene oppe. I morgen starter skolen og det blir veldig spennende! Ønsk meg lykke til ♥ Godnatt 

TRIST, OG SUR, MEN MEST GLAD.

                                       FRA BALKONGEN VÅR 


                                                                     Her kommer jeg til å trives. Elsker å våkne opp til denne utsikten!! 

Jeg hadde en utrolig fin første dag i går, og nå gleder jeg meg bare enda mere til de neste månedene. Jeg våknet først i litt panikk for at jeg hadde forsovet meg (som egentlig ikke hadde gjort noe, annet enn at jeg ikke hadde rukket frokost), men så var det bare en drøm. Dere skjønner kanskje hvor godt jeg liker hotellfrokost, når jeg faktisk klarer å drømme at jeg forsover meg til den haha… Frokosten gikk over alle forventningene mine og jeg er glad vi får en god start på dagen, hver eneste dag. Frokost har og vil alltid være mitt favorittmåltid og det viktigste måltidet, synes jeg.  

                  FROKOSTEN 

 

Da vi hadde spist  frokost dro vi ned til stranden for å bade, sole oss og høre på musikk. Når jeg lå der tenkte jeg ekstra over hvor utrolig jeg og alle i Norge er. Tenk at vi har muligheten til å gå skole på steder som dette, og at vi til og med får hjelp av lånekassen? Det er et utrolig bra tilbud som jeg setter veldig stor pris på.

 

Etter noen timer på stranden skjedde det noe som var mindre hyggelig. Vi var på vei opp fra vannet da vi så mange lokalfolk gående mot havet i en stor gruppe. De kom bærende på noe som de kastet ut i havet. Vi gikk nærmere for å se og vet dere hva vi fant? Søppel, utrolig masse plastikk og mat. Plutselig ser jeg noen vinger som flakser og så ser jeg to ender. Det var to ender som nesten ikke hadde vinger igjen og som hadde steiner festet til foten. Den ene anden ble skylt ut mot havet og døde nok like etter, mens den andre klarte å halte seg bortover på stranden. Prøve å skrike (lage lyd) etter hjelp og prøvde fortvilet å gå mot alle turistene som lå på stranden. Jeg vet at man skal respektere andre sine kulturer, men DETTE? Det er så langt ifra okei som man får det. For det første, hva tror de skjer med all plasten de kaster i havet? For det andre, hvem kan være så onde mot dyr? For det tredje, om de først skal drepe et dyr, så drep den da!!! Ikke la den gå å pine til døden. 

Alt dette fikk meg så opprørt at jeg til slutt ble stående å gråte på stranden. Jeg visste ikke hva jeg kunne gjøre, men det eneste jeg ville var at noen skulle ta livet av den. Den var brent av vingene på, kunne nesten ikke lage lyd og var utrolig redd. Jeg og noen engelske gikk bort til indonesierne og prøvde å få en forklaring på hvorfor de gjorde dette. De sa det var for at anden skulle få et bedre liv. De mente at med å ofre anden så kunne den bli et menneske i dens neste liv. Jeg vet ikke helt hva jeg skal tro, men når jeg sa de ikke klarte å drepe den så smilte de bare og kunne nok ikke brydd seg mindre. Til slutt etter mye diskutering fikk vi en av dem til å gå ned til stranden å drepe den. Det klarte jeg ikke se på, men det føltes godt å vite at den ikke hadde det vondt lengre. 

Jeg håper ikke dette er noe som skjer ofte, for jeg kommer ikke til å klare å holde kjeft neste gang heller. Ja man skal respektere alle kulturer, men jeg kommer alltid til å si ifra om det er noe jeg ikke synes er greit. Det er kjedelig å skulle være negativ i en av mine første innlegg fra Bali, men bort sett ifra denne hendelsen var dagen perfekt. På kvelden dro vi på stranden og spiste mat, men det skal jeg vise dere bilder fra senere ♥ Nå skal jeg kle på meg bikinien å gå ned til stranden! 

FLYTTER TIL BALI – VLOGG

ENDELIG ER JEG FRAMME I BALI!! Jeg er fortsatt i lykkerus over hvor bra alt har vært til nå. Stedet var mye finere enn forventet og jeg har allerede møtt masse hyggelige mennesker. Jeg ser fram mot å tilbringe de neste månedene mine her, virkelig. Jeg har tenkte det kunne være gøy for dere å følge reisen min ned, og jeg tror dere kommer til å få sjokk når dere ser hvor lang tid det tok. Jeg har tatt masse bilder i dag som jeg snart skal vise dere! Håper dere liker videoen ♥♥♥

18 DAGER IGJEN                           
                                      Bikinitopp HER / Bikinitruse HER
 
Hei dere♥ Nå sitter jeg hjemme hos Andrea, endelig. Vi har ikke møttes på lenge, men i dag fikk vi endelig satt av litt tid til hverandre. Det er ikke lenge til jeg reiser og det er enda kortere til hun reiser. Tenk at hun skal være med i et nytt reality program snart, hvem hadde trodd det for et år siden? Ikke jeg i alle fall, men jeg gleder meg masse til å følge med på henne. Jeg håper bare jeg finner en måte å gjøre det bra Bali. Jeg må finne noen som kan hjelpe meg å endre ip adressen(?) slik at jeg fortsatt kan være inne på norske nettsider. Det skal ikke være så vanskelig, så jeg trenger kanskje bare en kort søkerrunde på google så finner jeg ut av det. Jeg føler endelig jeg begynner å få ting på plass før avreise, og det siste som mangler nå er å få tilbake passet mitt med visum og pakke kofferten. Om 18 dager til jeg er i Bali, tenk det. I dag har jeg vasket klær, trent og de neste timene er planen å være sammen med Andrea. Vi har mye å snakke om etter alle ukene vi har vært borte fra hverandre. 

 

Jeg har allerede fått masse tips av dere til hva jeg burde gjøre når jeg er det, så tusen takk for det! Jeg vet ikke hvor mye fritid vi har i forhold til skole, men jeg har hørt at vi har to langhelger fri i alle fall. Alt finner jeg ut av når jeg kommer fram. Første prioriteten min er å gjøre det bra på skolen, så får alt det andre være en stor bonus. Det har ikke gått opp for meg at jeg faktisk skal være der i 3 måneder, og at jeg reiser helt alene. Den siste delen blir ikke noe problem da jeg elsker å bli kjent med nye mennesker + jeg liker meg veldig godt i eget selskap. Gjett om jeg gleder meg til å bade hver eneste dag!!