Lunsjbreak

I dag har jeg hatt en veldig avslappende, men koselig lørdag! Etter to dager med litt sene kvelder var det godt med en dag uten noen spesielle planer. Jeg våknet sent (til min store fortvilelse siden jeg ikke rakk frokosten…), men det var nok også veldig nødvendig med et par timer ekstra søvn! Jeg fikk heldigvis reddet morgenen med smoothiebowl fra KYND levert til rommet og et par timer med serie i sengen. Selv om jeg er i Bali kom hverdagen veldig fort og jeg stresser ikke med at jeg MÅ gjøre noe hver eneste dag, det er en deilig følelse. Skole får jeg heller ikke gjort så mye av om jeg ligger å soler meg hele dagen, for gud det tapper veldig på energien. 

Nå skal jeg snart legge meg for i morgen skal vi ha kidsday på pt campuset! Det gleder jeg meg VELDIG til. Det skal bli gøy å leke med alle barna og forhåpentligvis får de en kjempehyggelig dag sammen med oss. Jeg har hørt at de gleder seg alltid like mye hvert år og det er naturligvis veldig forståelig. De er ikke ofte utenfor barnehjemmet, så det er veldig hyggelig at Gostudy har hatt samarbeid med dem i så mange år nå. Vi skal også ha auksjon hvor alle pengene som blir samlet inn går til barnehjemmene. Mange har tatt med seg mat fra Norge, og på dager som det kan en boks med leverpostei bli solgt for over 500 kroner. Vi er flere som gleder oss til å kanskje få tak i litt norske varer og når pengene går til en så fin sak, gjør det absolutt ingenting å bruke litt ekstra for noe som egentlig ikke er så veldig dyrt. 

Bildene over er foresten fra da jeg og Silje spiste lunsj på hotellet ved siden av oss. Det var utrolig koselig der så vi blir nok definitivt å dra tilbake! “vegetarburgeren” ble jeg ikke helt overbevist om, da jeg fikk hamburgerbrød med litt salat, tomat og en spiseskje med stekt sopp og gulrot. De hadde heldigvis en stor vegetarmeny, så jeg får teste ut noe annet neste gang. Nå må jeg legge meg, snakkes i morgen ♥

Endelig skjer det!

Heei dere♥ Gjett hvor jeg og Silje spiste i dag? KYYND!!  (som om dere ikke skjønte det på bildene haha…) Altså jeg dør for den restauranten. Vinner jeg i lotto en dag skal jeg seriøst vurdere å starte opp stedet hjemme i Oslo. Jeg som ikke tipper en gang vinner nok helt sikkert:) Alt på menyen er vegansk og ferskt, og lokalet er så utrolig bra gjennomført. I dag testet jeg også ut en av salatene deres og den ligger på topp 3 av det beste jeg har smakt her nede. Jeg føler meg alltid best når jeg spiser sunt, spesielt økologisk og ren mat. Det er en drøm for meg her nede hvor de har steder som dette over alt. 

 

I dag har vi også bestilt villa til Gili. Vi er 16 stykk som reiser og vi drar allerede neste helg. Dere aner ikke hvor mye jeg gleder meg! Gili er kanskje det jeg har gledet meg mest til på hele oppholdet, og endelig skal jeg få oppleve den fine øyen alle snakker om. Vi reiser tidlig på fredag og hjem igjen på mandagen, så det blir noen gøye dager med en veldig fin gjeng. Jeg har fått masse tips om å sykle rundt øyen og det skal visstnok bare ta 45 minutter, så det er absolutt noe i alle fall jeg blir å gjøre. Tusen takk for tips alle sammen!! ♥ Nå har jeg nettopp spist og skal snart se love Island. Jeg må foresten nevne hvor glad jeg blir av å se Andrea og Morten. Jeg er også fortsatt litt i sjokk over at Andrea har funnet en hun liker, og spesielt at hun åpner seg så mye som hun gjør! HEIA KJÆRLIGHETEN. Husk å stem alle sammen 

Grunner til å studere i utlandet

Trenger du et lite push for å overbevise deg selv til å tørre å studere i utlandet? Jeg lover jeg har mange gode grunner for å gjøre valget ditt lettere. Jeg er nå for andre gang alene å studerer i utlandet og jeg elsker det. Jeg lærer noe nytt hver eneste dag og jeg ville ikke byttet ut denne opplevelsen med noe annet. 


Økonomi

Tenk så utrolig heldige vi er i Norge som faktisk får hjelp av lånekassen til å studere i utlandet? Det er ikke en selvfølge at alle har råd til å reise på ferie og i alle fall ikke til andre siden av jorden. Det er så utrolig mange destinasjoner og skoler å velge mellom, og er du eventyrlysten og litt skolelei er dette perfekt for deg. Jeg vet i alle fall at jeg får mye motivasjon av å kombinere reise og skole. Jeg kan love dere en ting; Det er veldig deilig å få et lite avbrekk fra skolen med å ta seg en svømmetur på stranden. 

Opplevelser

Ny mat, natur og kulturopplevelser, møte nye mennesker og best av alt bli kjent med et helt nytt sted. Selv om du går skole har du fortsatt en del helger hvor du kan gjøre nesten hva du vil. En biltur til nabolandet eller bruke tiden på å utforske landet litt mere? Mulighetene er store. Jeg vet at det kan være skummelt å reise fra alt hjemme og spesielt om du velger å reise alene, men tørr å ta sjansen å utfordre deg selv litt. Hva er det verste som kan skje? Ingenting er så ille at det ikke kan fikses opp i. 

Ser bra ut på en CV

Å studere i utlandet vil åpne nye dører i jobbverden. Jeg tror veldig mange arbeidsgivere synes det er positivt om du har studert i utlandet. Det viser at du tørr å utfordre seg selv og prøve ut nye ting. Du får internasjonal erfaring, evnen til å sette deg inn i andre kulturer og perspektiv. 

Kunnskap. 

Du får bedre språkkunnskap, lærer om nye kulturer og lærer mye om deg selv. Det å reise å møte mennesker fra andre steder i Norge og verden lærer du mye av. Jeg har fått utrolig mye mere forståelse for verden vi lever i etter jeg har reist en del. Jeg tror alle har gått av å komme seg ut av den trygge verden vi lever i Norge. 

Du kommer ikke til å angre! 
Jeg kjenner mange som har gått skole i utlandet og jeg har aldri hørt om noen som har angret, tvert i mot. Det kan være skummelt å tørre å ta sjansen, men jeg lover det vil være verdt det. Jeg vet om så mange som angret på at de ikke dro på utveksling da de gikk på videregående for eksempel, og mange av dem har derfor valgt å studere i utlandet noen år etter. Verden har så utrolig mye å by på og vi har alt for mange muligheter i Norge til å ikke ta nytte av de. 

NY VIDEO!

          TRYKK PÅ BILDE FOR Å KOMME TIL VIDEOEN!  Gjerne abonner på kanalen min om du ikke har gjort det. 

 

Fra lørdag til søndag leide jeg og noen andre fra skolen en stor villa hvor vi festet, spiste og koste oss masse!! Jeg kommer ikke over hvor mye man får for pengene her nede. Vi betalte ca 150 kroner hver og fikk en stor villa til 13 personer. Jeg lurer på hva en villa som den ville kostet i Norge, sikkert 30 ganger så mye som her nede. Jeg fikk filmet litt fra villaen og når vi reiste til Nusa lembongan dagen etterpå! Jeg skal ikke si at formen var helt på topp på søndagen, men herregud for en flott tur vi hadde. Hvite strender, scootertur og godt selskap. Det blir ikke så mye bedre enn det ♥♥

FLOATING BREAKFAST

I går spiste jeg en av de kuleste og beste frokostene til nå! Jeg hadde sett mange bilder fra floating breakfast i Bali, så det var ikke vanskelig å finne et sted vi kunne dra til for å få det. Maten levde opp til forventningene våre og nå har jeg endelig også prøvd en ting jeg lenge har hatt lyst til 

Det kom vell ikke som et sjokk at vi bestilte smoothiebowls? Jeg vet i alle fall om en ting jeg kommer til å lage mye når jeg kommer hjem til Norge, bare synd den aldri blir like god som den på KYND:( I will try my best SURFEBILDER

Heei! Som lovet skulle jeg dele med dere noen av bildene fra surfingen. Det var ikke et vakkert syn for å si det slik og man ser godt på bildene hvor konsentrert jeg var hele tiden. Det var SÅ gøy å endelig få teste det ut og på mandagen skal jeg ut å øve igjen. Jeg er stolt over meg selv som klarte raskt å komme meg opp på brettet og jeg følte jeg lærte teknikker ganske fort også. De anbefalte også at vi hadde hjelp de to første gangene, så derfor er alle bildene med hjelm på. Det var kanskje like greit siden vi var så mange nybegynnere i vannet som ikke hadde så god kontroll over brettene sine. Det ser kanskje ikke ut som det på bildene, men bølgene her er veldig store og derfor veldig vanskelig å surfe på (for oss som aldri har surfet før). På kurset lærte vi kun å surfe etter bølgen var “knekt” som det kalles, men det i seg selv var heller ikke verdens enkleste oppgave. Jeg håper jeg lærer litt mere for jeg skal hjem i alle fall ♥ Kos dere med bildene, det er et vakkert syn haha 

OOG mitt favorittbilde til slutt! Hahah…..

SPØRSMÅL OG SVAR


Personlig 

Hva er din naturlige hårfarge? Jeg har ikke farget håret mitt siden Mars, så jeg begynner å få tilbake min naturlige hårfarge sakte men sikkert! Jeg sluttet å farge det for å få sunt og tykt hår igjen etter alt for mange forskjellige hårfarger, og jeg ser allerede en stor forbedring. Hvem skulle trodd at jeg endte opp med å bli mest fornøyd med min naturlige farge? Det er luksus å slippe å farge etterveksten og i tillegg blir det også bleket av solen, og det synes jeg er kjempefint! 

 

Når har du bursdag? Det er ikke lenge til! 11 Oktober. 

 

Drikke du ofte alkohol? Nei ikke i forhold til alderen min. Jeg er ikke den som er ute mest, men jeg er jo glad i å feste så klart. Det morsomste er at etter paradise hotel så føler jeg at når jeg møter nye mennesker at de har et viss bilde på hvordan jeg er som person, og mye av de fordommene er at jeg fester mye. Det er kanskje ikke så rart om de fulgte med på programmet, for da festet vi jo nesten hele tiden, men det er langt fra virkeligheten. Jeg er veldig glad i rolige kvelder med venner og snop.

 

Har du hatt kjærlighetssorg? Yes I have. Mitt første og eneste forhold var ikke en dans på roser, så slik jeg husker det var det som en kjærlighetssorg som pågikk igjennom hele forholdet. Veldig fjernt å tenke på den dag i dag! 

 

Er det noen ting i livet ditt du er stolt over? Det er mye. Jeg er stolt over meg selv om turte å flytte til USA da jeg bare var 16 år gammel. Jeg er stolt over hvordan jeg er som person og verdiene mine. Jeg er stolt over storesøsteren min som alltid har hatt min rygg. Jeg er stolt over foreldrene mine. Både mamma og pappa er veldig hardtarbeidende mennesker som har gjort at jeg og søsteren min har fått alt man kunne ønske seg og litt mer. Mamma med eget firma og pappa som proff fotballspiller i utlandet. Jeg kunne ramset opp mye og det setter jeg pris på. 

Hvor lenge har du vært vegetarianer? Jeg er pescetarianer som betyr at jeg ikke spiser kjøtt, men fisk og skalldyr. Jeg kuttet ut kjøtt Mars 2017.

Har du lyst på barn? Absolutt, men ikke nå. Jeg vil først å fremst ha en stabil økonomi og så kan man jo ikke si at jeg er på vei til å finne en mann å lage dette barnet med heller haha… En dag i framtiden håper jeg så klart at jeg kan få barn. 

 Bali

Har du tenkt deg på noen turer mens du er der? Ja jeg vil besøke både Gili, nusa penida og andre småturer rundt på Bali. Gili var stengt da vi kom på grunn av jordskjelvet, men har heldigvis åpnet nå. Vi hadde egentlig tenkt å dra dit i helgen, men etter en del tips om at vi bør vente gjør vi det. Det er veldig mye som er ødelagt der akkurat nå, så kanskje det blir litt bedre om noen uker forhåpentligvis.


Hvordan går det med skolen? Det går overraskende bra og jeg har troen på at jeg står i begge fagene. Det er noen kapittel i begge fag som jeg trenger å jobbe litt ekstra, men heldigvis har vi noen uker igjen å øve på. Jeg har også litt tid etter jeg kommer hjem til Norge før eksamen, så jeg må bare stå på tiden framover. 

Har du fått mange venner? Ja jeg har blitt kjent med en del, men jeg henger også mye med de samme. Jeg føler også at alle blir bedre og bedre kjent jo lengre vi er her (naturligvis), så vi er blitt en veldig fin gjeng. 

Hva tenker du om at Bali har rykte på seg at de selger hund til turister? Jeg synes naturlig nok at det er helt grusomt. Selv har jeg ingenting å være redd for da jeg uansett ikke spiser kjøtt, men jeg merker at det er flere her nede som tenker litt ekstra over hvor de bestiller maten sin fra. Jeg skjønner poenget med at turister helst ikke vil spise hund, men på den andre siden så ser jeg ikke forskjellen fra en hund til et annet dyr. Vi spiser dyr som er like om ikke mer intelligente i Norge, og måten de behandler dyrene her er helt likt. Jeg synes derfor å spise hund er ca like “ille” som å spise gris. 

Hva er det verste og beste med Bali? Velg kun en ting. Beste er været og verste er kanskje internettet haha… Internettet er faktisk ikke så ille heller, men om jeg skulle valgt en ting så var det det eneste jeg kom på.

Annet 

Hvem er dine favoritter på skal vi danse? Martine, Aleksander, Sophie og Morten

Hvordan redigerer du bildene dine på Instagram? Det varier veldig. Appene jeg bruker er lightroom, afterlight og vsco, men noen ganger redigerer jeg ikke bildene i det hele tatt. Jeg føler feeden min endrer seg veldig ofte, og ofte utifra hvor kreativ jeg føler meg i visse perioder. I det siste har jeg fått sansen for lite redigering og heller litt kreativitet på bildene. 

Hvordan forholdet foreldrene dine seg til dine sosiale medier? Hmm vanskelig spørsmål. Begge synes det er gøy at jeg driver med det og er veldig støttende. De siste månedene har jeg noen gang sendt mamma en tekst eller et bilde før jeg poster det, bare for å høre hennes mening.  Jeg har tidligere postet ting jeg har angret på i ettertid, så det er godt å ha et “sikkerhetsnett”. Internettet er ikke noe man skal ta sjanser med!  

Mye eller lite sminke? Selv bruker jeg sjeldent sminke og når jeg bruker det liker jeg lett og naturlig. Jeg har hatt perioder hvor jeg har brukt mer enn jeg bruker nå, men jeg kan huske at det var mest for å “passe inn”, og for at jeg følte at jeg trengte det for å se finere ut. Nå synes jeg derimot jeg er mye finere med lett sminke. 

Tjener du penger på dine sosiale medier? Ja. 

Nevn en ting du aldri har skrevet på bloggen? Jeg er sykt god i subway surf og spillet en gang i over 4 timer. Jeg startet på flyet til Bodø og tok på pause da jeg landet, og fortsatte på kvelden igjen! slå den ;)))

Hvilken podcaster er dine favoritter? Ida med hjerte i hånden, Harm & Hegseth, Tusvik & Tønne og Andersen og Jakobsen. 
 

BURSDAGSFEIRING

WOW for en kveld!! I går dro vi en stor gjeng til Finns beach club for å feire brusdagen til Rikke, ei fra skolen. Selv hadde jeg planlagt å ta det rolig og dra tidlig hjem, men stemningen var så bra at jeg var nødt til å være igjen med resten av gjengen. Vi spiste mat, drakk drinker, danset, badet og koste oss i mange timer. Jeg tror og håper Rikke fikk en utrolig fin feiring. 12 tiden dro de fleste videre ut, men da valgte jeg å ta en scooter tilbake til hotellet. Jeg hadde skole i dag, så jeg angret ikke på det valget for å si det sånn. Jeg setter så utrolig stor pris på alle jeg har blitt kjent med her nede og for alle mulighetene vi har. Jeg har virkelig ingenting å klage på for tiden!! Nå er det heller ikke lenge til min egen bursdag, så jeg allerede begynt å tenke litt på hva jeg vil gjøre. En feiring på beach club blir det nok, men hvilken får jeg finne ut av senere. 

Nå har vi nettopp hatt en møte der vi har planlagt litt for en fest vi skal arrangere. Gostudy arrangerer samme fest vært år og den helgen gleder jeg meg veldig til. Det kommer 150 barn fra forskjellige barnehjem i Bali, så vi arrangerer middag og skal gjøre masse annet gøy med dem. Når jeg hører om historier fra barnehjemmet, så får det meg til å sette ekstra pris på livet jeg lever. Jeg som alle andre kan klage på ting fra tid til annen, men realiteten er at disse tingene plutselig blir ubetydelige når man tenker på det store bilde. Jeg gleder meg i alle fall masse til å møte alle barna og håper det blir en morsom dag både for oss og dem. Nå må jeg fortsette på en innlevering jeg skal levere inn på fredag, og så skal jeg sove ♥ Vi snakkes  

SURFEKURS

Hei dere! Helgen har jeg brukt til surfing, spising og soving. Jeg var helt utslitt da jeg la meg i sengen i går kveld og jeg sovnet allerede klokken 9. Det sier kanskje litt når jeg egentlig aldri legger meg før 12. Surfing er virkelig bra trening og jeg kjenner det godt i hele kroppen i dag også. Vi hadde kurs og surfet fra klokken 9 til 4 både på fredag og lørdag, så det var veldig intens øving, akkurat slik jeg liker det! Endelig kan jeg stryke av surfing på listen over ting jeg har lyst å prøve her i livet. Det var utrolig gøy og jeg gleder meg allerede masse til jeg skal ut i vannet å prøve igjen. Det var tungt og krevende, men veldig kult når man først klarte å stå oppreist på en bølge. Det er heldigvis også varmt i vannet så man gidder å holde på et par timer.

Stedet hvor vi hadde kurs ligger like ved hotellet og resten av oppholdet får vi låne brett gratis!! Jeg skal utnytte det fult å prøve i alle fall å surfe en gang i uken, så får jeg håpe at jeg ser forbedringer. Jeg følte selv det gikk utrolig bra, og det var “lettere” enn folk hadde fortalt meg. Jeg klarte ikke stå på alle bølgene eller de alt for store, MEN jeg hadde i bakhode at de fleste ikke klarte å stå oppreist første gangen. Jeg ble derfor veldig motivert da jeg sto oppreist på forsøk nummer 2, litt snikskryt må være lov! Jeg anbefaler virkelig å teste ut surfing om dere har muligheten en gang. Nå skal jeg jobbe litt med skolen, vi snakkes